DINGEN DIE IK NIET LEUK VIND AAN DE HERFST

Bloggers schrijven massaal over de leuke dingen van de herfst, en zelf deed ik daar vrolijk aan mee, maar inmiddels ben ik de herfst eigenlijk wel weer een beetje zat. Afgelopen zomer merkte ik dat ik niet meer zo goed tegen de warmte kan, maar toch mis ik de zon nu wel. Ook vind ik dat het wel heel vroeg donker is en op zich is dat best knus, maar ik vind het toch niet altijd fijn. Vandaar dat ik besloot om mijn frustraties te uiten en een artikel te schrijven over de dingen die ik niet leuk vind aan de herfst. 

– Ten eerste ben ik ontzettend verkouden en daar heb ik echt een hekel aan. Ik heb een loopneus en ik blijf maar niezen. Eigenlijk mag ik niet klagen, want ik ben bijna nooit verkouden (meestal maar een keer per jaar, en dat is bijna altijd in de herfst), maar ik hoop dat ik er heel snel weer vanaf ben. 
– De kou vind ik ook helemaal niks. Vanochtend kwam ik beneden en het was maar 16 graden in huis, bah. Ik wist niet hoe snel ik de verwarming aan moest zetten. 
– Regen is ook zoiets waar ik echt een hekel aan heb. Als ik binnen zit en nergens naartoe hoef, vind ik het niet zo erg, maar ik heb er echt een hekel aan om natgeregend te worden. 
– Ik mis mijn zomerkleding. Ik heb ze een paar weken geleden nog aangehad, maar ik mis ze nu al. Jurkjes, en ’s zomerse shirtjes zijn zo leuk, en ik vind het echt jammer dat het nog zo lang duurt voordat ik ze weer aan kan. 
– Teenslippers mis ik nog erger. Door de zwangerschap zijn mijn voeten behoorlijk dik en mijn schoenen zitten niet allemaal meer zo lekker, dus teenslippers waren echt ideaal. Helaas moet ik mijn voeten nu toch echt in dichte schoenen zien te krijgen. 
– Ook het buiten zijn mis ik. Ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld buiten te eten, of lekker in de zon te liggen. Dat zit er voorlopig natuurlijk niet meer in, helaas. 
– Kale bomen, ik vind het echt lelijk. De gekleurde blaadjes vind ik wel heel leuk, maar helaas vallen die er altijd zo snel af. 
– Sinds het kouder is, heb ik ontzettende droge lippen. ’s Ochtends doet het echt gewoon pijn, dus ik heb een lippenbalsem op mijn nachtkastje liggen, maar ik kan wel blijven smeren.. 

Welke dingen vinden jullie niet leuk aan de herfst?

25 gedachten over “DINGEN DIE IK NIET LEUK VIND AAN DE HERFST

 1. Nortfhlix NL schreef:

  Het enige wat ik echt HAAT is regen! En ja, ik weet dat de natuur het nodig heeft, maar ik word er zo chagrijnig van! Het mag vriezen (dan ga ik schaatsen), het mag 30 graden zijn (dan ga ik zwemmen), maar regen… NEE!

 2. Bertine schreef:

  ja je hebt helemaal gelijk, er zijn ook minpunten aan de herfst! vooral regen vind ik verschrikkelijk. gelukkig schijnt de zon nog naar binnen in ons huis en is het hier zeker nog 20 graden!

 3. Kimberley NJ schreef:

  Ahh, klinkt inderdaad niet zo leuk. Maar doe lekker Uggs aan (daar pasten mijn voeten nog in tijdens de zwangerschap, midden in de winter en de sneeuw). En een goede pyjama aan. Dan kun je er weer lekker tegenaan!

 4. Dille Wienense schreef:

  Haha! Heb erg gelachen! Zelf hou ik echt vreselijk veel van herfst en winter! Maar de meeste mensen haten de dingen die jij ook erg haat, bij mij is het echt het tegenovergestelde! Wel leuk en origineel artikel!

 5. Amy schreef:

  Herkenbaar dit! Ik ben de hele tijd lijstjes in m'n hoofd aan het maken aan wat ik wél leuk vind aan de herfst, gewoon om mezelf te overtuigen dat het toch niet zo erg is.

  Stiekem vind ik het vreselijk. Spinnen die massaal binnenkomen (yikes!) en het feit dat het zo vroeg donker is, dat vind ik vooral vervelend! 🙂

 6. Estrella schreef:

  Haha, origineel om het juist eens andersom te doen. Deels ook wel herkenbaar, al kan ik de teenslippers juist missen als kiespijn. Ik draag ze in de zomer helemaal niet graag omdat ik er minder lang op kan lopen dan op gewone schoenen omdat het gewoon dunne rubber dingen zijn waar je op loopt. En ik heb een hekel aan mijn voeten dus draag het liefst dichte schoenen.

  Jurkjes kun je in winter ook nog dragen. Panty eronder, vestje erover en klaar! Regen heb ik zelf ook een hekel aan als ik erdoor moet. Als ik niet van huis moet vidn ik het juist heerlijk, dat getik op de ruiten terwijl ik onder 'n dekentje op de bank zit!

 7. shoppingsarah.com schreef:

  Haha leuk artikel! Inderdaad iedereen blogt over hoe leuk de herfst is en kan zijn, maar het heeft natuurlijk ook nadelen. Momenteel ben ik veel binnenshuis omdat ik bezig ben met afstuderen, dus van de regen heb ik weinig last, regen vind ik ook vaak het ergste aan de herfst en het grauwe weer. x

 8. Manon schreef:

  Ik heb weinig positief met de herst/winter. Het is koud, de regen, winterkleding (en het shoppen daarnaar) , langere remweg in de auto en optrekken is minder tof, verkoudheid, spieren die veel zeer gaan doen door de fibromyalgie. Ik ga denk ik alvast een aftelkalender maken voor de lente.

 9. Sanne dm schreef:

  Leuk om eens een 'omgekeerd' artikel te lezen. Ik vind de herfst vooral leuk als ik de deur niet hoef uit te gaan. Regen en koude vind ik maar niets, kaarsen een fleece dekentjes daar in tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.