FAVORIETE ‘OUDE’ LIEDJES

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zit ik via YouTube ‘oude’ liedjes te luisteren. En dan geen liedjes uit de jaren ’60 en ’70, want daar heb ik niet zoveel mee. Oude liedjes zijn voor mij liedjes uit de jaren ’90 en begin ’00’s. Op de basisschool (waar ik van 1994 tot 2002 op zat) was ik echt groot fan van de Spice Girls, en dan vooral van Mel C. Ik kende bijna alle liedjes (oké, niet in goed Engels, maar ach) en ook de dansjes deed ik allemaal mee. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om dit soort oude nummers te horen en daarom besloot ik er een artikeltje over te maken. 

Op de basisschool hadden we de eeuwige discussie over of je nou ‘Vengaboys’ of ‘Bengaboys’ moest zeggen. Inmiddels weet ik dat Venga Spaans is voor zoiets als ‘kom’ en dat je het dus als Bengaboys uitspreekt. Dit nummer blijf ik heerlijk vinden. 
Ik ben zo ongeveer mijn hele kindertijd verliefd geweest op Nick Carter en ik was echt heel erg fan van de Backstreet Boys. Ik had posters boven mijn bed hangen en ik spaarde mijn zakgeld op totdat ik hun nieuwe cd kon kopen. Dit vind ik nog steeds een van de leukste nummers. 
Als je na 1995 bent geboren, denk ik dat je 5ive helemaal niet kent. Ze waren vooral bekend aan het einde van de jaren ’90 en ik vond ze heel leuk. Als ik de liedjes nu hoor, vallen ze me eigenlijk een beetje tegen.
Blue is wat nieuwer, volgens mij hadden ze vooral begin jaren ’00 wat hits. Dit nummer vind ik nog steeds leuk om te horen. 
Jennifer Lopez vond (en vind) ik ook heel erg leuk. Ze heeft echt ontzettend veel leuke nummers en volgens mij heb ik van haar ook nog een paar cd’s liggen. 
Ook van Britney was ik echt fan. Ik kon al haar nummers meezingen (en stiekem ken ik de teksten nog steeds) en ik vond haar echt heel leuk. 
Hoewel je eigenlijk moest kiezen of je ’team Britney’ of ’team Christina’ was, vond ik allebei hun nummers heel leuk. Dirrty was in eerste instantie een beetje shocking, maar ik vond het nummer erg leuk. 
Het schijnt dat jonge mensen niet weten dat Justin Timberlake ooit in een band zat, maar hij was dus onderdeel van N Sync. Officieel bestaan ze nog steeds, maar ik heb niet het idee dat ze nog hits gaan uitbrengen. Dit nummer blijf ik heel leuk vinden, en kijk wat een kindje Justin nog was! 
Wat zijn jullie favoriete nummers van vroeger?

20 gedachten over “FAVORIETE ‘OUDE’ LIEDJES

 1. Kimberley schreef:

  Leuk, echt een trip down memory lane! Ik was zelf enorm fan van de Spice Girls en mijn beste vriendinnetje (is nog steeds) fan van de Backstreet Boys. Ooit ben ik zelfs nog naar een concert van Britney geweest, haha.

 2. Sarah van Embden schreef:

  Wat een leuke filmpjes! Doet me inderdaad erg denken aan vroeger. Ik luisterde vooral naar Jennifer Lopez (tegenwoordig vind ik haar muziek echt niet zo leuk meer) en Christina Aguilera (nog steeds wel goeie muziek). Dit kon je tenminste echte muziek noemen! Spice Girls waren ook wel favoriet en soms vergeet ook ik wel eens dat Justin Timberlak in N Sync zat, dat de jongeren dat niet weten is nog wel begrijpelijk:P. Mijn ultieme hit van vroeger is denk ik toch wel de Ketchupsong haha

 3. lovelowbudget schreef:

  Hahaha golden oldies inderdaad. Vooral I want it that way van the backstreetboys. Die stond ik tot voor twee jaar terug nog heel hard mee te bléren door een microfoon in de kroeg (yup, shame on me!)..

 4. Stephanie schreef:

  Deze komen me allemaal bekend voor!

  Maar mijn favoriete liedjes komen toch allemaal uit de jaren 70 en 80. Als ik met mijn moeder een stukje ging rijden, zetten we altijd een casettebandje op met REM, The Baby's, Crowded House, Life of Agony, ga zo maar door.

  De liedjes die jij noemt ken ik allemaal wel van mijn klasgenoten, en de radio in het winkelcentrum, en ik vind sommige ook wel leuk, maar het was niet mijn faovriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.