Kinderfeestje met zeemeerminnen thema; zo pakten wij het aan!

zeemeerminnen kinderfeestje

Maanden voordat ze jarig was, wist Nomi al dat ze een kinderfeestje wilde geven met het thema zeemeerminnen. Hartstikke fijn, want zo hadden we veel tijd om te bedenken wat we precies konden gaan doen. En dat was moeilijker dan ik had verwacht! Nomi kwam zelf niet veel verder dan ‘cakejes versieren’, maar uiteindelijk bedachten we nog wat andere dingen en is het een ontzettend leuk feestje geworden! In dit artikel vertel ik je wat wij hebben gedaan en hoe we dat hebben aangepakt.

De uitnodigingen voor het zeemeerminnen kinderfeestje

zeemeerminnen uitnodigingen

Een feestje begint natuurlijk met de uitnodiging, en we besloten dat meteen in stijl te doen. Op internet kun je overal wel zeemeerminnen uitnodigingskaartjes vinden, wij bestelden ze bij AliExpress. Let er wel op dat de levertijd daar behoorlijk lang kan zijn, soms zelfs wel 3 maanden! Op tijd bestellen dus!

Een zeemeerminnentaart

Oké, ik speel even een beetje vals, want die zeemeerminnentaart hoorde eigenlijk niet bij het kinderfeestje. Deze hebben we namelijk voor haar verjaardag gemaakt. Het is een kwarktaart die we hebben gekleurd met kleurstof van Dr. Oetker. We hebben de taartmix met de kwark en slagroom verdeeld over vier bakjes en die allemaal een andere kleur gegeven. Vervolgens hebben we telkens één schepje op de taartbodem gelegd, totdat de schaaltjes vol waren. Daarna hebben we de taart versierd met zeemeerminnen sprinkles die we bij Action kochten en de ‘happy birthday’ versiering komt van AliExpress.

Verkleden als zeemeermin

Om het voor de jarige nog even wat specialer te maken, kun je kiezen voor verkleedkleding. Nomi kreeg op haar verjaardag een setje verkleedkleding, waarmee ze zich kon verkleden als zeemeermin. Dat wilde ze op haar verjaardag meteen aan, en ze droeg het ook op haar kinderfeestje!

Zeemeerminnen cupcakes

zeemeerminnen cupcake

Wat we wél maakten, waren zeemeerminnen cupcakes. Of nou ja, maakten… Ik kocht kant en klare cupcakes en de kinderen mochten ze versieren. Eerst deden ze er glazuur op en daarna versierden ze de cupcakes met de zeemeerminnenversiering van Action. Het was een heerlijk geknoei, maar hartstikke gezellig!

Gekleurd zout maken

gekleurd zout maken

Eén van de hoogtepunten van de middag was het maken van gekleurd zout. Dat doe je door zout in te kleuren met stoepkrijt. Telkens een klein beetje, en als dat helemaal ingekleurd is, doe je het in een glazen potje. Zo krijg je allemaal mooie kleurtjes op elkaar en ik vertelde de kinderen dat dat er net zo uitziet als de zeebodem waar de zeemeerminnen wonen! Zelf vond ik dit als kind al heel leuk om te doen, en tijdens het kinderfeestje was iedereen er ook erg enthousiast over! Even een tip: leg een tafelkleed op de tafel, zodat ze kinderen niet je tafel inkleuren.

Zaklopen als een zeemeermin

Zeemeerminnen hebben geen benen, dus lopen op het land is vrij lastig. Dat kun je nabootsen door de benen van de kinderen in een vuilniszak te doen en ze zo te laten lopen. Daar kun je dan een wedstrijdje van maken, of je doet het gewoon voor de lol. Een hartstikke simpele activiteit, maar heel erg leuk!

Kleurplaten

Als reserve activiteit hadden we wat zeemeerminnen kleurplaten geprint. Mochten ze dan even niks te doen hebben, dan zouden ze dat kunnen doen. Maar ze waren zo leuk aan het spelen, dat we daar helemaal niet aan toe zijn gekomen!

Snoepzakje als afsluiter van het zeemeerminnen kinderfeestje

snoepzakje zeemeermin

En om het feestje in stijl af te sluiten, kun je een snoepzakje (of nou ja, snoepdoosje) meegeven als de kinderen weer naar huis gaan. Ik bestelde deze op AliExpress en er past niet zo heel veel in, maar ze zijn perfect om een paar kleine snoepjes in te doen.

Heb jij al eens een kinderfeestje in zeemeerminnenstijl gevierd? En wat heb je toen gedaan? En heb jij nog tips als het gaat om een kinderfeestje organiseren?

7 gedachten over “Kinderfeestje met zeemeerminnen thema; zo pakten wij het aan!

  1. Tineke schreef:

    Zo leuk dat je zelf een feestje hebt georganiseerd. Ik vond de feestjes bij iemand thuis het allerleukste en wil dit ook bij mijn kinderen gaan organiseren. Zelf dingen bedenken is ook veel creatiever dan een feestje naar monkey town of het zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.