Dingen die mijn kinderen mij beloven, maar nooit waarmaken

kinderen beloven

‘Beloofd is beloofd’, is iets wat Lenn regelmatig zegt. Het klinkt heel leuk, het is alleen een beetje jammer dat het blijkbaar niet voor hem geldt. Nomi en Lenn beloven me regelmatig dingen die ze niet waarmaken. En als ik ze dan herinner aan ‘beloofd is beloofd’, kijken ze me aan alsof ze geen idee hebben waar ik het over heb. Ben je benieuwd wat ze me allemaal beloven? Lees dan even verder.

‘Vandaag ga ik echt goed luisteren’

Dit belooft Lenn me regelmatig. Hij luistert momenteel vrij slecht en soms belooft hij me dat hij echt goed gaat luisteren. Helaas is het nog nooit gebeurd dat hij een hele dag goed geluisterd heeft!

‘Als ik morgen wakker ben, ga ik meteen mijn kamer opruimen’

Ook Nomi kan mooie dingen beloven. Toen ik haar laatst zei dat ze binnenkort echt even haar kamer op moest gaan ruimen, zei ze dat ze dat de volgende dag zou doen. Dat zou ze meteen gaan doen als ze wakker was. En je raadt het waarschijnlijk al; dat is niet gebeurd. Ze was het ‘vergeten’.

‘Ik ga echt niet zeuren als je mij ophaalt’

Als Nomi naar haar oma gaat of als ze bij iemand gaat spelen, wil ze vaak niet meer mee naar huis. Regelmatig belooft ze me dat ze echt niet gaat zeuren als ze mee naar huis moet, maar dat maakt ze meestal niet waar.

‘Ik ga niet zeuren als ik naar zwemles moet’

Nomi’s zwemles begint om 17.30 uur en als het mooi weer is, is ze voor die tijd vaak in de speeltuin aan het spelen. En dan wil ze natuurlijk niet mee. Voordat ze naar de speeltuin ging, vertelde ik haar dat ze wel naar zwemles moet en dat ik dan geen gezeur wil horen. Drie keer raden wat ze deed toen ik haar kwam ophalen? Juist; zeuren.

‘Wij gaan geen ruzie maken vandaag’

Na een dag vol ruzie tussen Nomi en Lenn, vroeg ik ze of ze de volgende dag lief tegen elkaar wilden zijn. Ze beloofden me dat ze geen ruzie zouden maken. Dat hielden ze vervolgens een half uurtje vol.

‘Ik ga mijn bord helemaal leeg eten’

Dit is een belofte van Lenn, die hij de helft van de keren niet waar maakt. Nou hoeft hij van mij niet perse zijn bord leeg te eten, maar hij weet wel dat ik het heel goed van hem vindt als hij dat wel doet. Daarom belooft hij het regelmatig, maar hij maakt het niet zo vaak waar. Nomi belooft het trouwens ook regelmatig, maar zij maakt het 9 van de 10 keer wél waar.

‘Na het knutselen ruimen wij meteen alles weer op’

Nomi en Lenn willen regelmatig knutselen en meestal mag dat wel. Het knutselen is hartstikke gezellig, maar het opruimen is vaak een strijd. Als ze beginnen met knutselen, kondig ik meteen aan dat alles wel weer opgeruimd moet worden. Dat doen ze dan ook echt, zeggen ze. Helaas is dat bijna nooit waar.

‘Ja wij gaan heel zachtjes doen!’

En de laatste hoor ik vaak als Nomi en Lenn bij elkaar gaan slapen. Dat mogen ze wel, maar dan wil ik dat ze zachtjes doen, want anders maken ze Elena wakker. Ze beweren telkens dat ze heel zachtjes gaan doen, maar het komt veel te vaak voor dat ik toch weer naar boven moet, omdat ze veel te veel lawaai maken…

Hebben jullie kinderen ook zulke mooie beloftes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.