Plog; voor het eerst kamperen

In plaats van een dagboekje heb ik vandaag een plog voor jullie, van ons eerste kampeerweekend. Ik vertelde jullie al dat we een stacaravan hebben gekocht, en afgelopen weekend bleven we er voor het eerst slapen. Vandaag laat ik jullie zien hoe ons weekend eruit zag.

Kamperen!

kamperen

Zaterdagochtend gingen we naar de supermarkt en naar de Action om de laatste dingetjes te halen voor in de caravan. Daarna reden we naar onze camping en daar lunchten we. Vervolgens was het bedtijd voor Lenn. We hadden besloten om Nomi op de camping geen middagdutje te laten doen, zodat ze ’s avonds gewoon gaat slapen (in plaats van nog 2 uur lawaai te maken en Lenn wakker te houden). Lenn was het er eerst niet mee eens, maar even later ging hij toch slapen. Ik liep met Nomi een stukje over de camping zodat ze Lenn niet wakker zou maken, en zodat ze even lekker kon spelen.

We gingen naar allebei de speeltuinen en Nomi vond het geweldig! Toen de lucht een beetje donker werd gingen we terug naar de caravan, en toen we net binnen waren begon het te regenen en te onweren.

Het was niet echt kampeerweer, maar we vermaakten ons hartstikke goed in de caravan. Lenn was inmiddels weer wakker en hij kroop de hele caravan door, en Nomi wilde mijn haren kammen (later bleek dat ze haar snoepje in mijn haren had gesmeerd..).

Aan het einde van de middag was het weer droog en we gingen even naar mijn ouders (zo’n 20 meter bij onze caravan vandaan). Nomi had bedacht dat zij in de buggy wilde zitten, en Lenn moest haar duwen. Dat lukte hem natuurlijk niet, maar het leverde wel een leuke foto op! We aten bij mijn ouders en daarna kwam het spannendste moment; bedtijd..

Bedtijd..

Nomi en Lenn waren allebei hartstikke moe en Nomi zei uit zichzelf dat ze naar bed wilde. Helemaal goed natuurlijk. We brachten Nomi naar bed, en ze was stil.. Vervolgens brachten we Lenn naar bed en toen hij erin lag, begon Nomi opeens te schreeuwen. ‘Nomi wakker! Nomi uit! Nomi slaapzak uit!’ Ik denk dat ze het toch een beetje gek vond dat ze in de caravan moest gaan slapen. Ik knuffelde nog even met haar, en ik legde haar uit dat we allemaal in de caravan zouden gaan slapen. Even later viel ze toch gewoon in slaap.

’s Nachts zijn Nomi en Lenn allebei 1 keer wakker geweest, maar ze gingen vrij snel weer slapen. Zondagochtend haalden we broodjes in het winkeltje, tijdens Lenns ochtendslaapje was Bart buiten met wat dingetjes bezig en ik liep met Nomi een stukje. Daarna gingen we met zijn viertjes naar het bos, waar Nomi alles vies vond en ze opeens niet meer kon lopen.. Ze kan soms nogal een tutje zijn. Verder hadden we een heerlijk relaxed dagje, zoals je verwacht van een zondag op de camping haha.

Maandagochtend wilde Nomi weer naar de speeltuin en ze heeft een hele tijd in het zand gespeeld.

Ik vond het helemaal prima, want ik zat lekker in het zonnetje. We wilden aan het begin van de middag naar huis gaan, zodat Nomi en Lenn thuis nog even konden slapen. Tussen de middag aten we patat en daarna reden we naar huis. Eenmaal thuis zei Nomi ‘Nomi even bed toe?’ en ze sliep 2 uur lang. Ook Lenn heeft heerlijk geslapen, ze waren allebei echt moe van het weekend.

We hebben een heerlijk weekend gehad, en ik denk dat we ons hier in de zomer heel goed kunnen vermaken!

4 gedachten over “Plog; voor het eerst kamperen

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Dat lijkt me best bijzonder zo’n stacaravan. Het is toch net een tweede huis. Zelf hebben wij er wel eens eentje gehuurd via marktplaats van mensen die er op dat moment zelf geen gebruik van maakten!

    Is dat nou nog duur zo’n stacaravan als ik vragen mag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.