De 14 maanden controle bij het consultatiebureau

14 maanden controle

Dinsdag mochten we weer naar het consultatiebureau, deze keer hadden we een afspraak bij de arts. Ze zou de standaard controles doen en Nomi kreeg de BMR en de MenC vaccinatie. Zelf was ik vooral erg benieuwd naar Nomi’s lengte en gewicht, want ik had het idee dat ze flink gegroeid was.

De vorige keer was de verpleegkundige niet zo tevreden over Nomi’s groei en daarom was ik blij dat we deze keer naar de arts mochten. Zij kijkt wat minder naar de getalletjes en wat meer naar Nomi zelf, en de vorige keren was zij altijd wel tevreden (deze arts dan, de arts die we bij de 6 maanden controle hadden was dat niet bepaald).

Rond kerst is Nomi ziek geweest en ze heeft ongeveer een week heel slecht gegeten, maar toch had ik het idee dat ze de laatste tijd behoorlijk is gegroeid. Dat bleek ook zo te zijn, vooral in de lengte. Ze is 77,5 cm lang en ze weeg 9725 gram. Qua gewicht is ze heel ietsje dichterbij het middelste lijntje gekomen. De arts was er heel tevreden over. Nomi vond het trouwens niet leuk op de weegschaal, ze zat te kijken als een bange puppy en ze wilde dat ik haar meteen weer optilde.

14maanden3

Verder was alles ook helemaal goed. Ik had nog willen vragen hoe het zit met haar navelbreukje, maar de arts zei meteen al dat dat waarschijnlijk vanzelf nog wel weg zou trekken als haar buikspieren sterker worden. Haar huid is sinds het kouder is weer ontzettend droog en ze heeft wat eczeem, en daarom adviseerde ze me om vaseline lanette te halen. Dat hebben we meteen maar even gehaald toen we klaar waren op het consultatiebureau.

Maar toen moest Nomi nog twee prikjes. Bij de eerste zat ze er heel stoer naar te kijken en ze gaf geen kik, maar de tweede deed toch wat meer pijn. Ze huilde heel even en toen ik haar optilde was het weer over.

Dit bezoekje viel me dus heel erg mee. Nu maar hopen dat Nomi niet te veel last krijgt van de BMR vaccinatie.

Heeft jouw kindje veel last gehad van de BMR vaccinatie?

8 gedachten over “De 14 maanden controle bij het consultatiebureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.