Dagboekje 288: Lenn wil een broertje, balletkleertjes en glitterflessen maken

familiefoto

Deze nieuwe manier van dagboekjes maken bevalt me hartstikke goed en ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om te lezen. Ik schrijf wat meer tekst en ik plaats wat minder foto’s. Want daar was ik een beetje klaar mee, met dat knippen en plakken van de foto’s. Daar ging veel meer tijd inzitten dan het schrijven zelf, terwijl dat juist is wat ik leuk vind!

Maandag; Oh nee, regen!

Normaal lopen we op maandagochtend eerst naar de basisschool en daarna lopen we door naar de peuterspeelzaal. Maar maandagochtend regende het en besloot ik met de auto te gaan, waar ik eigenlijk een vreselijke hekel aan heb. Bij school kun je nauwelijks parkeren en daarnaast is het ook gewoon een gedoe om drie kinderen in en uit de auto te krijgen. Verder moet ik óf met een loodzware maxi-cosi lopen, of de buggy meenemen. Ik koos voor dat laatste, want de maxi-cosi wordt me echt veel te zwaar. Maar goed, zo bleven we wel een stuk droger dan wanneer we waren gaan lopen.

’s Middags had Nomi ballet. Dat duurt 45 minuten, dus het heeft geen zin om tussendoor naar huis te gaan. We liepen even de stad in en daar zag ik bij Zeeman een winterjas hangen voor maar € 5,00. Collectie van vorig jaar, maar dat kon me niet schelen. Het leek me een prima reservejas voor Lenn, want hij maakt zijn jas nog wel eens vies.

Dinsdag: ‘Ik wil een broertje’

Dinsdag had Lenn weer iets bedacht. Hij vroeg ‘Mama, mag er nog een baby in jouw buik?’ ‘Eh, nee’, ‘Maar ik wil een broertje!’. Tja, jammer dan, ik vrees dat dat niet meer gaat gebeuren. Vervolgens bedacht hij dat hij dan een poes wilde. Wat ook niet gaat gebeuren, want Nomi is hartstikke allergisch.

Woensdag: slapen in de box?

Op zich slaapt Elena vrij goed, maar alleen in bed. Heel soms valt ze in de kinderwagen in slaap, maar dan moet ik eerst een behoorlijk eind met haar lopen. Maar woensdag, toen Nomi en Lenn niet thuis waren, viel ze opeens in de box in slaap. Het was natuurlijk rustig in huis, ik had muziek aanstaan en ze is spelend in slaap gevallen. Vervolgens was ze daardoor helemaal uit haar ritme, dus voortaan moet ik toch maar een beetje beter opletten wanneer ze moe wordt!

Donderdag: balletkleertjes!

balletkleding

Nomi zit nu op ballet en haar balletjuf vertelde me welke kleertjes ze daarvoor nodig heeft. Ze wil graag dat alle kinderen er een beetje hetzelfde uitzien en dat staat ook wel heel mooi. Donderdag kwamen de kleertjes binnen en dat wilde Nomi natuurlijk meteen even passen. En ik vind het zo schattig staan!

Even later bedacht Nomi dat ze krullen wilde. Ze vond het ‘niet eerlijk’ dat sommige kinderen krullen hebben en zij niet. Ik stelde voor om kleine vlechtjes te maken, dat nat te maken, ermee te slapen en dan te kijken of ze krulletjes zou hebben.

Vrijdag: ‘Papa is thuis!’

En ja hoor, de volgende dag had ze heel veel krulletjes. Ze was er heel blij mee en op school liet ze meteen haar krullen zien!

krullen zonder hitte

Vrijdagmiddag was Bart een paar uurtjes eerder thuis en dat vonden Nomi en Lenn heel gezellig. Bart ging bezig met de caravan en Lenn wilde graag helpen. Ik moet toegeven dat hij inmiddels minstens zo handig is als ik, haha! ’s Avonds kwamen mijn moeder en mijn zusje langs en deden we een spelletje.

Zaterdag

Zaterdag begonnen we zoals gewoonlijk weer met zwemles. ’s Middags bracht ik Nomi naar mijn schoonouders, want ze ging daar logeren. Bart, Lenn, Elena en ik gingen aan het einde van de middag naar mijn ouders en daar bleven we eten.

Zondag: glitterflessen maken

glitterfles

Zondagmiddag was er en doe-dag op de kinderboerderij. Daar gingen we naartoe en de kinderen konden daar glitterflessen maken. Dat vonden ze natuurlijk hartstikke leuk! ’s Avonds besloten we op tijd te gaan eten, vervolgens gingen de kinderen even onder de douche en om 18.30 uur lagen ze allemaal al te slapen. Nomi was moe van het logeren, Lenn is ’s avonds ook wel moe omdat hij ’s middags niet vaak meer slaapt en Elena was ook wel toe aan haar bedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.