Het geboortekaartje van Elena

Ook deze keer was het weer een flinke zoektocht naar het perfecte geboortekaartje. Er is zoveel keuze en ik heb ontzettend veel geboortekaartjes gezien die ik mooi vond. Maar uiteindelijk is dit hem geworden, en vandaag laat ik Elena’s geboortekaartje aan jullie zien.

Een geboortekaartje kiezen

Het kaartje dat we kozen, komt van Kaartje2go.nl. Daar heb ik eerst alle kaartjes bekeken en alle kaartjes die ik mooi vond, heb ik opgeslagen als favoriet. Dat waren er uiteindelijk 25, dus het was niet makkelijk om een keuze te maken.

Natuurlijk had mijn wederhelft er ook een mening over, en zo vielen er al een aantal kaartjes af. Nomi wilde ook graag helpen met kiezen en zij wees aan welke kaartjes zij het mooiste vond. Dat was onder andere het kaartje wat het uiteindelijk is geworden.

Aanpassen en een proefdruk bestellen

Bij Kaartje2go kun je heel veel aanpassen aan het kaartje en zo kun je hem helemaal naar wens maken. Toen we er tevreden over waren, bestelden we een proefdruk. En ik was meteen helemaal verliefd op het kaartje! Het kaartje stond toen online helemaal klaar, we hoefden alleen de datum, tijdstip, gewicht en lengte in te vullen na Elena’s geboorte. Handig!

Enveloppen alvast in huis

Wat ik ook heel handig vind, is dat je de enveloppen van tevoren kunt bestellen. Zo kun je de adressen er alvast opschrijven en hoef je dat in je kraamweek niet meer te doen. Ik schreef de enveloppen toen ik hoogzwanger was en na Elena’s geboorte hoefden we alleen de geboortekaartjes maar in de enveloppen te doen.

Het kaartje

geboortekaartje

We besloten de binnenkant van het kaartje lekker rustig te houden. Ik ben niet zo van de gedichtjes en daarom hebben we er alleen ‘welkom lief zusje’ opgezet. Op Lenns geboortekaartje stond ‘welkom lief broertje’ en we vonden het leuk om dat terug te laten komen.

elena maeve

Bij Kaartje2go kun je kiezen uit verschillende lettertypes. Toen ik Elena’s naam in lettertype ‘American’ zag, wist ik meteen dat dat hem moest worden. Voor de datum, tijd, gewicht en lengte kozen we een wat neutraler lettertype, namelijk ‘classic’.

Papiersoort

Als laatste kun je nog kiezen tussen verschillende papiersoorten. Wij gingen voor ‘premium mat’ en daar ben ik heel blij mee. Persoonlijk vind ik dat mooier dan een glimmend kaartje.

Vonden jullie het ook zo moeilijk om een geboortekaartje uit te kiezen?

mbm

2 gedachten over “Het geboortekaartje van Elena

  1. Tineke schreef:

    Volgens mij heb ik bij beide kinderen wel honderden geboortekaartjes bekeken. Beide zijn een compleet andere stijl, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Elena`s kaartje is ook erg mooi geworden.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.