Havermoutkoekjes met banaan en rozijnen; zo maken wij ze

havermoutkoekjes

Mijn kinderen vinden het ontzettend leuk om zelf dingen te bakken en iets wat we regelmatig maken, zijn havermoutkoekjes. Het is heel makkelijk om te maken en het is zo klaar. En het is best gezond. De ingrediënten die wij hiervoor gebruiken zijn havermout, banaan, rozijnen, kaneel en honing. Daardoor is het best een gezond tussendoortje, en hier in huis vallen ze erg goed in de smaak!

Havermoutkoekjes met banaan en rozijnen

Om hele simpele havermoutkoekjes te maken, heb je eigenlijk alleen maar havermout en bananen nodig. Dat is de basis van deze havermoutkoekjes, maar je kunt in principe toevoegen wat je maar wil. Zo kun je ze helemaal naar je eigen smaak maken!

De ingrediënten:

Wij gebruiken de volgende ingrediënten:

  • 150 gram (of anderhalve cup) havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 3 doosjes rozijntjes
  • 1 eetlepel honing
  • een theelepeltje kaneel

Hoe maak je het?

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik helemaal geen keukenprinses. Je zult hier dus vooral makkelijke recepten vinden, en ook deze havermout-banaan koekjes zijn hartstikke makkelijk te maken.

havermout banaan koekjes

Eerst prak of stamp je de banaan. Voor kinderen is een stamper ideaal om de bananen mee te prakken, met een vork bleek dit best lastig te gaan. Daarna voeg je de havermout, rozijnen, honing en kaneel toe. Even goed mengen of kneden en dan kun je de koekjes op de bakplaat leggen.

Dit is voor kinderen natuurlijk hartstikke leuk om zelf te doen. Het levert niet de mooiste koekjes op, maar dat maakte natuurlijk niks uit. Let er wel even op dat de koekjes niet te dik worden, iets dunner zijn ze lekkerder.

Bakken maar!

Vervolgens bak je ze 20 minuutjes op 180 graden in de oven of hetelucht friteuse. Ze worden niet echt knapperig, het blijven een beetje zachte koekjes. Dat is misschien even wennen (Nomi vond het eerst maar gekke koekjes, maar uiteindelijk vond ze ze toch wel lekker). Lenn en Elena zijn er gek op en de koekjes waren vrij snel op!

Havermout-banaan koekjes voor baby’s

Toen Elena wat jonger was, maakte ik deze koekjes voor haar ook. Dan gebruikte ik het basisrecept; alleen havermout en banaan. Als je kindje goed reageert op havermout en banaan, kun je deze koekjes al gaan proberen. Baby’s mogen nog geen honing als ze nog geen jaar zijn en ik zou ook nog eventjes wachten met kaneel en rozijntjes.

Als je alleen voor je baby havermout-banaan koekjes wil maken, heb je al snel te veel. Daarom hield ik altijd een beetje van het havermout-banaan mengsel apart voor de babyproof koekjes, en daarna voegde ik de andere ingrediënten toe.

Heb jij wel eens havermoutkoekjes gemaakt? En wat is jouw favoriete recept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.