In het eerste trimester mag je best..

eerste trimester

Het eerste trimester zit er voor mij op en dat kan ik wel merken. Dat is alleen maar positief trouwens, de kwaaltjes zijn een stuk minder en ik moet toegeven dat ik de eerste weken ook niet altijd te genieten was. Daarnaast vond ik mezelf regelmatig hartstikke zielig en daarom vond ik niet dat ik me normaal hoefde te gedragen. Ik deed soms wat rare dingen, maar dat mag best, toch?

En daarom vind ik dat het helemaal niet gek is om de volgende dingen te doen in het eerste trimester. Of nou ja, ik op dat moment vond ik dat dat best normaal was. Achteraf gezien begin ik er toch een beetje over te twijfelen.

In het eerste trimester mag je best…

 • Chips eten als lunch, omdat van al het andere eten in de kast misselijk wordt.
 • Om 20.00 uur naar bed gaan en het dan stom vinden dat je partner niet mee gaat.
 • Maar een paar happen van je avondeten eten en een half uur later maar weer aan een zak chips begint.
 • Het raar vinden als je partner vraagt waarom je overdag chips hebt gegeten.
 • Alleen nog maar mandarijntjes lusten en een heel netje per dag leeg eet.
 • Om 22.00 uur de badkamer schoonmaken. Waarom? Hij is vies. En nee, dat kan niet wachten tot morgenochtend.
 • Besluiten dat je nú een nieuwe zwangerschapsbroek moet hebben.
 • En dat je voor het einde van de dag een Angelsounds moet hebben om naar het hartje van de foetus te kunnen luisteren.
 • Boos worden op je partner omdat er nog steeds geen namen zijn uitgekozen. Want daar heb je ‘nog maar’ 30 weken voor.
 • Schijt chagrijnig zijn als je partner beweert dat je helemaal nog niet zo’n grote buik hebt.
 • En ook zonder reden gewoon schijt chagrijnig zijn.
 • Alle ramen in huis openzetten omdat je niet tegen de geur van gesmolten kaas kunt.
 • 100 keer tegen je partner zeggen dat hij maar blij moet zijn dat mannen niet zwanger kunnen raken, want mannen zouden dat echt niet aankunnen.
 • Jezelf heel zielig vinden omdat je chocola niet meer lekker vindt.
 • ’s Ochtends op de bank een serie kijken met een schaaltje ijs.
 • In de stress schieten omdat je niet weet welke kinderwagen je moet halen (zeker als je eerste kindje nog jong is, is dat best lastig).
 • Wegzwijmelen bij het zien van bij het zien van babykleertjes in webshops, en in je hoofd al bedenken welke kleertjes je je kindje de eerste tijd aan gaat doen.
 • Zeker weten dat je de gelukkigste persoon op aarde bent, want je bent zwanger!

Wat voor rare dingen deed jij tijdens het eerste trimester?

10 gedachten over “In het eerste trimester mag je best..

 1. Kelly schreef:

  Ja de chips is herkenbaar, gezond willen doen maar het niet kunnen omdat dat er weer uitkomt maar chips? Ja hoor dat wel! Verder ben ik vrij ‘gewoontjes’ gebleven denk ik haha. Ok ik viel om 1900 in slaap op de bank heel vaak ?

 2. Wendy schreef:

  Whaha, ja vooral dat schijt chagrijnig zijn om niks herken ik wel 😉 Maar voor mij zit het eerste trimester er ook op! Verder val ik vooral ook overdag in slaap op de bank als Noor haar slaapje heeft, haha. Oh, en iets met stroopwafels en knakworstjes (???), haha

 3. Marije schreef:

  OMG dit is zo herkenbaar. Heel leuk trouwens dat jullie nu een jongen krijgen. Hoe voel je je nu?
  Ik ben nu ook van de tweede zwanger (bijna 13 weken) en ben nog steeds vreselijk misselijk bah. Onze dochter is 13,5 maand nu en ik geef haar ook nog 2 keer per dag bv. Dat gaat nog goed.

 4. Nathalie schreef:

  Leuk om te lezen, heb werkelijk geen idee meer wat ik wel of niet wilde en wat ik wel of niet heb gedaan! Al moet ik wel zeggen dat het chagrijnige me wel regelmatig overkwam, over van alles en soms om helemaal niets… helaas voor de man in huis 😉

 5. Iveta schreef:

  Ha ha… Ik moet bijna denken dat sommige dingen heb ik een jaar geleden geschreven. Zeker de mandarijnen. En zure matjes. En mijn man mocht niet meer douchen met een normale mannen douche gel maar alleen met neutral. En ik kon gewoon als een speurhond bijklussen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.