Mag ik alsjeblieft mijn nachten terug?

nachten

Ken je dat, dat je in de spiegel kijkt en denkt dat er mascara onder je ogen zit, maar het blijken je wallen te zijn? Nou, dat had ik laatst. Ik slaap namelijk vrij weinig. En dat terwijl ik echt talent heb voor slapen; als mijn hoofd het kussen raakt, slaap ik al zo ongeveer. Maar de laatste tijd houden mijn drie draakjes me behoorlijk uit mijn slaap…

Doorslapen?

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al dat ik doorslapen niet als mijlpaal zie. Terwijl ik bij Nomi nog hartstikke trots was toen ze voor het eerst doorsliep, wist ik bij Elena wel beter. Want doorslapen betekent écht niet dat je kind nooit meer ’s nachts wakker wordt. En dat is de laatste tijd wel gebleken…

Eerst ging het zo goed

Elena heeft een hele tijd ontzettend goed geslapen. Ze ging rond 19.00 uur naar bed en voordat wij naar bed gingen, maakten we haar nog wakker voor een voeding. Vervolgens ging ze weer slapen en werd ze de volgende ochtend weer wakker. En weet je? Dat mis ik nu behoorlijk!

Nu niet meer

Elena gaat nog steeds om 19.00 uur naar bed, maar vaak is ze twee uurtjes later weer wakker. Dan voed ik haar nog een keertje en dan gaat ze weer terug naar bed. Als wij naar bed gaan krijgt ze een fles, want als ik haar dan borstvoeding geef, is ze ontzettend lang aan het drinken en lijkt ze niet verzadigd.

Daarna sliep ze eerst meestal dus door. Nu niet, en ze gaat steeds slechter slapen. Gisteravond had ze om 22.30 uur een fles gehad en om 23.45 was ze alweer wakker. En ik had geen idee waarom. Ik voedde haar, want meestal is dat de makkelijkste manier om haar weer in slaap te krijgen. Ze had weinig interesse in melk drinken, ze ging liever door ons bed rollen en brabbelen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, dus ze ging terug naar bed. Waar ze vervolgens lekker bleef brabbelen, en daar kon ik natuurlijk niet van slapen.

‘Wat is er nou weer?’

Een uur later werd ik weer wakker, want Elena was aan het huilen. Ik heb geen idee of ze tussendoor heeft geslapen, en ik haalde haar maar weer op. Nu dacht ze anders over het drinken, ze begon meteen naar mijn borsten te happen toen ik haar in ons bed legde. Nou ja, prima, want meestal gaat ze daarna wel weer slapen. Dat deed ze deze keer gelukkig ook.

‘Nee ik wil poffertjes!’

Rond 3 uur ’s nachts schrok ik wakker, ik hoorde namelijk iemand heel hard ‘Nee ik wil poffertjes!’ roepen. Het was Nomi, die aan het dromen was. Ik dacht, die gaat wel weer slapen. Maar nee, helaas. Toen ik bijna weer sliep riep ze ‘Papa! Ik heb heel eng gedroomd!’. Bart lag diep onder de dekens en deed alsof hij haar niet hoorde (ik geloofde er niks van, maar goed). Ik ging snel naar Nomi toe, voordat ze haar broer en zus wakker maakte. ‘Mama ik heb heel eng gedroomd!’ ‘Over poffertjes?’ ‘Nee, hoezo?’. Hm…

Daar is Elena weer!

Een uurtje later was Elena weer wakker en die had wel weer zin in een beetje melk. Dus ik haalde haar maar weer op. Tijdens het voeden dommelde ik een beetje in slaap en ik schrok wakker toen ze duidelijk wilde maken dat ze toe was aan de andere borst, door met haar kleine grijphandjes (en vlijmscherpe nageltjes) mijn tepel vast te pakken. Auw!

‘Mag ik uit bed?’

5.15 uur, staat er op mijn telefoon. Ik hoor ‘Mag ik uit bed?’ ‘Nee Nomi, ga maar weer slapen.’ ‘Maar ik ben Lenn!’ ‘Ook weer gaan slapen dan!’ ‘Maar ik wil niet alleen slapen!’. Het is een wonder dat Nomi en Elena niet wakker zijn geworden van hem, en ik besluit naar hem toe te gaan om uit te leggen dat het nog nacht is. We spreken af dat hij weer gaat slapen.

Nog geen kwartier later hoor ik ‘Mag ik nu uit bed?’. Pff… Véél te vroeg wat mij betreft. Ik vind dat mijn nachtdienst er wel op zit en ik zeg tegen Bart dat hij het nu mag oplossen. Hij loopt naar Lenn toe, komt even later terug in bed, en ik probeer nog eventjes te slapen.

Ik dommel nog heel eventjes in, maar al snel zijn Nomi en Lenn allebei wakker. Het lijkt wel alsof ze nog steeds in de zomertijd leven, en ik ben nog helemaal niet toe aan ochtend… Bart gaat met ze naar beneden en ik blijf nog even in bed liggen totdat de wekker gaat. En dan moet ik toch echt uit bed…

Hoe zijn de nachten bij jullie?

Een gedachte over “Mag ik alsjeblieft mijn nachten terug?

  1. Linda schreef:

    Hier gelukkig maar 1 die me meerdere keren per nacht wakker maakt. Elaiza slaapt zga altijd door, heel soms wordt ze wakker km naar de wc te gaan, maar dan roept ze mij niet. Manu wordt gemiddeld 3 x per nacht wakker voor een voeding, tussendoor hoor ik hem ook wel eens huilen/brabbelen, maar slaapt dan vrij snel weer verder.
    Normaal moet ik iedereen wakker maken in de ochtend, maar de laatste 2 weken wordt ik wakker gemaakt door de oudste, want die wil snel naar beneden om in haar schoen te kijken. Zo blij als morgen pakjesavond voorbij is, kan ik weer 1 of 2 uur langer slapen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.