Even bijkletsen; doktersbezoeken en tijd te kort

bijkletsen

Soms heb je van die dingen waar je wel over wil bloggen, maar waar je ook weer geen artikel over vol wil (of kunt) schrijven. Of dingen waarover ik eigenlijk een beetje twijfel of ik het wel moet delen met heel het internet. Normaal gesproken deel ik veel dingetjes in mijn dagboekjes, maar zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, zijn er (voor het dagboekje van vorige week) een tijdje geen dagboekjes online gekomen. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel!

Een knobbel in mijn nek

Terwijl ik best veel deel, voelde het niet goed om er online iets over te zeggen toen ik vorige maand een knobbel in mijn nek ontdekte. Ik ging ervoor naar de huisarts en hij vermoedde een schildklierontsteking. Ik liet bloedprikken, maar de waardes waren allemaal goed. Daarom werd er een echo gemaakt van mijn schildklier en toen bleek er een cyste te zitten. Goedaardig en ik hoef me er geen zorgen over te maken, maar ik kan je vertellen dat het wel even spannend was!

Terwijl ik veel deel in mijn stories op Instagram en in mijn dagboekjes op mijn blog, besloot ik dit niet te delen. Ik wilde eerst zelf weten wat er precies aan de hand was voordat ik dat het internet opslingerde.

Tijd te kort

Verder kom ik de laatste tijd echt tijd te kort. Ik heb mijn handen behoorlijk vol aan de kinderen. Nomi en Lenn zijn laatst ook nog eens ziek geweest en Lenn wilde het liefst de hele dag bovenop me liggen. Dat is niet helemaal haalbaar met drie kinderen in huis, en je kunt je misschien wel voorstellen dat ik totaal niet toekwam aan het huishouden en bloggen.

Maar ook als ze niet ziek zijn, kom ik regelmatig tijd tekort. Ik wíl van alles, maar ik kom lang niet overal aan toe. Ik wil het liefst iedere dag een artikel online zetten, maar meestal kom ik niet verder dan 4 of 5 artikelen in de week. Elena vraagt momenteel erg veel aandacht, Lenn lijkt al toe te zijn aan de basisschool en verveelt zich thuis vrij snel en als Nomi ’s middags uit school komt, wil ik haar natuurlijk ook de nodige aandacht geven. Gelukkig lukt het vrij goed om mijn aandacht te verdelen, maar de rest van de dingen die ik wil doen, tja, dat schiet er dan bij in.

Zo heb ik bijvoorbeeld een flinke lijst met onderwerpen waarover ik graag wil bloggen. Ik heb ideeën genoeg, maar ja, de tijd is er niet altijd. En dan zijn er natuurlijk nog de samenwerkingen waarvoor ik vaak een deadline heb, dus dat moet eerst gebeuren. Want zonder samenwerkingen heb ik geen inkomen en zal ik buitenshuis moeten gaan werken, en dan houd ik helemaal geen tijd meer over voor mijn blog.

Tijd voor mezelf (en manlief)

En dan wil ik zo nu en dan ook even wat tijd voor mezelf. Even lekker een aflevering van Friends kijken en ’s avonds gezellig op de bank met Bart. Voor mijn blogs en social media zou het waarschijnlijk beter zijn om tot ’s avonds laat achter mijn laptop te zitten, maar voor mijzelf niet. En daar moet ik soms natuurlijk ook aan denken!

En natuurlijk genieten van de kinderen

‘Ze zijn maar zo kort klein!’ hoor ik regelmatig. En daar wil ik natuurlijk van genieten. Over iets meer dan een half jaar gaat Lenn naar de basisschool en Elena wordt volgende maand al een jaar… En ja, drie kinderen hebben is best druk, maar wel ontzettend leuk en gezellig! En als ze over een paar jaar allemaal op de basisschool zitten, heb ik wel weer tijd voor andere dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.