FILMS DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN

Eigenlijk kijk ik niet eens zo heel vaak films (ik ben vooral erg serieverslaafd), maar soms vind ik het heerlijk om een goede, of gewoon een leuke film te kijken. Er zijn een paar films die ik echt heel leuk, grappig of mooi vind, en die iedereen eigenlijk gezien moet hebben.

Het is echt niet zo dat ik nou specifiek van oude films houd, maar Breakfast at Tiffany’s is toch wel echt heel goed. De film is grappig, maar aan de andere kant ook gewoon heel mooi. En Audrey Hepburn is natuurlijk ontzettend leuk!
Toen de film Thirteen uitkwam, was ik zelf dertien en de film maakte behoorlijk wat indruk op me. Hij is soms best heftig, maar ik denk dat veel tieners zich in sommige dingen best herkennen. De leeftijd in de film is misschien niet helemaal goed gekozen, ik hoop niet dat meiden van dertien echt dit soort dingen doen. Misschien was ‘Fifteen’ of ‘Sixteen’ een betere titel geweest.
Als je houdt van diepe films waar je echt je gedachten bij moeten houden is Vanilla Sky echt een aanrader. Ik moet bekennen dat ik de film na drie keer kijken nog steeds niet helemaal snapte, maar hij is wel ontzettend mooi. Het is trouwens een remake van de Spaanse film Abre los Ojos, die misschien nog wel beter is.
Nog een oldie, maar hij blijft zo leuk! Crossroads is nou niet een film die ik als ‘goed’ zou omschrijven, maar het is wel een hele fijne film, waar je niet teveel bij na hoeft te denken.
Volgens mij ben ik qua films een beetje blijven hangen rond het jaar 2000, maar ook Girl, Interrupted is absoluut een film die je gezien moet hebben. Het gaat over een psychiatrische inrichting in de jaren ’60 en ik vind hem ontzettend indrukwekkend en meeslepend, maar soms ook gewoon heel grappig. Volgens mij heb ik hem wel tien keer gezien, maar hij blijft goed.
Een van de weinige Nederlandse films die ik echt goed vind, is De Gelukkige Huisvrouw. Het is een prachtige film over een postnatale psychose, waar ik soms ook hard om heb gelachen.
Och, deze is zo zielig! Maar My Sister’s Keeper is echt een prachtige film. Hij stond heel lang op mijn lijstje met films die ik wilde zien, maar pas na een paar maanden ben ik hem gaan kijken. En het is zeker een aanrader.
Welke film moet iedereen volgens jou gezien hebben?

16 gedachten over “FILMS DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN

  1. Joyce schreef:

    Vanilla sky, my sisters keeper en de gelukkige huisvrouw ken ik al. De rest nog niet. Bedankt voor de filmtips. Zo te zien zit er nog wel wat tussen voor me.

  2. Amy schreef:

    Thirteen is inderdaad een aanrader! Ik keek hem ook rond die leeftijd (was toen net 14 denk ik) en hij heeft inderdaad een serieuze indruk nagelaten. Zelfs nu op 22-jarige leeftijd vind ik het nog steeds een geweldige film.

  3. BySilke schreef:

    Bij thirteen geloofde ik ook echt niet dat dat ging over dertienjarigen, maar alsnof inderdaad wel een belangrijke film om eens te zien! En my sisters keeper, is inderdaad echt wel een klassieker 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.