Dagboekje 293: cadeautjes uitpakken en een race tegen de klok

race tegen de klok

Vorige week hadden we een rustig weekje, en dat mocht ook wel na de Sinterklaasdrukte van de week ervoor. Nomi en Lenn speelden met hun Sinterklaascadeautjes, Lenn haalde een Pietendiploma, donderdag had ik nogal een race tegen de klok toen ik Lenn en Nomi op moest halen en Nomi ging logeren!

Maandag: spelen met de cadeautjes

Maandagmiddag was het tijd om met de Sinterklaascadeautjes te gaan spelen. Ik wilde niet meteen alles opentrekken, dus Nomi en Lenn mochten eerst één dingetjes kiezen om mee te spelen. Lenn was druk met zijn koffiezetapparaat en Nomi ging haar Lego in elkaar zetten. Dat wilde ze perse alleen doen, totdat ze erachter kwam dat het toch best lastig was… Dus toen zijn we er samen mee verder gegaan! Vervolgens was het tijd voor ballet en toen we terug kwamen, had Bart het eten al klaar. Ideaal, die balletlet om 5 uur!

Dinsdag: schooltje spelen

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik merk hier dat Lenn met veel dingen een stuk sneller is dan Nomi. Niet omdat hij zo ver voorloopt op haar, maar hij leert van alles van Nomi. Dinsdag waren ze schooltje en het spelen en Nomi leerde Lenn om zijn naam te schrijven. Verder hebben we even geknutseld met een nieuwe knutselset die ze met Sinterklaas kregen.

Woensdag: Pietendiploma!

Woensdagochtend ging Lenn met mijn schoonmoeder peuterzwemmen en hij was helemaal trots toen hij thuis kwam met zijn Pietendiploma. ’s Middags was Nomi bij mijn schoonmoeder en heb ik weer even geknutseld met Lenn.

Donderdag: race tegen de klok

Donderdag moest ik Lenn om 11.45 uur van de peuterspeelzaal halen en Nomi was om 12.00 uur vrij, omdat het 5 december was. Van de peuterspeelzaal naar de basisschool is het een klein kwartiertje lopen, dus het was even haasten. Toen Lenn klaar was op de peuterspeelzaal deed ik hem snel zijn jas aan, ik zette hem in de kinderwagen (want als hij zelf gaat lopen doen we er minstens een half uur over) en om 2 minuten voor 12 liep ik het schoolplein op. Nou denk je misschien, waarom ging je dan niet met de auto? Dan was ik waarschijnlijk langer onderweg geweest, omdat er bij school nauwelijks parkeerplaatsen zijn, en dan moet ik de auto ergens in de wijk zetten.

Vrijdag: dag Sinterklaasje

Eigenlijk was ik vrijdag wel blij dat Sinterklaas weer terugging naar Spanje. Ik had gehoopt dat de kinderen (en daarmee bedoel ik vooral Lenn) dan ook iets minder met Sinterklaas bezig zouden zijn, maar niks is minder waar. Hij blijft zich meerdere keren per dag verkleden als Sinterklaas en ik hoor de hele dag door Sinterklaasliedjes… En stiekem ben ik daar ontzettend klaar mee!

Vrijdagmiddag hebben we de kerstversiering in huis gezet en dat vonden Nomi en Lenn ontzettend leuk! Lenn zette alles hutjemutje bij elkaar, maar ach, het was hartstikke leuk om met ze te doen!

Zaterdag: wél op tijd op zwemles

Weten jullie het verhaal over het te laat komen op zwemles en de onverwachte kijkles nog? Om dat te voorkomen, besloot ik mooi op tijd weg te gaan. En je raadt het misschien al; toen waren we veel te vroeg!

’s Middags gingen we naar mijn ouders. Na het eten gingen we weer naar huis, maar Nomi niet. Zij mocht namelijk blijven logeren en dat vond ze natuurlijk hartstikke leuk!

Zondag: een paar uurtjes alleen in huis

Zondagochtend was Lenn weer eens veel te vroeg wakker (het was nog niet eens 6 uur toen hij vroeg of hij uit bed mocht). We zeiden dat hij nog even moest gaan slapen en dat deed hij… En wel tot half 10! Ook Elena sliep uit, en daarom bleef ik nog lekker even in bed liggen. Toen Lenn en Elena wakker waren, ging Bart even met ze naar zijn ouders en toen was ik 2 uurtjes alleen in huis. En stiekem kan ik daar best van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.