Dit was mijn 2019

mijn 2019

Ik begon 2019 zwanger van Elena en op 29 januari werd ze geboren. Dat is dan eigenlijk ook meteen wel het hoogtepunt van het jaar; ons derde kindje en een zusje voor Nomi en Lenn. Na een spannende start bleek ze het uiteindelijk hartstikke goed te doen, en 24 uur na de keizersnede werden we al ontslagen uit het ziekenhuis. Toen konden we thuis lekker gaan genieten van ons gezin van 5!

In februari genoot ik van mijn kraamtijd en vervolgens begon het gewone leven weer. Want tja, bij een derde kindje moet je al snel weer door. Dus met een twee weken oude Elena stond ik alweer op het schoolplein en Elena rolde al snel mee in het dagelijkse ritme.

Aan het begin van het jaar ging het niet helemaal lekker met Nomi op school. Het bleek allemaal wel erg veel voor haar te zijn en even later kwamen we erachter dat ze hoogsensitief is. Dat verklaarde een heleboel en daardoor konden we er ook wat beter mee omgaan. Even later ging het opeens 100 keer beter en ze kreeg ontzettend veel plezier in school!

In mei waren Bart en ik 5 jaar getrouwd en rond die tijd maakten we een paar leuke uitstapjes. We gingen naar de Apenheul, naar de kinderboerderij, lammetjes aaien, lekker wandelen, et cetera. Elena viel toen overal nog gewoon in slaap en wat was dat makkelijk zeg!

In juni deed Nomi voor het eerst met haar school mee met de kinderoptocht in het dorp. Ze was een majorette en ondanks de hitte vond ze het heel erg leuk om te doen. Daarna gingen we lekker naar de kermis!

In juli werd Lenn 3 jaar en wat was hij blij dat het eindelijk zo ver was. Ook toen was het hartstikke heet en we vierden zijn verjaardag lekker buiten. Terwijl wij lekker in de schaduw Lenns verjaardag vierden, waren Nomi en Lenn aan het spelen in het zwembadje. Een topverjaardag voor Lenn!

Daarna begon school en de peuterspeelzaal alweer. Terwijl Lenn het voor de vakantie niet altijd leuk vond om naar de peuterspeelzaal te gaan, kreeg hij er nu steeds meer plezier in. Met Nomi ging het ontzettend goed op school. Ze begon in groep 1, maar ze mocht steeds vaker meedoen met groep 2. Groep 1 bleek te makkelijk voor haar te zijn en na tijdje deed ze alleen nog maar mee met groep 2.

In oktober gingen we een weekje naar Zeeland. Terwijl we in de zomervakantie niet weg wilden omdat ons dat geen succes leek met Elena, besloten we toch een vakantie te boeken. We deden allemaal leuke dingen en we hebben echt genoten.

In november werd Nomi 5 jaar en gaf ze haar eerste kinderfeestje. Daar keek ze al maanden naar uit en nu was het eindelijk zo ver. Nomi koos voor een zeemeerminnenfeestje, wat we gewoon bij ons thuis vierden. Wel zo makkelijk met Lenn en Elena erbij, en het bleek ook helemaal niet nodig te zijn om ergens anders naartoe te gaan!

En toen was het alweer december. We vierden Sinterklaas, waar Lenn helemaal fan van werd. Hij loopt nog steeds Sinterklaasliedjes te zingen… Nomi besloot niet meer in Sinterklaas te willen geloven, dus vertelde ik haar eerlijk hoe het zit. Daarna vierden we kerst en gisteren werd ik 30 jaar… Om het te vieren, nam Bart mij uit eten en hebben we heerlijk sushi gegeten.

Dat was mijn jaar! Een ontzettend mooi jaar en ik hoop dat 2020 voor jullie ook een goed jaar zal zijn. Fijne jaarwisseling allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.