DIY; super makkelijk cadeautje voor Vaderdag

vaderdag diy

Ik vroeg Nomi wat ze wilde maken voor Vaderdag. ‘Ik wil verven!’, riep ze meteen. Had ik kunnen weten. Oké, dan ga ik wel even iets bedenken. Ik zocht in de kast en daar vond ik twee canvasjes. Twee verschillende, maar ach. Dat mocht de pret niet drukken. Ik dacht even na en al snel had ik iets leuks bedacht wat Nomi en Lenn konden gaan maken.

Vaderdag DIY voor Dreumesen, peuters en kleuters

Vorig jaar had ik een vrij hoog loedermoedergehalte vlak voor Vaderdag. Nomi had op de peuterspeelzaal iets gemaakt en dat vond ik wel even genoeg. Ik had toen totaal geen zin om met 10 maanden oude Lenn te gaan verven of knutselen. Want tja, dat geeft nogal een bende (nog steeds trouwens hoor). Ik besloot maar even naar de Primera te gaan voor een cadeau. Bart kreeg een cadeaukaart en een schort met zijn naam. Dit jaar besloot ik toch maar te gaan knutselen met Nomi en Lenn, en ik vind het resultaat best geslaagd.

De voorbereiding

canvas knutsel

Terwijl Nomi en Lenn voor de televisie zaten begon ik met de canvasjes. Op die van Nomi zette ik ‘We *hartje*’. De letters maakte ik van plakband. Het hartje knipte ik van een vouwblaadje en ik zette het vast met van die posterstrips (die kun je onder andere kopen bij Action). Het zat minder goed vast dan het plakband en daarom mocht Nomi dit canvasje maken. Lenn is veel te lomp en het hartje zou waarschijnlijk binnen no time loslaten.

vaderdag canvas

Na een tijdje vroeg Nomi zich af wat ik toch aan het doen was, en ze kwam kijken. Ze wilde het liefst meteen beginnen, maar het moest natuurlijk eerst even afgemaakt worden. Toen ik klaar was zette ik Nomi en Lenn aan tafel en konden ze lekker gaan verven.

Lekker verven

knutselen dreumes

Ik moet toegeven dat ik bijna nooit verf met Lenn. Hij maakt overal zo’n bende van en daarom heb ik er vaak niet zoveel zin in. Maar nu mocht hij dus ook verven. Zonder shirt, want tja, je weet waarschijnlijk wel hoe een dreumes omgaat met een kwast. Lenn vond het heel leuk om te doen en het plakband bleef gelukkig enigszins zitten.

knutselen peuter

Het verschil in verven tussen Nomi en Lenn was trouwens ook erg leuk om te zien. Lenn probeert zo snel mogelijk zo veel mogelijk verf op het canvasje te krijgen. Nomi is veel preciezer en ze is er een hele tijd mee bezig geweest. Lenn zat al lang en breed weer televisie te kijken toen Nomi nog niet eens halverwege was.

Het resultaat

cadeau vaderdag

Toen ze klaar waren heb ik de canvasjes eerst een paar uur laten drogen. Daarna haalde ik het plakband en het hartje eraf.

vaderdag diy

En ik vind ze ontzettend leuk geworden! Het was de bedoeling om ze op Vaderdag te geven, maar zo lang kon Nomi niet wachten. Meteen toen Bart thuis kwam vertelde ze wat ze gemaakt had en ze wilde het laten zien. En ach, dat is natuurlijk ook wel logisch als je drie jaar bent!

Hebben jullie al iets gemaakt voor Vaderdag?

Bekijk ook eens deze cadeautip: boeken voor aanstaande vaders

Een gedachte over “DIY; super makkelijk cadeautje voor Vaderdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.