BLOGGING STORIES TAG

Ik werd door Sylvie getagd om de blogging stories tag in te vullen. Voor degenen die mijn blog al lang volgen, val ik met deze tag misschien een beetje in de herhaling. Ik heb bijvoorbeeld wel eens eerder verteld hoe ik ben begonnen met bloggen. Maar er staan ook vragen in waar ik nog niet eerder antwoord op heb gegeven, dus ik besloot hem gewoon in te vullen.

Waarom ben je een blog begonnen?
In 2012 stopte ik met mijn opleiding en ik had toen nog geen werk. Ik had op dat moment dus weinig te doen. Ik las regelmatig andere blogs en ik had er al wel eens aan gedacht om er zelf ook een te beginnen, maar dat kwam er nooit van. Toen had ik alle tijd en begon ik met bloggen. Eigenlijk begon ik dus omdat ik veel vrije tijd had, en weinig anders te doen had.

Waarom koos je de naam van je blog?
Ik heb een tijdje getwijfeld, maar ik wilde iets wat leuk bij elkaar klonk. En omdat ik persoonlijke dingen op mijn blog wilde zetten, wilde ik mijn naam erin verwerken. Uiteindelijk werd het madebymalou.blogspot.nl.

Noem drie voordelen van het bloggen.
1. Ik kan er mijn ei in kwijt. Ik kan hier alles schrijven wat ik wil en het is erg leuk tijdverdrijf.
2. Ik vind het (over het algemeen) heel leuk om jullie reacties te lezen.
3. Andere bloggers zijn heel leuk. Ik heb regelmatig leuk contact met bloggers.

Noem drie nadelen van het bloggen.
1. Sommige mensen kunnen best negatief zijn.
2. Ik wil graag iedere dag iets online zetten, waardoor ik wel eens het gevoel heb dat ik ‘moet’ bloggen.
3. Er gaat best veel tijd inzitten en soms vergeet ik de tijd helemaal als ik een artikel aan het schrijven ben. Waardoor ik dan om 17.00 uur nog snel naar de supermarkt moet, omdat we geen avondeten in huis hebben.

Hoe plan je de artikelen?
Op maandag zet ik altijd een dagboekje online. Op woensdag vaak een persoonlijk verhaal van een lezer en de rest van de week heb ik geen vaste onderwerpen. Wel probeer ik op maandag, woensdag en vrijdag twee artikelen online te zetten.

Welke stukjes schrijf je het liefst?
Persoonlijke artikelen. Als ik daar eenmaal mee bezig ben, vind ik het heerlijk om te schrijven.

Welke bloggers zijn je grote voorbeeld?
Die heb ik eigenlijk niet.

Geef een tip voor andere bloggers.
Gewoon schrijven over wat je leuk vindt. Toen ik nog veel over beauty en fashion schreef, was ik regelmatig mijn inspiratie kwijt. Ik had toen ook een te strak schema, ik wilde bijvoorbeeld niet twee artikelen over hetzelfde onderwerp (zoals beauty, fashion, persoonlijk) achter elkaar online zetten. Nu ik dat wat meer heb losgelaten, heb ik veel meer inspiratie (en ook veel meer bezoekers).

Gerelateerde artikelen:
– Waarom het zo leuk is om blogger te zijn
– Fulltime bloggen
– Over gratis spullen en gesponsorde artikelen

3 gedachten over “BLOGGING STORIES TAG

  1. Channah schreef:

    Heel leuk om te lezen! Ik denk dat heel veel mensen sowieso niet realiseren dat er in een artikel heel veel werk gaat zitten, en daarom niet snappen dat niet alle bloggers iedere dag iets plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.