Dagboekje 292: 75 minuten in de tandartsstoel, te laat bij een onverwachte kijkles en Sinterklaas

kijkles

Vandaag heb ik (na een paar weken zondag dagboekjes) weer eens een dagboekje voor jullie! Afgelopen week lag ik maar liefst 75 minuten in de tandartsstoel, Lenn was ziek, ik kwam te laat bij zwemles en toen bleek er ook nog eens een kijkles te zijn en we vierden Sinterklaas!

Maandag; Oh oh, een tijgerende baby!

Elena heeft het tijgeren laatst ontdekt en daar maakt ze nu goed gebruik van. Ze gaat de hele kamer door, ze pakt alles (en dan vooral dingen waar ze niet aan mag komen) en als ik vergeet om de deuren dicht te doen, is ze meteen in de keuken of in de gang. Maar het is natuurlijk wel heel erg leuk en schattig dat ze zich nu wat beter kan verplaatsen, en zelf is ze er ook heel blij mee!

Dinsdag: 75 minuten in de tandartsstoel

Laatst gingen we met het hele gezin naar de tandarts, nadat ik zelf al een tijdje niet meer was geweest. Eén van mijn vullingen was afgebroken en een andere vulling bleek ook vervangen te moeten worden. Verder moest er wat tandsteen verwijderd worden, en afgelopen dinsdag mocht ik daarvoor langskomen. In totaal lag ik 75 minuten in de tandartsstoel en je kunt je vast wel voorstellen dat ik erg blij was toen ik klaar was!

Woensdag: Zieke Lenn

Lenn is niet vaak ziek, maar woensdag was hij het toch echt. Terwijl we Nomi naar school brachten, spuugde hij in de kinderwagen en thuis lag hij heel zielig op de bank. Maar hij wilde niet toegeven dat hij ziek was, hij wilde namelijk zwemmen met mijn schoonmoeder! Dat ging natuurlijk even niet door.

Donderdag

Donderdag was Lenn weer beter, maar ik besloot hem nog even niet naar de peuterspeelzaal te laten gaan. In plaats daarvan hebben we lekker even samen gespeeld en geknutseld.

Vrijdag: Sinterklaas op de peuterspeelzaal

Vrijdagmiddag was er een Sinterklaasfeest op Lenns peuterspeelzaal en daar ging ik samen met Nomi, Lenn en Elena naartoe. Vooral Lenn vond het geweldig, maar ook Nomi en Elena hebben het heel leuk gehad! Elena zat even bij Piet op schoot en ze keek wel even heel erg verbaasd, maar ze was totaal niet bang!

Zaterdag: Oh nee, kijkles!

Zaterdagochtend ging ik met Nomi naar zwemles, maar ze was vreselijk aan het treuzelen. Toen we eindelijk naar de auto liepen, zag ik dat hij helemaal bevroren was en ik moest krabben. Daardoor waren we veel te laat bij het zwembad en toen Nomi het zwembad binnenliep riep ze ‘Mama, er zitten allemaal mensen op het bankje!’ Oh nee hè, er was kijkles… Dus daar zat ik dan, met mijn dikke trui in een loeiheet zwembad. Gelukkig kreeg ik te horen dat Nomi door mocht naar het volgende badje, dus dat maakte het weer goed!

’s Middags gingen we naar mijn schoonouders om Sinterklaas te vieren en Nomi en Lenn vonden het geweldig! De kinderen kregen allemaal leuke cadeaus en Sinterklaas en zijn Pieten kwamen langs, dus het was een topdag voor ze!

Zondag: Nog een keer pakjesmiddag

Zondag vierden we Sinterkaas bij ons thuis, met mijn kant van de familie. We hadden lootjes getrokken en daarnaast waren er natuurlijk cadeaus voor de kinderen. Ze werden weer ontzettend goed verwend, maar pff, wat worden ze druk van die Sinterklaasspanning… Dus ik ben blij dat we dat weer hebben gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.