Dr. Martens inlopen, zo doe je dat!

dr martens inlopen

Dr. Martens, ik vind ze ontzettend leuk! Dus toen ik laatst toe was aan nieuwe schoenen, wist ik meteen waar ik voor wilde kiezen. Maar waar je bij Dr. Martens wel even rekening mee moet houden, is dat je ze eerst goed moet inlopen voordat ze lekker zitten. Maar als dat eenmaal is gebeurd, lopen ze als pantoffeltjes!

Dr. Martens inlopen – zo doe je dat

Ik raad je niet aan om meteen een eind te gaan wandelen als je net nieuwe Dr. Martens hebt, want dat gaan je voeten waarschijnlijk niet zo fijn vinden. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dat zijn de schoenen van Dr. Martens zeker waard!

1. Kies voor de juiste maat

Dr. Martens vallen goed op maat, dus in principe kun je gewoon je eigen maat kopen. Maar wanneer je twijfelt over de maat doordat je bijvoorbeeld (zoals ik) tussen twee schoenmaten inzit, dan kun je het beste kiezen voor de grootste maat. Want je veterlaarsjes kunnen beter iets te groot zijn dan te klein, aangezien te kleine schoenen sneller knellen.

2. Neem de tijd

De eerste tip die ik je wil geven, is om de tijd te nemen om ze in te lopen. Dan krijg je namelijk geen pijnlijke voeten. Heb je een bepaalde gelegenheid waar je je Dr. Martens wil dragen? Koop ze dan ruim van tevoren, zodat je genoeg tijd hebt om ze in te lopen.

3. Draag ze in huis

Zelf draag ik normaal nooit schoenen in huis, maar voor mijn nieuwe Dr. Martens maakte ik een uitzondering. Ze waren toch nog helemaal schoon, dus om ze in te lopen droeg ik ze in huis. Ik droeg ze bijvoorbeeld terwijl ik zat te bloggen, zodat de schoenen zich alvast een beetje naar mijn voeten vormden.

4. Draag ze met dikke sokken

d rmartens

Dikke sokken bieden een extra beschermlaagje om je voeten, waardoor het makkelijker wordt om je nieuwe Dr. Martens in te lopen. Trek je sokken lekker hoog op, zodat ze boven de bovenste rand van je laarsjes uitkomen, zodat je ook geen pijnlijke plekken op je kuiten krijgt.

5. Begin met korte stukjes lopen

Heb je je Dr. Martens een paar keer in huis gedragen? Dan is het tijd om er eens mee naar buiten te gaan. Wees niet meteen te enthousiast, maar loop eerst een klein stukje. De eerste keer dat ik mijn Dr. Martens buitenshuis droeg, was toen ik Elena van de peuterspeelzaal haalde. Ik ging met de auto, dus ik hoefde nauwelijks te lopen. Vervolgens droeg ik ze toen ik Nomi en Lenn van school haalde. Het is maar 400 meter lopen van huis naar school, en dat was prima te doen.

6. Blarenpleisters

Merk je dat je Dr. Martens op bepaalde plaatsen toch pijn doen? Dan kun je daar blarenpleisters plakken om je voeten te beschermen. Want het zou natuurlijk vervelend zijn als je je voeten kapot loopt met je nieuwe schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.