Rare dingen die ik de laatste tijd zei

nomi lenn

Met een peuter en een baby van 10 maanden oud in huis zeg ik wel eens rare dingen. Uitspraken waarvan ik later denk, ‘als iemand anders dit zou horen, zouden ze er vast hun vraagtekens bij hebben.’ Toch deel ik ze vandaag met jullie, omdat ze eigenlijk ook best grappig zijn. Achteraf dan!

Rare dingen die ik de laatste tijd zei:

Veeg je nou je neus af aan je sok?

Nomi pakt vaak zelf een doekje als ze een snotneus heeft, maar nu was ze druk aan het spelen en blijkbaar had ze geen tijd om een doekje te halen. Haar reactie? ‘Nee, isse Lenn sok!’.

Nomi, laat Lenn zijn kleren maar even aan.

Nomi ziet Lenn soms als een pop, en die wil ze ook aan- en uitkleden. Vooral uitkleden vindt ze heel leuk. Ze weet inmiddels dat ze Lenns kleren aan moet laten, maar toen ik laatst even naar de keuken liep, hoorde ik haar ‘Lenn broek uit!’ roepen. En daar zat hij, in zijn romper..

Haal dat potlood even uit je oor.

Geen idee waarom ze dit doet, maar Nomi vindt het heel grappig om potloden of krijtjes in haar oren te stoppen. Niet helemaal de bedoeling..

Nee, je mag geen hapje zout

‘Die hebben mama! Die poedersuiker lekker!’. ‘Dat is zout Nomi, dat is niet lekker’. Vervolgens pakt ze het potje zout, ze likt er langs en ze zegt ‘Wel lekker mama!’. Iedere keer als ze een potje zout ziet, wil ze een hapje..

Nee nomi, niet nog meer neusspray!

Toen Nomi’s neus laatst helemaal dicht zat wilde ik neusspray in haar neus doen, maar ze wilde het zelf doen. Ik dacht dat het toch niet zou lukken, maar blijkbaar onderschatte ik haar. Het lukte prima, en toen wilde ze zelf spelen met de neusspray. Nou, doe maar niet..

Lenn, kom uit de vaatwasser!

Lenn is een ontzettende klauterkabouter, hij klimt overal op, in, overheen, achter, et cetera. Eén van zijn favoriete dingen om in te klimmen is de vaatwasser..

Nomi, doe maar geen handstand met Lenn

Nomi vindt het heel leuk om een handstand te doen (oftewel; ik pak haar benen en ik zet haar op haar handen). Laatst bedacht ze dat Lenn dat misschien ook wel leuk zou vinden. Toen hij op de grond zat, begon Nomi aan zijn benen te trekken. Toen ik zei dat ze dat niet moest doen, probeerde ze het nog een keer en ze zei ‘Lenn ook handstand leuk!’

Welke rare uitspraken deed jij de laatste tijd?

Een gedachte over “Rare dingen die ik de laatste tijd zei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.