DIE MEISJES, WAAR IK IN DE EERSTE KLAS AL EEN HEKEL AAN HAD

negative

Je herkent het vast wel, die meisjes op de middelbare school die er alles aan deden om populair te zijn. Ze wilden zo graag leuk gevonden dat ze er alles aan deden, en het maakte ze niks uit als ze daar anderen voor moesten gebruiken. Een tijdje geleden realiseerde ik me dat dat soort meisjes ruim 10 jaar later nog steeds bestaan.

Roddelen deden we allemaal wel als puber. Maar de een ging daar wel wat verder in dan de ander. Gewoon praten over andere mensen vind ik wat anders dan verhalen verzinnen en anderen zwart maken. Op de middelbare school had ik een aantal van dat soort meisjes in mijn klas. Gelukkig was ik (voor zover ik weet) niet het onderwerp van hun roddels, maar ik kon me er gigantisch aan ergeren.

gossip

Toen ik klaar was met de middelbare school ging ik naar een andere school en daar was dat geroddel nauwelijks. Heerlijk vond ik het. Iedereen ging gewoon normaal met elkaar om en dat beviel me heel goed.

De laatste tijd kom ik toch regelmatig weer meiden (of nou ja, vrouwen) tegen die precies zo zijn als die meisjes op de middelbare. Mensen wiens leven voor een groot deel bestaat uit het in de gaten houden van anderen. Misschien is hun eigen leven niet zo interessant, maar ze volgen op de voet wat anderen doen en natuurlijk hebben ze overal een mening over. Zowel via social media (iemand plaatste een update op Facebook die écht niet kon en daar moest absoluut een hele avond over geroddeld worden) als in het echt.

Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die zeker weten dat Nomi niet gepland was, dat Bart en ik moesten trouwen omdat ik zwanger was, mensen die denken dat ik Instagram volgers heb gekocht en er zijn nog meer van dat soort dingen. Allemaal onzin. Maanden voordat ik zwanger raakte van Nomi stopte ik met de pil, en we waren al begonnen met het plannen van onze bruiloft voordat ik zwanger was. En dat mensen volgers kopen snap ik überhaupt niks van, want volgens mij heb je daar echt helemaal niks aan.

gossip1

Dat soort mensen heb ik niet nodig in mijn leven. Een tijdje geleden hoorde ik wie dat soort roddels aan het verspreiden was en diegene heb ik meteen van mijn social media afgegooid. Het is niet eens zo dat ik er boos om ben, maar dat soort mensen heb ik gewoon niet nodig in mijn leven. En daarnaast vind ik het ook best wel gênant en krijg ik een beetje last van plaatsvervangende schaamte. En ik weet dat ik me aan ze ga ergeren als ik ze online (en in real life ook, maar daar kun je weinig aan doen) tegenkom, dus heb ik ze eraf gegooid. Dat soort negativisme heb ik niet nodig, ik hou mijn leven liever positief.

Herkennen jullie dit?

17 gedachten over “DIE MEISJES, WAAR IK IN DE EERSTE KLAS AL EEN HEKEL AAN HAD

 1. lin mommysworld schreef:

  Zo herkenbaar! En wat vind ik het ontzettend kinderachtig. Ik ben dan ook zo dat ik daar absoluut niet aan mee zou doen en me afzijdig hou als ik dat soort dingen zie lees of hoor. Gewoon omdat ik echt niet snap waarom mensen daar tijd voor hebben en denk dat zulke personen gewoon een laag zelfbeeld hebben en jaloers zijn 😉 Ik ging vroeger eigenlijk ook meer met jongens om mede om die reden. Dat gezeur, geroddel en gehaat van sommige meiden.. vreselijk. Op de middelbare school is mijn jas zelfs eens gestolen met daarin mijn huissleutels. Waarom? Omdat ik een vriendje had waar ze strontjaloers op waren nou echt zo zielig. Lekker laten gaan en omgaan met mensen waar je positief van wordt!

 2. BySilke schreef:

  Groot gelijk dat je ze niet in je leven wenst, ik zou ze ook onmiddellijk verwijderen! Ik haat dat soort mensen wel, en ik denk dat iedereen wel eens roddelt, maar het is natuurlijk ook nog de manier waarop. Ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden, en verhalen verzinnen over iemand dat is gewoon geen roddelen meer, dat vind ik pesten. 🙂

 3. Kirsty schreef:

  Wat vervelend dat iemand zo over je zat te praten! Ik kan er zelf ook totaal niet tegen als mensen zulke wilde roddels verzinnen. Sowieso snap ik niet dat er altijd van het negatieve wordt uitgegaan, zo jammer is dat.

 4. Vandaagismooi.nl schreef:

  Ik kan niets anders zeggen dan amen. Niet alleen dames, maar ook kerels kunnen er wat van. Dan nog niet te spreken van pessimisten die het leven uit je zuigen met hun eeuwige zelfmedelijden en geklaag.

  Nee ook ik verwijder mezelf dan uit hun leven. Ik omring me liever met prettige mensen die elkaar weten te respecteren en waarderen en dat voelt een stuk fijner.

  Las laatst ook zo’n quote waar ik instant een grijns van oor tot oor van kreeg: Vroeger vroeg ik me af wie mij aardig zou vinden, nu vraag ik me af wie ik aardig vind.

 5. marjon schreef:

  Wat kinderachtig dat er zo iemand is. Goed dat je deze persoon meteen verwijderd hebt.
  Ik herken wel een stukje hiervan. Ik probeer het los te laten, maar het is niet altijd even makkelijk.

 6. Wilmaaa schreef:

  Heel herkenbaar! Ik trouwde jong en dus dachten mensen dat ik wel moest trouwen. Nou nee hoor, ik trouwde om de liefde! En later mochten we ons meisje krijgen. Ik kan daar ook zeker niet tegen!

 7. Hanna @ eenbezigbijtje.nl schreef:

  Zo kinderachtig gedrag. Groot gelijk datje haar van je social media af hebt gegooid. Aan een beetje roddelen maar ik me ook wel eens schuldig, maar verhalen vertellen waarvan je niet zeker bent of ze gewoon verzinnen, dat slaat nergens op. Net de plastics van meangirls..

 8. julia schreef:

  heel goed dat je zo assertief hebt gereageerd en die ene toen van je social media hebt gegooid. Die roddel tutjes zijn inderdaad van alle tijden. Ik zit nu op de middelbare school en kan me helemaal voor de geest halen hoe dit type meisje is. Helaas. Ik omring me ook liever met mensen die andere niet beoordelen en gewoon aardig tegen elkaar zijn 🙂

 9. Nathalie schreef:

  Iedereen praat wel eens over een ander…. het is alleen de manier en toon waarop en de frequentie. Als iemand echt op een dergelijke manier structureel onjuistheden verspreid, groot gelijk dat je haar verwijderd hebt!

 10. Ester schreef:

  Zo’n personen kom je op alle leeftijden en in alle rangen tegen, helaas. Het beste wat je kan doen is inderdaad negeren en hen ‘wissen’ uit je leven. Wat goed dat je er zo volwassen mee omgaat! Ik wou dat ik er ook zo mee kon omgaan… zelf kan ik moeilijk met kritiek omgaan en kan er serieus mottig van lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.