Dagboekje #167; kraamweek, waterpokken en babyspam

1

Vorige week begon ik de week weer lekker thuis en ik vond het heerlijk. We waren lekker met zijn viertjes thuis en dat vond ik natuurlijk veel fijner dan toen Lenn en ik in het ziekenhuis waren, en Bart en Nomi thuis. Helaas had Nomi niet helemaal haar week, ze moest natuurlijk wennen aan Lenn, ze kreeg waterpokken, ze viel en ze had een flinke bult op haar hoofd en ze werd gestoken door een hommel.

2

Aan het begin van de week deed ik het nog lekker rustig aan. We hadden weinig geslapen doordat Lenn krampjes had, en daarom ging ik ’s middags even lekker op bed liggen met Lenn. Bart kwam me daar een heel leuk pakketje brengen, van de webshop Pimpelin.

3

Nomi had opeens allemaal bultjes op haar rug die verdacht veel leken op waterpokken. Verder had ze koorts en ze was totaal niet zichzelf, heel sneu. Een dag later had ze er een paar bultjes bij, maar daar is het bij gebleven. Waarschijnlijk heeft het niet echt doorgezet en er is me verteld dat kindjes onder de 2 vaak nog een beetje beschermd zijn tegen de waterpokken, en dat ze het daardoor heel minimaal krijgen. Wel betekent dat dat ze het in de toekomst nog een keer kan krijgen. Woensdag gingen we voor het eerst een stukje wandelen met Lenn en ik vond het heerlijk om weer even buiten te zijn.

4

Nomi went heel snel aan Lenn. ’s Ochtends wil ze meteen bij hem kijken, ze wil hem aaien, knuffelen, et cetera.

5

Donderdag gingen we even naar mijn ouders. Het was de bedoeling om daar niet langer dan een uurtje te blijven, maar Lenn lag heerlijk te slapen en daarom besloten we nog even te blijven. Nomi vond de maxi cosi heel interessant en ze wilde er telkens inzitten. Deze bloemen kreeg ik van Barts oma, die op kraamvisite kwam.

6

Vrijdag zijn we eventjes naar de stad geweest. In de weken voordat Lenn geboren werd kon ik amper lopen, en ondanks de wond van de keizersnee loop ik nu veel beter en daar maakte ik meteen gebruik van. Wel houd ik het voorlopig nog bij kleine stukjes, maar ik vind het heel fijn dat ik weer wat meer kan. Toen we thuis kwamen wilde Lenn drinken en ik vond deze borstvoedingsfoto wel geschikt voor op Instagram.

7

Ook zaterdagmiddag gingen we even naar de camping van mijn ouders. Nomi vermaakte zich daar zoals gewoonlijk weer prima, en wij ook. Hier zie je trouwens de blauwe plek op haar voorhoofd wel een beetje, die ze de dag daarvoor opliep terwijl ze op een verjaardag aan het spelen was. Gelukkig heeft ze er weinig last van. Ook werd ze gestoken door een hommel, toen ze hem op wilde pakken. Daardoor had ze een beetje een dikke vinger, maar ook daar had ze weinig last van.

8

Zaterdagavond maakte ik een selfie met zijn drietjes toen Nomi in bed lag. Zondagochtend begonnen we de ochtend met zijn viertjes in bed en Nomi was echt heel lief voor Lenn. De foto lukte niet helemaal, maar Lenn kreeg hele lieve kusjes van Nomi.

9

Bart en Nomi waren een stukje aan het fietsen en ik zat lekker met Lenn op de bank. Overdag ligt hij ook regelmatig in de box, zodat ik Nomi ook genoeg aandacht kan geven.

10

Zondagmiddag wandelden we een stukje en daarna had ik even quality time met Nomi. Gelukkig gaat het nu weer helemaal goed met haar. Ze heeft geen koorts meer, haar bult is bijna weg en haar vinger is niet meer dik. Het was niet bepaald haar week, maar hopelijk heeft ze komende week wat minder pech.

9 gedachten over “Dagboekje #167; kraamweek, waterpokken en babyspam

  1. Lilian schreef:

    Wauw, dat je al zoveel onderneemt na de keizersnede! Ik dacht dat het met waterpokken onder de 1 jaar was dat ze het nog een keer zouden krijgen. Jay heeft het met 8 maanden gehad, nou hij zat helemaal onder.

  2. Lin schreef:

    Leuk om weer te lezen meis! Sneu als ze helemaal onder de bultjes/ waterpokken zitten ik dacht ook dat Luca ze had, maar het bleken toch meerdere muggenbultjes te zijn. Liefs Lin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.