OVER ZWANGERSCHAPSKILO’S EN BIKINIPROOF ZIJN

Er wordt me regelmatig gevraagd hoe ik zo snel mijn zwangerschapkilo’s ben kwijtgeraakt. Ik kwam tijdens de zwangerschap 18 kilo aan, wat natuurlijk best veel is. Ik was ook wel een beetje bang dat ik die kilo’s niet meer kwijt zou raken, maar het ging echt ontzettend makkelijk.

Ik denk dat het geven van borstvoeding mij behoorlijk heeft geholpen. Ik weet natuurlijk niet hoeveel ik nu zou wegen als ik flesvoeding zou geven, maar ik viel nooit makkelijk af. Daarnaast loop ik ook best veel. Ik ga bijna altijd lopend boodschappen doen met Nomi, dus ik zet best wat stappen op een dag. Daarnaast eet ik trouwens wel ontzettend veel.

Als je borstvoeding geeft, verbrand je zo’n 500 calorieën per dag extra, dus het is wel logisch dat ik meer eet. Ik eet wel regelmatig groente en fruit, maar daarnaast ook zeker wel andere dingen. Eigenlijk let ik dus totaal niet op mijn lijn en toch weeg ik nu 5 kilo minder dan voordat ik zwanger raakte.

November 2014 (38 weken zwanger) – Juli 2015

Dan over het bikiniproof zijn. Iedere lente hoor je weer ‘help, we moeten weer in bikini’. Ik moet toegeven dat ik dit jaar zelf nog geen bikini heb aangehad. Wel een badpak en een tankini, maar een bikini (nog) niet. Mijn buik is na de zwangerschap behoorlijk veranderd (lees: mijn huid is slap, ik heb striemen, littekens en hij is er gewoon niet mooier op geworden).

Maar goed, dit geldt toch voor (bijna) iedereen die zwanger is geweest? Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat haar buik niet is veranderd na de zwangerschap. Eigenlijk slaat het dus nergens op dat we ons ervoor schamen en een badpak aandoen. Daarom heb ik me voorgenomen om binnenkort gewoon in bikini te gaan zwemmen. Nu moet alleen het weer nog even meewerken..

Hoe denk jij hierover? En durf jij een bikini aan te doen?

Gerelateerde artikelen:
– Buikfoto’s van het derde trimester
– Wat niemand je vertelt over zwanger zijn
– 10 dingen die ik niet wist over borstvoeding

11 gedachten over “OVER ZWANGERSCHAPSKILO’S EN BIKINIPROOF ZIJN

 1. Cindy schreef:

  Ik ben nog nooit bevallen, maar ik ben heel zwaar geweest en door het afvallen heb ik ook striemen en overtollig huid. Ik denk altijd maar zo: Dan heb ik genoeg ruimte voor een kindje. Toch weerhoudt het me er niet van om in bikini aan het strand te gaan liggen.

 2. Nesrin schreef:

  Fijn dat je nu lekker in je vel zit en wow dat er zelfs 5 kilo extra af is.

  Herkenbaar hoor, ook mijn buik is zeker anders dan twee zwangerschappen geleden. Zelf kwam ik twee keer 34 kilo aan tijdens de zwangerschappen, gelukkig is het er ook weer af.

 3. Bibiane schreef:

  Ik geef borstvoeding en ben nog geen kilo kwijt. Voor mij is het dus een fabeltje en ik moet kei hard op mijn eten letten en sporten. No way dus dat ik nu al in bikini buiten kom… 🙂

 4. Nanouk schreef:

  Wat fijn dat je zoveel kwijt bent! Je ziet er zelfverzekerd uit op beide foto's! Ik ben tijdens m'n zwangerschap 'maar' 12 kg aangekomen. Kwam door al het spugen. Maar inmiddels ben ik 2 kg lichter dan voor m'n zwangerschap, en ik geef geen borstvoeding en door m'n bekkeninstabiliteit mag ik niet sporten. Geen idee hoe t komt, maar denk gewoon door het wandelen met de wandelwagen en simpelweg niet te veel eten. Ohja, ik zit nu op vakantie in bikini je blog te lezen 🙂

 5. Cindy schreef:

  Mijn jongste is nu 3 jaar en me buik is nog wel slap maar ik trek wel een bikini aan. Ik merk dat nu pas me buik echt is hersteld en weer strak wordt. Met veel sporten. Striemen zijn nu ook een stuk minder zichtbaar!

 6. wendy schreef:

  Leuke post! Ik kwam tijdens mijn zwangerschap 13 kilo aan en ben nu 2 kilo lichter dan voor mijn zwangerschap, weird! Als sportinstructeur was ik ook vang dat de kilo's zouden blijven plakken, maar 10 weken na de bevalling was ik alles al kwijt. Nice! Ik heb maar 2 weken borstvoeding kunnen geven. Mijn buik is niet echt veranderd, mijn buikspieren zijn weer te zien en de bikini gaat gewoon aan 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.