Dagboekje 302; wandelvierdaagse, slapen in een tent, naar de tandarts en koeien aaien

Ik heb weer een keer een dagboekje voor jullie! Afgelopen week liepen we de wandelvierdaagse, de kinderen sliepen in een tent, Nomi moest op zondag opeens naar de tandarts en maandag gingen we naar de Open Boerderijdag. Lees je mee?

Dinsdag tot en met vrijdag: avondvierdaagse

avondvierdaagse

Er is hier twee jaar lang geen avondvierdaagse geweest, maar dit jaar mocht het weer! In 2019 waren Nomi en Lenn nog een beetje te jong om mee te doen, dus het was voor ze allebei de eerste keer dat ze meededen. Er liepen heel veel vriendjes en vriendinnetjes mee, dus het was meteen al heel gezellig.

Nomi liep bijna alleen maar met haar vriendinnen. Ze liep een stuk vooruit en sommige dagen zag ik haar pas aan het einde weer. Lenn liep ook veel met klasgenootjes, maar die wilde ik wel een beetje bij me in de buurt houden. Het was soms best ver voor zijn korte beentjes en soms moest ik hem letterlijk meeslepen, maar achteraf vond hij het heel erg leuk. Nomi en Lenn waren allebei heel blij en trots dat ze op vrijdag een medaille hadden verdiend!

Zaterdag: Barbecuën en slapen in een tent

tentje in je tuin

Zaterdagavond hebben we gebarbecued bij mijn tante en toen we thuis kwamen, mochten de kinderen in een tentje (van Tentinjetuin.nl) slapen. Ze hadden natuurlijk hele andere plannen dan slapen, en ze hebben tot ’s avonds laat liggen kletsen. Rond half 11 is Bart bij ze in de tent gaan liggen en toen gingen ze eindelijk slapen.

Zondag: met Nomi naar de tandarts

weekend tandarts

Zondag kwam Nomi me vertellen dat ze pijn had bij haar kies en dat ze daar een bult had. Ik keek in haar mond en het zag eruit als een ontsteking. Ik besloot de tandartsenpost te bellen om te vragen of daar meteen iets aan gedaan moest worden of dat we konden wachten tot dinsdag om naar onze eigen tandarts te gaan. De telefoniste overlegde even met de tandarts en het leek de tandarts verstandig dat we ’s middags even langs zouden komen.

Toen de tandarts in Nomi’s mond keek, zag ze al snel dat Nomi inderdaad een ontsteking had en dat haar kies eruit moest. Dat vond Nomi alles behalve grappig, maar het moest toch echt. Nomi vond het heel eng, maar ze was hartstikke stoer en de kies was al snel uit. Daarna heeft ze gelukkig geen pijn meer gehad.

Maandag: Open Boerderijdag

open boerderijdag

Maandag was er een Open Boerderijdag bij een boerderij bij ons in de buurt en we besloten daar naartoe te gaan. We zijn er drie jaar geleden ook geweest, maar dat wisten Lenn en Elena natuurlijk niet meer. Nomi eerst ook niet, maar toen we er eenmaal waren zei ze ‘Oh ja, nu weet ik het weer!’. De kinderen hebben zich heel goed vermaakt. Ze hebben lekker gespeeld, een quiz gedaan, koeien geaaid, et cetera. ’s Avonds gingen ze op tijd naar bed, want de volgende dag moesten ze weer gewoon naar school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.