Dagboekje 298; 10-minutengesprek en een playdate

Inmiddels staan er al bijna 300 dagboekjes online. En ook vandaag klets ik jullie even bij over afgelopen week. Lenn kreeg een sticker op de peuterspeelzaal omdat hij zo goed had opgeruimd, ik kreeg een heleboel donaties voor Stichting Babyspullen, ik had een 10-minutengesprek, Nomi mocht verkleed naar school en we hadden een playdate.

Maandag; sticker voor opruimen

Op maandag kwam Lenn het klasje op de peuterspeelzaal uit met een sticker op zijn hand. Vol trots vertelde hij dat hij een sticker had gekregen, omdat hij uit zichzelf een kindje had geholpen met opruimen. Ik was stomverbaasd, want thuis zou hij echt niet uit zichzelf gaan helpen met opruimen! ’s Middags had Nomi ballet en toen ik heel even niet oplette, kroop Elena opeens rond tussen de dansende kindjes. En leuk dat ze dat vond!

Dinsdag; ‘vandaag ga ik even niet luisteren’

Dinsdagochtend kwam Lenn met de opmerking ‘Mama, soms luister ik wel naar jou. Maar nu wil ik dat even niet, oké?’. En dat bleek hij te menen, want hij luisterde de hele dag helemaal nergens naar!

Woensdag; Stichting Babyspullen

Woensdag kwamen er mensen langs om spullen te doneren voor Stichting Babyspullen, die ze met een handwerkclub zelf gemaakt hadden. Ontzettend leuk, en het waren echt mooie spulletjes! Vervolgens kwam er toevallig nog iemand die een stuk of 10 zakken doneerde, en ’s avonds ben ik alles gaan sorteren. Ik hou bijvoorbeeld jongens- en meisjeskleding apart, slaapspulletjes, sokjes, speelgoed, et cetera.

Donderdag; 10-minutengesprek

Donderdagavond ging ik naar Nomi’s school voor een 10-minutengesprek. Best spannend, want Nomi doet nu mee met groep 2 en ze had ook de groep 2 cito gemaakt. Dat bleek allemaal erg goed te gaan en dat was natuurlijk heel fijn om te horen.

Vrijdag; verkleed naar school

Vrijdag was volgens Nomi ‘de allerleukste dag’, want ze mocht verkleed naar school en ze had op school een feestje van de stagiaire, omdat ze voor het laatst was. Ze ging als zeemeermin, inclusief pruik. En ze was zo trots op haar outfit!

zeemeermin verkleden

Ondertussen ging ik met Elena naar de huisarts, want ze bleef maar hoesten en ze klonk vrij benauwd. Waarschijnlijk heeft ze een virus en gaat het vanzelf wel over. We moesten het wel goed in de gaten houden, voor het geval het toch een longontsteking zou zijn. Maar inmiddels gaat het gelukkig alweer een stuk beter!

Zaterdag

Zaterdagochtend hebben Nomi, Lenn en Elena lekker getekend en geknutseld. ’s Middags wilde Nomi graag een potje schaken en daar wordt ze steeds beter in! Aan het einde van de middag gingen we naar mijn ouders, waar we bleven eten.

Zondag; playdate

Zondagochtend had ik twee uurtjes voor mezelf, want Bart ging met de kinderen naar mijn ouders. ’s Middags hadden we een gezellig playdate met vooral kindjes van Elena’s leeftijd. Elena ziet niet zo vaak leeftijdsgenootjes, want ze is bijna altijd bij mij thuis. Maar ze gedroeg zich alsof ze dagelijks met andere baby’s en dreumesen speelt, ze was totaal niet verlegen!  Lenn wilde niet mee, want hij durfde niet naar buiten in de storm en hij bleef liever thuis bij Bart.

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.