WHAT’S ON MY MIND #2; EERSTE WERKDAG EN RS VIRUS

Eind vorige week begon Nomi verkouden te worden. In het weekend hoestte ze steeds meer en kreeg ze het regelmatig benauwd. Ze piepte tijdens het ademen, maar ze had geen koorts en ze leek er verder ook niet echt last van te hebben. Geen reden om de huisartsenpost te bellen dus, en ik ging er vanuit dat het vanzelf wel over zou gaan. Maandagochtend voedde ik haar en daarna werd ze heel benauwd. Ze bleef hoesten en piepen, waardoor ik besloot de huisarts te bellen.

De assistente vroeg of we over een half uurtje konden komen. Prima. De huisarts luisterde naar haar longen en ze hoorde het daar ook duidelijk piepen. Volgens haar klonk Nomi een beetje astmatisch en we kregen een pufje mee.
Maandagmiddag merkte ik dat Nomi echt slechter dronk en ze moest soms zo hoesten, dat ze ging spugen. Het nadeel van borstvoeding is, dat je niet weet hoeveel te drinkt. Als een baby minder dan de helft binnenkrijgt van wat ze normaal drinkt, kan ze uitdrogen. Maar dat weten we dus niet. Ik besloot haar te wegen en ze was iets lichter dan de week ervoor.
Het pufje vond ze niet leuk, maar het leek wel iets te helpen. Ze piepte wat minder en haar ademhaling werd wat rustiger. Ik dacht dat het wat beter ging, maar ’s nachts werd het juist erger. Ze was heel onrustig en ze ademde zwaar, dus ’s ochtends belde ik de huisarts weer. Deze keer hebben twee artsen naar haar gekeken en naar haar longen geluisterd. Ze vermoedden het rs virus. Volgens de huisartsen was ze een grensgevalletje, want ze was weer meer afgevallen en het sloeg wel erg op haar longen. We hoefden gelukkig niet naar het ziekenhuis, maar we moesten het goed in de gaten houden. Als ze meer afviel, zou de kans groot zijn dat ze naar het ziekenhuis zou moeten, en dan zou ze voeding via een sonde krijgen.
Het rs virus is op zich niet heel gevaarlijk voor kindjes van Nomi’s leeftijd. Voor hele kleine baby’s wel, maar Nomi heeft inmiddels genoeg antistoffen om zelf beter te kunnen worden. Maar dan moet ze wel goed blijven drinken. Vanochtend was ze gelukkig niet meer afgevallen dus ze hoeft niet opgenomen te worden. We moeten haar gewicht wel bijhouden en als het erger wordt of als ze koorts krijgt, moeten we meteen contact opnemen met de huisarts. Qua hoesten en benauwdheid gaat het nog niet veel beter helaas.
Ik vertelde jullie laatst al dat ik deze week begin met werken. Dat loopt dus even iets anders. Vandaag heb ik een paar uurtjes gewerkt en Bart is bij Nomi gebleven, zodat ze gewoon thuis is. Het was best lekker om even iets anders te doen, maar ook wel gek om weg te gaan terwijl Nomi ziek is.
Gerelateerde artikelen:

16 gedachten over “WHAT’S ON MY MIND #2; EERSTE WERKDAG EN RS VIRUS

  1. Nesrin schreef:

    Oh wat verschrikkelijk! Beterschap ik hoop dat ze er snel van af is. Luister in dit soort situaties altijd goed naar je moederinstinct.
    Pech dat het net in deze week is dat je begint met werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.