‘Mama, ik wil een hondje van Sinterklaas!’

hondje

Dit jaar snapt Nomi het fenomeen Sinterklaas perfect. Haar schoen zetten, ’s ochtends kijken of er iets inzit, en ze weet ook perfect wat ze op pakjesavond graag wil hebben. Een Barbie, bijvoorbeeld. Maar nu heeft ze iets nieuws: ze wil graag een hondje hebben.

‘Ik wil een klein hondje hebben!’

‘Een knuffeltje?’ ‘Nee een echt hondje.’ ‘Maar je vindt hondjes toch eng?’ ‘Nee ik vind een klein hondje heel lief’. Geen idee hoe ze er opeens bij kwam, maar ze was er vrij duidelijk in. ‘Maar Nomi, een hondje moet je ook uitlaten. Die gaat niet op de kattenbak’. Daar was ze even verbaasd over. Volgens haar kon het hondje gewoon bij de katten op de kattenbak.

Hoe een driejarige dit voor zich ziet

Nomi is net 3, en ze was er volledig van overtuigd dat zij prima voor een hondje kan zorgen. Ik vertelde dat een hondje uitgelaten moet worden, en dat zou zij wil doen. Dan zou ze een riem kopen, en dan gaat ze met hem wandelen. En Lenn gaat dan ook mee. Oh, en onze kittens Pablo en Mateo gaan dan ook aan de riem mee. Poes Guusje mag ook mee, maar zij hoeft niet aan de riem. Zij is namelijk al groot, en ze mag al zelf naar buiten.

‘En als het regent dan?’ ‘Dan ga ik met de paraplu lopen. Lenn moet dan ook een paraplu hebben mama.’ ‘En als het heel koud is?’ ‘Dan doe ik handschoenen aan. En een muts op. Mijn Elsa muts.’ Ik was wel onder de indruk over hoe ze erover nagedacht had.

‘Wat eten hondjes dan Nomi?’ ‘Brokken.’ ‘Net als de poesjes?’ ‘Ja’. Ik legde haar uit dat dat niet kan. Dat honden toch echt hondenvoer moeten hebben, en dat de katten kattenvoer moeten eten. ‘Mag hondje dan niet brokken van de poesjes eten?’ ‘Nee, dat is niet goed voor ze.’ ‘Oké.’

Kleine hondjes worden groot

Het was een heel gezellig gesprek, maar ik wilde het idee toch wel graag weer uit haar hoofd praten. ‘Nomi, je weet dat kleine hondjes ook groot worden hè? Die groeien, net als jij. En dan worden ze groot.’ ‘Ik vind een groot hondje eng.’ Há, daar had ik haar. ‘Maar ze worden toch echt groot hoor’. Gelukkig weet ze nog niks over verschillende rassen enzo, en dit was al genoeg om haar op andere ideeën te brengen. ‘Dan hoef ik niet een echt hondje’.

8 gedachten over “‘Mama, ik wil een hondje van Sinterklaas!’

 1. Amber schreef:

  Ik wilde ook altijd een hondje hebben haha ik herken mezelf hier wel in 😛 Zelfs nu ik ouder ben kriebelt het nog steeds maar je gaat er dan wel anders over denken. Leuk om te zien hoe kinderen naar de wereld kijken en deze dingen voor zich zien 🙂

 2. querine schreef:

  schitterend verhaal!
  mijn vader heeft alle nadelen van een hond op genoemd helaas waren mijn moeder en ik niet van gisteren en vonden ook de nadelen leuk..eindstand het is mijn vaders grootste vriend geworden terwijl het eigenlijk mijn hond is hahaha

 3. sanne schreef:

  Een hondje vind ik ook geen geschikt cadeau voor sinterklaas. (ik heb er binnenkort een blogpost over geschreven) . Wat goed dat je hier over babbelde met je kindje. Zo weet ze ook dat een hondje een grote verantwoordelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.