Dagboekje 304; vakantie in Limburg

Helaas zit onze vakantie er inmiddels alweer op, maar vandaag blik ik er nog eventjes op terug. We zijn twee weekjes in Limburg geweest, op camping De Leistert in Roggel. Het was een heerlijke vakantie en vandaag klets ik jullie even bij.

Zaterdag; aangekomen in Limburg

Zaterdagmiddag kwamen we aan op de camping. We zetten de caravan op de plek, vervolgens bouwden we de voortent en de luifel op en toen zijn we lekker even gaan zwemmen. Nomi was op dat moment nog een beetje de kat uit de boom aan het kijken en ze had nog niet zoveel zin om vriendinnen te gaan maken. Ze wilde liever schaken, dus dat deden we zaterdagavond.

Zondag; fan van het binnenzwembad

leistert binnen zwembad

De kinderen wisten dat er ook een binnenzwembad was, en daar wilden ze zondag graag naartoe. Het was prima weer om buiten te zwemmen, maar ze vonden het binnenbad leuker. Begrijpelijk, want daar was wat meer te doen. Er waren een paar leuke glijbanen, een stroomversnelling en meerdere peuterbadjes.

Dinsdag; 39 graden!

leistert zwembad

Dinsdag was het heet en we besloten lekker veel naar het zwembad te gaan, want dat was absoluut de beste plek om te zien. We hebben zowel binnen als buiten gezwommen en het was een heerlijk dagje.

Woensdag; picknicken aan de Maas

Woensdag deden we boodschappen en we besloten daarna om een leuk plekje te zoeken aan het water, om te gaan picknicken. We vonden een heel leuk plekje in het plaatsje Neer. Daar aten we een broodje en vervolgens hebben de kinderen even in het water gespeeld.

Vrijdag; Lenn jarig!

Vrijdag was het feest, want toen werd Lenn 6 jaar! We haalden een taartje, hij kreeg cadeautjes, bij de knutselclub werd er voor Lenn gezongen, hij trakteerde de buurkinderen op snoepjes en het was een hele gezellige dag.

Zondag; weer naar de Maas

Toen de kinderen na een paar dagen vriendjes en vriendinnetjes hadden gemaakt, wilden ze het liefst de hele dag op de camping blijven. Maar je snapt vast wel dat Bart en ik soms ook even iets anders wilden doen. We besloten na het boodschappen doen weer te gaan picknicken op hetzelfde plekje als woensdag. Ondertussen werd ik door Elena ingesmeerd met zonnebrandcrème en ze vond het geweldig om dat te doen!

Maandag; naar de designeroutlet in Roermond

roermond outlet

Van tevoren zei ik nog ‘nee hoor, ik hoef niet perse naar de outlet’. Maar toen we er zo dichtbij waren, was ik toch wel heel erg benieuwd. Dus maandagochtend stapten we in de auto en reden we naar de designeroutlet. Lenn en Elena waren al vrij snel klaar met het winkelen, en daardoor kochten we alleen een shirtje voor Nomi. Wat wel een groot succes was, was de fontein. Daar zijn Nomi en Lenn helemaal nat geworden, waardoor we vervolgens geen winkel meer in konden. We besloten donuts te halen en daarna gingen we weer terug naar de camping.

Dinsdag; Roermond

roermond

Dinsdag gingen we weer naar Roermond, maar deze keer gewoon naar de stad. Dat vonden de kinderen leuker dan de outlet, maar ze waren toch liever op de camping gebleven. We shopten even bij de H&M, we maakten wat foto’s bij dit soort leuke plekjes, en we kochten de kinderen om met snoepjes zodat we nog een stukje verder wilden lopen.

Woensdag; Disney speurtocht

Woensdag bleven we op de camping en we deden onder andere mee aan een Disney speurtocht. Verder hebben de kinderen geknutseld en we hebben lekker gezwommen. ’s Avonds was er een schuimparty waar de kinderen heel graag naartoe wilden, maar daar zijn we uiteindelijk maar 10 minuutjes geweest omdat ze vonden dat het schuim teveel prikte.

Donderdag; op het pontje

pontje maas

Ik hou helemaal niet van boten, maar de rest van het gezin wilde graag met een pontje naar de overkant van de Maas. Het duurde maar een minuutje of twee, maar Nomi, Lenn en Elena waren helemaal onder de indruk.

Vrijdag; laatste dag

Een vakantie gaat natuurlijk altijd veel te snel voorbij, en vrijdag was het alweer onze laatste dag. We besloten nog een keertje naar ons favoriete plekje aan de Maas te gaan. Toen we zeiden dat het tijd was om afscheid te nemen van de Maas was Lenn het daar helemaal niet mee eens, want ‘Ik hou zoveel van de Maas en ik wil hier nooit meer weg’. En dat snapte ik eigenlijk wel, want het was er ook heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.