Mijlpaal; de eerste stapjes

eerste stapjes

Nomi is qua grove motoriek niet echt snel. Ze is veel meer bezig met praten en dingen snappen dan met staan en lopen. De laatste tijd ging ze wel steeds vaker zelf staan, maar losse stapjes zetten deed ze nog niet. Tot op de dag dat ze 17 maanden was, toen zette ze opeens een paar losse stapjes.

Eerste stapjes

Ze stond in de kamer en ik zat op de grond. Ze keek naar mij en ik zei ‘kom maar’. Ik had eigenlijk helemaal niet verwacht dat ze echt zou gaan lopen, maar ze zette een paar stapjes totdat ze bij mij was. Bart was op dat moment ook in de kamer, en ik vind het wel heel leuk dat we allebei hebben gezien hoe ze haar eerste stapjes zette.

Nou moet ik wel zeggen dat ze er verder nog niet echt mee bezig is. Ze kruipt liever en ze doet weinig moeite om echt te gaan lopen. Ik merk wel dat ze iets meer bezig is met haar grove motoriek, ze klimt namelijk echt overal op. Ze is nu net groot genoeg om op de bank en op de stoelen te klimmen en daar is ze heel druk mee.

leren lopen

Nomi’s favorieten; knuffels, schoenen en boekjes (nee dat zijn geen kattenharen, dat zijn pluisjes die uit het stoelkussen komen als ik de stoel stofzuig).

Het lopen aan de hand gaat ook heel goed, ze wil steeds grotere stukken lopen. Ze heeft mijn hand dan nauwelijks vast, maar als ik buiten haar hand los laat, gaat ze meteen zitten. Volgens mij is staan en lopen buiten toch iets enger dan binnen.

Dat echte lopen (als in; meer dan een paar stapjes) zal vanzelf wel komen. Ik vind het voor nu in ieder geval een leuke mijlpaal.

Vond jij dit ook zo’n leuke mijlpaal?

14 gedachten over “Mijlpaal; de eerste stapjes

 1. MetMirjam schreef:

  Super leuk, knap hoor! Fiene deed ook ineens op een dag meerdere keren een paar stapjes en daarna bijna een week niet meer. Ik dacht ‘komt vanzelf wel weer’ en dat klopte, want daarna had ze ineens de smaak te pakken. Alsof ze het eerst even wilde verwerken of zo 🙂

 2. Wilma schreef:

  Ik vond het echt geweldig leuk, haha! Zo trots als je dan bent op je meisje 🙂 Yarah stapt nu echt overal naartoe 😉 Superleuk dat Nomi loopt en de rest komt idd vanzelf.

 3. Nicoline schreef:

  Ik vond de eerste stapjes geweldig! Vooral om te zien hoe ze er steeds zekerder in wordt en steeds beter gaat srappen met meer en meer zelfvertrouwen, soms iets teveel haha!

 4. Charlotte schreef:

  Wat leuk is het hé, als ze al die nieuwe dingen gaan ontdekken! Ik weet nog wel dat Ifan ook niet de snelste was met lopen. Hij wilde er eerst zeker van zijn toen hij het kon, en toen deed hij het pas. Op het kinderdagverblijf 🙁 Dat was dan weer even jammer 😉

 5. Lilian schreef:

  Dat is altijd heel bijzonder om weer mee te maken! Jay was ook pas later met lopen, dat maakt helemaal niet uit, komt allemaal vanzelf! Op een gegeven moment willen ze niks anders meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.