Een paar nuttige Sinterklaas- en kerstcadeautjes op een rijtje

nuttige cadeaus

Ik ben vast niet de enige die vindt dat haar kinderen eigenlijk al veel te veel speelgoed hebben. En ik weet echt niet goed meer wat ik ze moet geven… Nomi was op 10 november jarig, een week later kwam Sinterklaas aan en mochten ze hun schoen zetten, en nu is het alweer bijna 5 december. Daarom ging ik op zoek naar nuttige Sinterklaascadeaus, die je kinderen vast ook hartstikke leuk vinden.

1. Kleding

Niet ieder kind zal er blij van worden, maar die van mij wel. Nomi is al heel lang gek op kleding, ze wordt vooral blij van jurkjes en rokjes. En Lenn vindt kleding sinds kort ook erg leuk. Toen ik laatst een blousje voor hem meenam was hij helemaal enthousiast en hij wilde hem meteen aan. Hij vond het helemaal niet erg om omgekleed te worden en hij was hartstikke trots op zijn nieuwe outfit!

2. Een nieuwe pyjama

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind een pyjama echt een typisch pakjesavondcadeau. Misschien omdat we dat vroeger vaak kregen. Ik was er dan ook echt blij mee! En ik denk dat je daar heel veel kinderen blij mee maakt, vooral als er iets opstaat waar ze fan van zijn.

3. Pantoffels

Pantoffels heb je in alle soorten en maten. Nomi en Lenn hebben al pantoffels die ze goed passen, anders hadden ze dat misschien wel gekregen op pakjesavond. Nomi is dolblij met haar eenhoornpantoffels en op Lenns pantoffels staan dino’s, wat hij helemaal leuk vindt.

4. Sokken of ondergoed

Wat was Nomi vorig jaar blij met haar Frozen ondergoed. En Lenn vond het geweldig dat er auto’s op zijn sokken stonden. Ondanks dat het geen speelgoed was, viel het heel goed in de smaak.

5. Een nieuw dekbedovertrek

dekbedovertrek kind scandinavisch

Lenn slaapt nog in een slaapzak, maar Nomi slaapt al een hele tijd in een groot bed. Daarom zou een nieuw dekbedovertrek voor haar hartstikke leuk zijn. Dit is trouwens ook een heel leuk cadeau voor kindjes die bijna in een groot bed gaan slapen. Ik zag hele leuke dekbedovertrekken voor kinderen op Bedsupply.eu, zoals die op de foto hierboven.

6. Schoolspullen

Ook leuk; schoolspullen. ‘Zomaar’ even iets nieuws kopen vind ik een beetje onzin en zonde van het geld. Maar bijvoorbeeld een nieuwe schoolbeker of een nieuw etui is natuurlijk wel een hartstikke leuk cadeau!

7. Mutsen, sjaals en handschoenen

Ook geen overbodige luxe; mutsen, sjaals en handschoenen. Er zijn erg leuke sets te koop, bijvoorbeeld met de favoriete Disneyfiguren van je kind. Dat vinden ze vast leuk!

8. Leerzame spelletjes

Deels speelgoed en deels nuttig; leerzame spelletjes. Nomi krijgt het spel ‘schooltje spelen‘, waarmee ze bijvoorbeeld letters en cijfers leert. Ze is daar heel erg in geïnteresseerd, dus dat zal ze vast leuk vinden.

Geef jij je kind wel eens iets nuttigs voor Sinterklaas of kerst?

4 gedachten over “Een paar nuttige Sinterklaas- en kerstcadeautjes op een rijtje

  1. G.T. schreef:

    Wij gebruiken de 4 gifts rule, dus komt er een boek, iets van kleding, iets wat nodig is (een toffe tandenborstel dit jaar) en iets van speelgoed. Bevalt ons prima. En niet te veel zooi!

  2. Kirsten schreef:

    Het lijkt me inderdaad lastig om dan elke keer weer wat te verzinnen om je kindjes voor kerst te geven. Ik ben benieuwd hoe wij dat volgend jaar gaan aanpakken met de kleine man. Ik heb ook altijd geroepen dat ik voor mijn kind geen speelgoed ga kopen maar dat opa’s en oma’s dat mogen doen. Ben benieuwd of me dat gaat lukken of dat ik daar nog op terug kom. Het is sowieso wel handig als je wat kan geven waar ze wat aan hebben.

  3. MarjonS schreef:

    Hier ook standaard pyjama en sloffen. Bruikbaar en voor de kinderen een “extra” cadeau zodat ze zeggen wow wat krijgen wij veel. Win, win situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.