Dingen die ik hoor als moeder van 3 kinderen

3 kinderen

Als je 3 kinderen hebt, heb je volgens veel mensen een groot gezin. En sommige mensen willen daar erg graag hun gedachten over delen. Vandaag deel ik een aantal dingen die ik de laatste tijd gehoord heb.

Dan kan er ook nog wel een vierde bij

Ik snap de logica niet helemaal, maar ik hoor het regelmatig. Blijkbaar is het voor sommige vanzelfsprekend dat je na drie kinderen nog wel een kind wil.

Nu is het wel klaar, toch?

Of juist helemaal anders; ‘nu is het wel klaar, toch?’. Bemoei je lekker met je eigen zaken joh 😉

Was zeker niet gepland hè?

Vrij brutaal, als je het mij vraagt. En als ik dan zeg dat het wel gepland was, word ik wel eens raar aangekeken.

Is dat niet druk, 3 kinderen?

Ja zeker wel. Maar ook ontzettend leuk!

Hoe doe je dat joh?

Nou gewoon. Het is geen rocket science. Ik kleed ze aan, geef ze te eten en te drinken, speel met ze, breng ze naar bed, et cetera. Net als hoe je voor 2 kinderen zorgt, maar dan met eentje meer.

Ik moet er niet aan denken!

Laatst liep ik op het schoolplein en riep een moeder (die ik helemaal niet kende) ‘Pff, 3 kinderen, ik moet er niet aan denken!’. ‘Nou, dan moet je het vooral niet doen’, dacht ik.

Heb je nog wel tijd voor jezelf?

Ja hoor, als ze ’s avonds alle drie in bed liggen. Of in het weekend, als mijn man thuis is. En vaak probeer ik de middagdutjes op elkaar af te stemmen, maar dat lukt niet altijd.

Krijg je nog wel genoeg slaap?

Haha, nee. Met een beetje pech zijn ze alle drie minimaal 1 keer wakker ’s nachts.

Past dat wel in de auto?

Aangezien ze alle drie nog in een autostoeltje zitten, moesten we een grotere auto aanschaffen. We hebben nu een Peugeot 5008, met drie aparte stoelen op de achterbank, waardoor er drie autostoeltjes inpassen. Het is eigenlijk een zevenzitter, maar als we de achterste stoelen platleggen, hebben we een hele ruime kofferbak waar de kinderwagen met gemak in past.

Lekker hoor, 3 keer kinderbijslag!

Ja, dat is best fijn inderdaad. Maar kinderen kosten natuurlijk ook geld, dus het is zo weer op.

Hoeveel kinderen hebben jullie?

5 gedachten over “Dingen die ik hoor als moeder van 3 kinderen

 1. Nienke schreef:

  Heel herkenbaar! Hier ook 3 kinderen en heb ze allemaal al wel eens voorbij horen komen. Die van de kinderbijslag snap ik nooit zo goed, ja het is een welkome bijdrage, maar mijn kinderen kosten wel meer dan dat hoor.

 2. Marieke schreef:

  We wilden graag een derde, maar het blijft er bij twee. En nu het een gesloten boekje is vind ik het stiekem ook wel weer lekker dat we uit de luiers zijn en dat we niet meer heel ons hebben en houwen mee hoeven te sjouwen als we weggaan.
  Maar zit met verbazing de reacties te lezen zeg 🙂

 3. Marjo schreef:

  Hahaha zo herkenbaar! Hier ook 3 kids, en bij ons zitten ze snel op elkaar, 3 in 3,5 jaar tijd. Man wat een commentaar kregen wij. Nu ze 6,7 en 9 zijn. Krijg ik. Of steeds de vraag of er geen vierde komt. Echt als iedereen zich nou met zijn eigen gezin bemoeid dat zou zoveel fijner zijn!

 4. Lifestyle+Mommy's+~+Linda schreef:

  Wij hebben alleen de tweeling en dat vind ik een gezellige drukte. Afgelopen week kwamen ze na het buitenspelen binnen gestormd met de mededeling dat ze echt nog een broertje of zusje wilde. Maar toch gaat dat niet gebeuren haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.