Review: Kid K’NEX Build a Bunch

kid k'nex

Jullie kennen K’NEX vast wel. Maar wist je dat er ook een variant van is voor jongere kinderen? Deze lijn heet Kid K’NEX en is geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Binnen deze lijn zijn een heleboel bouwsets te koop, waaronder de ‘Build a Bunch‘ set. En die review ik vandaag voor jullie!

Kid K’NEX Build a Bunch

kid k'nex build a bunch

Deze set bestaat uit 66 onderdelen, waarmee je 30 verschillende dingen kunt bouwen. Of nog meer, als je je eigen fantasie gebruikt! De onderdelen bestaan uit kleurrijke staafjes, verbindingsstukken, blokken en speciale onderdelen zoals ogen en wielen. Ze zijn speciaal gemaakt voor kleine handjes. Je kunt er dingen mee maken als voertuigen, insecten, dieren, onderwaterwezens en nog veel meer!

Review

kid k'nex ervaring

Dat moest natuurlijk meteen even uitgeprobeerd worden. Ik besloot eerst een paar dingen te bouwen die in het voorbeeld staan en dat ging verrassend makkelijk. Een heel verschil met de gewone K’NEX, die ik nog van vroeger kende. Dat zou nu nog veel te moeilijk zijn voor Lenn, maar dit is goed te doen voor een driejarige. Soms wel met een beetje hulp misschien, maar doordat alles makkelijk in elkaar te klikken is, kunnen jonge kinderen er al snel zelf dingen mee bouwen.

kid knex

En hoe leuk is deze creatie? Er zitten vrij veel grote onderdelen bij, die voor jonge kinderen makkelijker vast te houden zijn dan hele kleintjes. En doordat je die onderdelen op verschillende manieren kunt gebruiken, kun je er van alles mee maken! De oranje stukken die op de derde foto nog dienden om de oogjes op te klikken, worden hier als voeten gebruikt. Gaaf, toch?

Conclusie

Ik ben helemaal enthousiast en dit is echt heel leuk speelgoed voor kinderen die ervan houden om te bouwen. Het is uitdagend, educatief en ook gewoon hartstikke leuk. Je kunt er niet alleen mee bouwen, maar vervolgens ook lekker mee spelen. Wat mij betreft is dit dus zeker een aanrader!

Deze set is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Een gedachte over “Review: Kid K’NEX Build a Bunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.