Dit zijn 4 tips om goed en veilig speelgoed voor je kinderen te vinden

speelgoed

Als ouders zijn we het allemaal met elkaar eens dat het speelgoed waar onze kinderen mee spelen, veilig moet zijn. Maar wat is nou echt veilig speelgoed? Het kiezen van het juiste speelgoed voor je kinderen kan een uitdagende taak zijn, vooral met het overweldigende aanbod op de markt. Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat niet alleen leuk is, maar ook veilig en van goede kwaliteit. In dit artikel deel ik vier tips om goed en veilig speelgoed voor je kinderen te vinden.

Kies voor duurzaam houten speelgoed

Een goede optie voor veilig speelgoed is houten speelgoed. Dit speelgoed is duurzaam, niet-giftig en gaat lang mee. Houten speelgoed biedt de mogelijkheid om de fantasie en creativiteit van kinderen in de vrije loop te gaan. Een poppenhuis van hout kan bijvoorbeeld een geweldige toevoeging zijn aan de speelkamer van je kind. Bij houten speelgoed hoef je er ook niet bang voor te zijn dat kleine onderdelen los komen te zitten en gevaarlijk kunnen zijn voor jonge kinderen.

Controleer de veiligheidsnormen

Bij het kiezen van speelgoed voor je kinderen is het belangrijk om te controleren of het voldoet aan de veiligheidsnormen. Let op keurmerken zoals CE-markering, wat aangeeft dat het speelgoed voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Vermijd voornamelijk speelgoed met kleine onderdelen, scherpe randen en materiaal dat wellicht giftige stoffen bevat. Het is gemakkelijk om online speelgoed te vinden dat CE-markeringen heeft en om ervoor te zorgen dat het speelgoed veilig is.

Let op de leeftijd aanbevelingen

Bijna alle speelgoedfabrikanten geven leeftijdsadviezen aan voor hun producten, gebaseerd op de ontwikkelingsfase van kinderen. Het is belangrijk om deze aanbevelingen te volgen om ervoor te zorgen dat het speelgoed geschikt is voor je kind. Een goede vuistregel is om speelgoed te kiezen dat past bij de leeftijd en interesse van je kind, zodat ze er veilig en optimaal van kunnen genieten. 

Ga voor educatief speelgoed

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat er zoveel speelgoed op de markt is, hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar naast het plezier dat speelgoed biedt, is het ook goed als het educatief is. Educatief speelgoed kan de cognitieve, motorische en sociale vaardigheden van kinderen verbeteren. Houten speelgoed, zoals blokken, puzzels en sorteer spellen, zijn geweldige opties voor educatief speelgoed. Je kunt een breed assortiment educatief houten speelgoed vinden. 

5 gedachten over “Dit zijn 4 tips om goed en veilig speelgoed voor je kinderen te vinden

  • Linda schrijft 't op schreef:

   Van houten speelgoed heb je jare plezier
   Mijn jongste had ooit een houten brandweer loopauto, daar heeft hij zo lang mee gespeeld

 1. corrina wassenaar schreef:

  Ik ben zelf geen ouder maar soms als tante stond ik wel met me handen in me haar van wat is nou goed om kado te geven. Ik ben zelf altijd wel geneigd naar houten speelgoed. Oa houtenpuzzels zo leuk om ook samen te doen

 2. Tess schreef:

  Wat een fijne tips. Als ik een cadeautje voor een kindje moet kopen, dan vraag ik altjd aan de ouders wat ze willen want ik heb er geen verstand van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.