Elena is een half jaar!

half jaar

Vandaag is Elena’s halve verjaardag! Wat is het afgelopen halfjaar voorbij gevlogen zeg, en het lijkt wel alsof de tijd steeds sneller gaat. Deze keer praat ik jullie bij over haar ontwikkelingen, de 6 maanden controle op het consultatiebureau (waar ik doorgestuurd werd naar de huisarts), het rs virus en hoe ze best veel moeite had om de hittegolf goed door te komen.

Ontwikkelingen

Elena is een vrij luie baby, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ze ligt graag lekker op haar rug, het liefst onder de babygym. Daar speelt ze lekker mee en daar kan ze zich echt goed mee vermaken. Rechtop zitten op schoot vindt ze erg leuk, want dan kan ze lekker om zich heen kijken. Maar zelf zitten lijkt er voorlopig echt nog niet aan te komen.

Elena is een ontzettende kletskous, ze brabbelt heel veel. Ze lijkt al wat geluidjes na te doen en als iemand reageert op wat ze ‘zegt’, lacht ze van oor tot oor. Vooral Nomi is erg trots op het gebrabbel en als Elena per ongeluk ‘mama’ of iets anders zegt, is ze helemaal trots. En Elena vindt die aandacht dan weer helemaal geweldig!

Momenteel is ze druk bezig met rollen. Ze rolt regelmatig van haar rug naar haar buik, maar vervolgens doet ze haar armen wijd en dan kan ze niet meer terug rollen. Een paar dagen geleden leek ze te ontdekken dat ze haar armen voor zich moet leggen, en dat ze dan weer terug kan rollen. Daar heeft ze heel veel plezier in, en daardoor hoef ik wat minder vaak de trap op en af te lopen om haar op haar rug te leggen (want na een halve minuut is ze wel weer klaar met op haar buik liggen).

De 6 maanden controle op het consultatiebureau

Vorige week mochten we weer hnaar het consultatiebureau. Elena bleek vooral qua lengte heel goed gegroeid te zijn. Terwijl ze bij haar geboorte het kleinst was van de 3 (49, 50 en 54 centimeter) bleek ze nu het langst te zijn! Zelfs die 5 centimeter verschil met Lenn bij de geboorte heeft ze helemaal ingehaald.

Verder was alles prima, behalve het ‘roggeltje’ in haar longen. Bart, Nomi en Lenn waren ook allemaal aan het hoesten, dus waarschijnlijk is ze door een van hen aangestoken. Bij volwassenen en kinderen is dat niet erg, maar de jeugdarts vond het bij Elena toch wel zorgelijk. Ze raadde me aan om meteen de huisarts te bellen, dus dat deden we maar.

RS virus?

Zowel de jeugdarts als de huisarts vermoedden het rs virus, maar het kan ook een soortgelijk virus zijn. Gelukkig is ze nu al 6 maanden, dus komt ze daar op eigen kracht wel weer overheen. Ze hoest behoorlijk, maar ze drinkt nog steeds vrij goed en ze spuugt haar voeding niet uit door het hoesten. Dat was bij Nomi 4 jaar geleden wel anders, zij zat toen tegen uitdroging aan. Bij Elena maakte ik me daar geen zorgen over, totdat de hittegolf aanbrak…

Hittegolf

Elena heeft het vrij snel warm en ze zweet behoorlijk. Ondanks de airco op zolder, was het zo’n 34 graden op de bovenverdieping. Elena drinkt nog steeds vrij goed, maar toch had ze tijdens de hittegolf weinig plasluiers. Donderdag en vrijdag had ze zelfs een hele avond, nacht en ochtend niet geplast. Daarna gelukkig wel weer, en toen het wat afkoelde, plaste ze ook weer meer.

Een hittegolf is sowieso niet fijn voor Elena. Terwijl Lenn echt gemaakt is voor hoge temperaturen, hebben Elena en Nomi het wel erg warm. Nomi en Lenn kunnen natuurlijk lekker afkoelen in het zwembadje en verder speelden ze ook lekker met water, maar bij Elena is dat wat lastiger. Ze kan wel heel eventjes in het badje, maar daar wordt ze niet zo heel blij van. Het was dus echt even overleven, en voor haar ben ik heel blij dat de temperaturen weer wat zijn gezakt.

En verder

Verder is ze echt een heerlijk kind. Ze is bijna altijd vrolijk, ze vindt alles goed, is gek op aandacht (dat komt goed uit, als je een grote broer en een grote zus hebt) en ik ga haar nog steeds iedere dag leuker vinden. Wat ook ontzettend leuk is om te zien is dat ze steeds meer mensen gaat herkennen. Terwijl ze naar vreemden niet zo snel lacht, verschijnt er meteen een glimlach op Elena’s gezicht als ze bijvoorbeeld haar opa’s of oma’s ziet. Super schattig!

Een gedachte over “Elena is een half jaar!

  1. kirsten schreef:

    Gefeliciteerd met haar halve verjaardag! Milan is hier ook vandaag een half jaar. Ik vind het nog steeds zo leuk dat we gewoon op dezelfde dag bevallen zijn, helemaal omdat we elkaar al jaren volgen. Echt bizar. Wat goed van Elena dat ze al kan terug rollen van buik naar rug. Milan heeft dat nog niet echt door helaas, hopelijk komt dat snel. Hij wil juist heel graag staan en zitten, gekke baby. Hopelijk blijven de warme temperaturen een beetje weg, het was wel heel warm van de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.