BIOSCOOPTIP: DAGLICHT

Ik was al een tijdje niet meer naar de bioscoop geweest en ik had nog een bioscoopbon, dus gisteravond besloten mijn vriend en ik naar de bioscoop te gaan. We hebben thuis een paar trailers gekeken en de film Daglicht leek ons erg mooi. 

De ambitieuze advocate Iris (Angela Schijf) moet schipperen tussen haar rol als alleenstaande moeder en meedogenloze strafpleiter in soms schemerige zaken. Als ze op het huis van haar moeder (Monique van de Ven) past, stuit ze op een duister familiegeheim. Ze blijkt een oudere broer te hebben waarvan het bestaan altijd zorgvuldig is verzwegen. De autistische Ray (Fedja van Huêt) zit in een tbs-kliniek, veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn buurvrouw en diens dochtertje. Iris trekt zich het lot van Ray aan, ook omdat ze veel overeenkomsten tussen hem en haar zoontje Aron ziet. Ze probeert haar broer vrij te pleiten, maar in haar zoektocht naar de waarheid, ontdekt ze nog veel gruwelijker geheimen..

De laatste jaren ben ik Nederlandse films steeds meer gaan waarderen. Ik kijk sowieso graag naar dit soort spannende films en Daglicht is echt heel erg goed! De film is van het begin tot het einde spannend, maar ook heel mooi en je leeft echt mee met de hoofdpersonen. De film duurt bijna twee uur, maar de tijd vliegt echt voorbij! 
De acteurs zijn ook heel goed. Ik heb nog niet veel films met Angela Schijf gezien en ik ken haar eigenlijk vooral nog uit Goede Tijden, Slechte Tijden, maar ik vind haar echt een hele goede actrice. Ze speelt de rol van Iris heel overtuigend en mede door haar vond ik deze film heel goed. Ook de rol van Aron, het autistische zoontje van Iris, wordt heel goed gespeeld door Daniel Verbaan. Ik vind het heel knap hoe een kind zo goed kan acteren!
Als je zin hebt om een keer naar de bioscoop te gaan, dan raad ik je deze film echt aan!

24 gedachten over “BIOSCOOPTIP: DAGLICHT

  1. jewelyz schreef:

    Hier ben ik wel erg benieuwd naar! Ik ben echt verslaafd aan Flikken Maastricht en daar speelt Angela Schijf ook in, ik vind het echt een goede actrice en ga binnenkort ook naar deze film!

  2. foodandotherfriends schreef:

    Ik heb de film ook gezien en ik was er gewoon helemaal akelig van. Zo goed geacteerd en eigenlijk echt een akelig verhaal!

    Vond het echt een goede film. Maar over het algemeen waren de recensies toch niet zo denderend. Bijvoorbeeld over dat sommige personages absoluut niet uitgediept zijn en daar kan ik me dan ook wel in vinden. Want wat was de rol van Thijs Römer…? Die kwam een paar keer voorbij, maar had niet echt een toegevoegde waarde ;).

    Maar ik vond het ook zeker een aanrader :D. Maar niet echt een 'gezellige' film ofzo 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.