DINGEN DIE JE BETER NIET TEGEN EEN ZWANGERE VROUW KUNT ZEGGEN

Dit artikel staat al een hele tijd in mijn concepten, ik was ermee begonnen toen ik nog zwanger was. Ik kreeg veel vragen en opmerkingen en meestal vond ik dat heel leuk, maar sommige dingen werden na een tijdje wel irritant, zeker als je het al tien keer hebt gehoord. Neem dit artikel wel met een korreltje zout 😉

– ‘Ben je blij dat je zwanger bent?’
Vraag dan gewoon of het gepland was, want dat is toch wat mensen ermee bedoelen. Ik vond het niet erg als mensen dat vroegen, maar ik vond het wel irritant dat er zo omheen werd gedraaid.

– ‘Goh, je gaat zeker bijna bevallen?’
Als je 38 weken zwanger bent is dat niet erg om te horen, maar als je nog 12 weken moet is het toch anders.

– ‘Last van je hormonen?’
Als je een keer een baaldag hebt tijdens de zwangerschap, krijgen meteen je hormonen de schuld. En door dat soort vragen kreeg ik wél last van mijn hormonen.

– ‘Hoeveel kilo ben je nou aangekomen?’
Mensen die ik goed ken, mochten dat best weten. Maar vage kennissen gaat dat niks aan. Zeker aan het einde niet, toen ik me echt een olifantje voelde.

– Of nog erger: ‘Hoeveel weeg je nu?’
Dat werd me (bijna) nooit gevraagd toen ik niet zwanger was, dus in mijn zwangerschap ging niemand dat wat aan. Ik vond het al gênant dat ik op de weegschaal moest gaan staan toen Bart erbij was haha.

– ‘Er gaat wel heel veel veranderen straks hoor!’
Dat méén je niet!

– ‘Vind je het niet jammer dat je straks niet meer uit kunt gaan enzo?’
De tijd van ieder weekend uitgaan lag al achter ons toen we besloten dat we een kindje wilden. En ik ga zo nu en dan nog wel eens uit, ik zou niet weten waarom dat niet kan als je een kindje hebt.

– ‘Je moet wel gezond eten hoor!’
‘Ja maar mijn baby wil alleen maar chocola en perenijsjes!’

Gerelateerde artikelen:
– Kraambezoek tips
– Over zwangerschapskilo’s en bikiniproof zijn
– 10 dingen die onmisbaar zijn tijdens je zwangerschap
– Wat niemand je vertelt over zwanger zijn

18 gedachten over “DINGEN DIE JE BETER NIET TEGEN EEN ZWANGERE VROUW KUNT ZEGGEN

 1. mijnleveninbeeld schreef:

  Haha wat een vragen! Soms is het ook net wie het vraag! Een collega van mij vroeg van de week oprecht of ik nog wel genoot van de zwangerschap. Een vraag die ik niet van iedereen kan waarderen, maar ik weet hoe zij hem bedoeld!

 2. Milou schreef:

  Of: Oh, het lijkt wel of het een rage is om zwanger te zijn.
  JA, Want ik ben zwanger omdat anderen dat ook zijn. :')

  Ik kan er ook niet tegen om niet gewoon dingen te kunnen vertellen zonder iedere keer een (ongevraagd)tegenwoord te krijgen van iemand die het beter weet want ze zijn blijkbaar experts in zwangerschappen.

  Zo, dat is er uit. Zijn vast de hormonen? :p lol

 3. Dianne Verschoor schreef:

  Ik krijg elke keer de opmerking zo jij hebt een dikke buik weet je zeker dat het er geen twee zzijn?Euh Ja. . En als je aangeeft ergens last van te hebben of moe te zijn ja je wou het zelf.. ja en? Dan mag ikbniet klagen ? Vraag niet om de kwaaltjes enzo

 4. Femke | La Femme Fem schreef:

  Tegen mijn vriendin zei een kerel laatst; "sow, jij hebt wel een flinke buik", ondanks dat hij het goed bedoelde, was het wel heel erg lullig! Wat hij bedoelde is dat ze al flink zwanger was aangezien ze hoog zwanger is, maar het kwam er onbedoeld lullig uit!

 5. MonicaSjerno schreef:

  Ik haate het dat mensen altijd zeiden wat zie je wit.. Jooooh ik mag niet onder de zonnebank

  En over me buik aaien baahh

  En dan nog ah wat een klein buikie he

  En dan nog het ergste: ben echt benieuwd of die donker word *zucht*
  Tot ik ern keer last van me hormonen had en wel gek werd en eruitfloepte jaa ookal is die paars als die maar gezind is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.