Ontwikkelingsgericht speelgoed

stapjes vooruit 2

Zelf ben ik groot fan van ontwikkelingsgericht speelgoed. Ik laat Nomi liever met dingen spelen waar ze ook iets van leert dan met dingen die ‘alleen maar leuk’ zijn. Natuurlijk speelt ze ook wel met dingen die niet educatief zijn, maar ik probeer er toch op te letten dat haar speelgoed een beetje leerzaam is. Een tijdje geleden kwam ik de website Stapjesvooruit.nl tegen, een site met heel veel ontwikkelingsgericht speelgoed. 

stapjes vooruit 1

De items werden heel leuk ingepakt, zo zijn het echt cadeautjes 🙂

stapjes vooruit 3

Ik maakte het samen met Nomi open en toen ze deze thee set zag, was ze meteen enthousiast. Ze ging er meteen uit drinken, roeren, thee inschenken, et cetera. Ook Guusje en ik kregen een kopje thee haha.

stapjes vooruit 5

De thee set ziet er super schattig uit en bestaat uit 19 delen. Ik vind het ideaal dat er een mandje bij zit, zodat we alles bij elkaar kunnen houden (of nou ja, dat probeer ik. Ik kom regelmatig ergens een theekopje of een lepeltje tegen).

stapjes vooruit 6

In het andere pakje zat deze voelpuzzel. Puzzels zijn sowieso natuurlijk heel leuk voor kindjes van Nomi’s leeftijd, maar het feit dat je de vachten van de dieren kunt voelen maakt het wel extra gaaf. Nomi vindt het heel leuk om de diertjes te aaien (zo noemt ze het zelf), dus ook deze puzzel valt heel goed in de smaak.

stapjes vooruit 9

Hier zie je de puzzel en de vachten wat beter. Ik kende dit soort puzzels nog niet, maar ze zijn echt leuk!

Ik ben dus heel enthousiast over deze producten en Nomi ook. Ze speelt echt dagelijks met de thee set en we puzzelen ook regelmatig even samen.

Dit speelgoed is te koop via Stapjesvooruit.nl. De thee set kost € 22,95 en de voelpuzzel kost € 7,99.

Let jij erop of het speelgoed van je kind ontwikkelingsgericht is?

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf.

5 gedachten over “Ontwikkelingsgericht speelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.