De eerste week van groep 1, groep 4 en groep 6

eerste week van groep

Afgelopen week mochten Nomi, Lenn en Elena weer naar school en ze waren er ook wel echt aan toe. We hebben de eerste 2 weken van de schoolvakantie gekampeerd op Texel, dus daarna hadden ze nog 4 weken vakantie thuis. En vooral in de laatste 2 weken kon ik wel echt merken dat ze toe waren aan school. Vorige week maandag was het zo ver, ze mochten beginnen aan groep 1, groep 4 en groep 6!

Elena; nu echt naar groep 1

Elena zit sinds januari op de basisschool, dus ze had er al een half jaartje opzitten toen de zomervakantie begon. Toen zat ze officieel nog in groep 0, dus nu mocht ze echt beginnen aan groep 1. Ze begint met een klein klasje en in de loop van het schooljaar stromen er telkens nieuwe kinderen in.

Van tevoren had Elena heel veel zin om weer naar school te gaan, maar toen het maandagochtend bijna tijd was om weg te gaan, vond ze het toch wel heel spannend. De kindjes van haar klas moesten buiten bij de juf gaan staan zodat ze samen naar binnen konden gaan, maar dat vond Elena maar niks. Ze wilde niet zonder mij naar binnen, dus ik besloot maar mee te lopen.

Eenmaal binnen kwam een van de juffen samen met de schoolhond naar haar toe en Elena mocht de riem van de hond vasthouden. Dat vond ze hartstikke leuk, en toen wilde ze toch haar tas wel uitpakken. Ik liep gauw naar buiten en toen ze de klas in liep had ze alweer een grote glimlach op haar gezicht.

Ook de dagen erna ging het ’s ochtends allemaal een beetje moeizaam. Ik hoorde regelmatig dingen als ‘ik vind het spannend’, en ‘maar school duurt vandaag te lang’ (terwijl iedere schooldag even lang is), maar uiteindelijk vond ze het telkens heel leuk op school. Ik denk dat ze even weer moet wennen, en dan komt dat binnenkort vast wel goed.

Lenn; naar groep 4

Lenn is deze week begonnen in groep 4 en hij had er als enige niet zoveel zin in. Hij vermaakte zich thuis nog prima en van hem had de vakantie nog wel wat langer mogen duren, maar aan de andere kant had hij ook wel zin om zijn klasgenootjes weer te zien.

De eerste week verliep lekker soepel, hij vond het leuk op school en hij zat eigenlijk meteen weer in het ritme. Het enige waar hij weer even aan moet wennen, is op tijd naar bed gaan. ’s Avonds zegt hij dat hij nog niet moe is, maar hij moet natuurlijk wel weer op tijd naar bed. Dat heeft nogal wat discussies opgeleverd, maar hij begint nu langzaam te accepteren dat hij door de weeks een vaste bedtijd heeft.

Nomi; naar groep 6

Nomi zit nu alweer in groep 6 (help, wat gaat dat snel!) en ze had heel veel zin om haar vriendinnen weer te zien. Ze vindt het ook erg leuk dat ze nu op het bovenbouw plein zit en ‘lekker niet meer bij Lenn’, naar eigen zeggen. Op het bovenbouwplein moet je blijkbaar ook heel stoer doen, en er kan amper nog een ‘doei’ vanaf op het schoolplein. Vriendinnen zijn dan veel belangrijker dan je moeder en je broertje en zusje, maar zo gaat dat natuurlijk als je groter wordt.

Haar eerste schoolweek was hartstikke leuk en ze gaat echt met plezier naar school. Ze heeft nu voor het eerst een meester en dat vindt ze ook erg leuk, dus het wordt vast een leuk schooljaar!

6 gedachten over “De eerste week van groep 1, groep 4 en groep 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.