DE LEUKE DINGEN VAN MIJN ZWANGERSCHAP

Ik moet toegeven dat ik het zwanger zijn aan het einde wel een beetje zat was. Mijn buik was behoorlijk groot en ook de rest van mijn lichaam was opgezwollen. Daarnaast had ik minder energie, dus ik kon niet wachten totdat ik niet meer zwanger zou zijn. Maar natuurlijk zijn er ook heel veel dingen die ik wél leuk vond tijdens de zwangerschap, en dat wil ik graag met jullie delen.


– De baby voelen
Dit zet ik bewust bovenaan, want dat vond ik echt het leukste van de zwangerschap. Vooral als ik op mijn rug lag, kon ik Nomi heel goed voelen. Aan het einde waren haar bewegingen ook aan de buitenkant te zien. De dag voordat Nomi werd geboren, kon Bart zelfs zien dat ze de hik had.


– Babykleertjes en spulletjes kopen
Dit is ook echt heel leuk om te doen. De meeste dingen hebben we gekocht na de 20 weken echo, toen we wisten dat alles (waarschijnlijk) goed was, en toen we nogmaals te horen kregen dat we een meisje verwachtten. Het kopen van kleertjes is natuurlijk heel leuk, maar ik kon me ook heel goed vermaken met het zoeken naar andere spulletjes.

– Met het excuus ‘ik moet nog iets voor de baby kopen’ even de stad ingaan
Dit excuus heb ik echt zo vaak gebruikt, en vaak wilde Bart dan ook wel even mee. Daarnaast maakte ik ook heel vaak gebruik van het excuus ‘nu kan het nog, aan het einde van de zwangerschap kan ik vast niet meer een middagje shoppen’. Helaas voor Bart kon ik dat nog wel, haha.


– De babykamer klaarmaken
Ik heb me echt uren vermaakt in de babykamer. Eerste natuurlijk met het inrichten, en telkens als we iets nieuws hadden gekocht, vond ik het ontzettend leuk om daar een plekje voor te zoeken. Aan het einde van de zwangerschap zocht ik ook regelmatig leuke outfits bij elkaar.

– Alles wassen en strijken (ja, dat vind ik opeens leuk)

Wassen vind ik nooit erg om te doen, maar strijken.. Dat is echt een drama. Ik blijf het uitstellen en uiteindelijk leg ik het toch maar ongestreken in de kast. Met de babykleertjes ging het heel anders, ik vond het echt leuk om het te strijken!


– Mijn buik die steeds groter wordt
Vooral in het begin vond ik het heel gaaf dat mijn buik steeds groter werd. Toen ik 18 weken zwanger was, had ik echt al een babybump en daar was ik heel blij mee. Aan het einde van mijn zwangerschap werd dat wel wat minder, trouwens.


– Echo’s
Ik vond de echo’s heel bijzonder, maar ook wel spannend. Het is heel mooi om je kindje te kunnen zien op een echo, maar er wordt dan natuurlijk ook gekeken of alles goed is. Gelukkig ging alles heel goed met Nomi en konden we iedere keer echt genieten van de echo’s.

Gerelateerde artikelen:
– Buikfoto’s van het derde trimester
– In mijn laatste zwangerschapsweek
– De babykamer is af
– Mijn bevallingsverhaal

10 gedachten over “DE LEUKE DINGEN VAN MIJN ZWANGERSCHAP

 1. Inge en Steffen schreef:

  Leuk artikel hoor, en ja, de baby voelen, dat is echt wel speciaal hé, soms zit ze soms wat veel te wriemelen, maar ja, dat leventje, heel leuk.
  Ik ben eigenlijk met al je puntjes eens, die kleertjes kopen, zalig! En dat kamertje klaar maken, zalig 🙂

 2. itsmeastrid schreef:

  Wat een superleuk en positief bericht dit! Ik ben nog nooit zwanger geweest en vind het altijd bijzonder als vrouwen in verwachting zijn. Ik kan me wel voorstellen dat het voelen van de baby echt heel bijzonder is.

 3. Denise schreef:

  Het lijkt mij zo leuk om te gaan shoppen voor de baby, al die schattige kleertjes! Ik denk dat ik mijzelf dan echt in bedwang moet gaan houden, haha. Ik heb vorig jaar een nichtje gekregen dus toen ben ik ook gelijk een aantal leuke kleertjes gaan kopen 🙂

 4. Estrella schreef:

  Leuk om te lezen. Ik ken eigenlijk niemand die zwanger is of is geweest (behalve m'n eigen moeder dan natuurlijk haha) dus ik weet helemaal niet hoe dat soort dingen in z'n werk gaan. Nou moet ik er ook eerlijk bij zeggen dat ik zelf niet zo heel dol op baby's en kinderen ben maar ik vind het alsnog leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.