Elena is 10 maanden: nachtvoedingen, kletsen en tijgeren

elena 10 maanden

Vandaag is Elena 10 maanden oud en ik klets jullie weer even bij over haar. Deze keer vertel ik jullie onder andere over de nachtvoedingen, de woordjes die ze zegt en het tijgeren.

Nachtvoedingen

Toen Elena 3 maanden oud was, begon ze door te slapen. Hartstikke fijn, maar aangezien ze mijn derde kindje is, wist ik wel dat ze echt nog wel eens ’s nachts wakker zou worden. Wat ik niet helemaal had verwacht, was dat ze op de leeftijd van 9 maanden opeens weer bijna iedere nacht een nachtvoeding zou willen.

Aan de ene kant denk ik, baby’s weten zelf wel wat ze nodig hebben. En als dat nachtvoedingen zijn, nou ja, dan is dat zo. Maar momenteel is ze overdag veel te druk met van alles en nog wat en daardoor gunt ze zichzelf geen tijd om even melk te drinken. Dat haalt ze dan vervolgens ’s nachts weer in, denk ik. En ik wil ’s nachts best even mijn bed uit voor haar, maar stiekem heb ik toch liever dat ze overdag een keertje vaker drinkt!

Kletsen

Elena is volop aan het brabbelen en inmiddels zegt ze een paar woordjes. ‘Mama, papa, da-da en ‘klap klap klap’ (of iets wat erop lijkt, het klinkt meer als ‘kah kah kah’) zijn dingen die ik vaak hoor. En als ze ‘kah kah kah’ roept, wil ze graag ‘klap eens in je handjes’ doen. Als ik dat voor haar zing, verschijnt er meteen een lach van oor tot oor op haar gezicht!

Tijgeren

Elena heeft inmiddels ontdekt hoe ze moet tijgeren en ze gaat nu de hele kamer door. Als ik vergeet om de deur naar de gang dicht te doen, tijgert ze daar binnen no-time naartoe en niks is meer veilig. Dat is soms best lastig met een peuter en een kleuter in huis, want zij laten regelmatig hun speelgoed op de grond slingeren en dat speelgoed is niet altijd geschikt voor een baby.

Daardoor loop ik regelmatig op te ruimen en als er even geen beginnen aan is, zet ik Elena in de box. Daar is ze het vaak niet zo mee eens, ze vindt het namelijk veel leuker om op de grond te spelen. Logisch natuurlijk, want daar heeft ze veel meer ruimte en kan ze lekker tijgeren!

Vreetzakje

Terwijl Elena een tijdje geleden alleen nog maar potjes wilde eten, eet ze nu zo ongeveer alles. Ze is gek op banaan, appel, soepstengels, maisvingers, crackers, macaroni, en nog veel meer. Groente is niet favoriet, maar ze eet het nu gelukkig wel.

Over twee maanden is gewoon al een jaar, het gaat ze snel! Binnenkort hebben we wat leuke mijlpalen, zoals haar eerste Sinterklaas en haar eerste kerst. Ze snapt er zelf natuurlijk nog niks van, maar ik vind dat toch altijd wel speciaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.