Help, mijn kind wil vloggen

kind vloggen

Een paar jaar geleden maakte ik regelmatig vlogs en een tijdje geleden heeft Nomi die vlogs allemaal bekeken. En toen kwam de vraag ‘zullen we dat weer een keertje doen?’ Eigenlijk was ik er een beetje klaar mee, maar Nomi wilde het zo graag… Dus toen besloten we een dagje te vloggen. Nomi had de smaak meteen helemaal te pakken en nu wil ze het liefst iedere dag een vlog opnemen en ze heeft het ook regelmatig over haar eigen YouTube kanaal. Wat ze soms even lijkt te vergeten is het feit dat ze 9 jaar is, en persoonlijk vind ik dat wel erg jong voor dat soort dingen. En daar is Nomi het natuurlijk absoluut niet mee eens.

Kinderen en vloggen

Nomi en ik gingen laatst een dagje naar Utrecht en dat leek me wel een geschikte dag om te vloggen. Nomi vond het geweldig en ze was helemaal trots op het eindresultaat. En dan kun je natuurlijk verwachten dat ze het vaker wil doen, maar ik zie het niet zitten om dat regelmatig te gaan doen. Zo nu en dan is wel leuk, maar ik ga echt niet dagelijks tegen mijn camera praten.

Daarnaast ben ik ook absoluut geen fan van ‘gezinsvloggers’. Mijn kinderen vinden het heel leuk om te zien, maar het lijkt me (vooral voor de kinderen) vreselijk als je hele leven gefilmd wordt en iedereen dat kan zien. Nomi ziet dat heel anders en dat lijkt haar juist heel leuk. Ze heeft onze vlog van laatst doorgestuurd naar haar klasgenootjes en ook de vlogs van jaren geleden laat ze wel eens aan klasgenoten zien.

Beroemd worden

Nomi zou het geweldig vinden als duizenden mensen naar haar video’s zouden kijken en ze zegt regelmatig dat ze graag beroemd wil worden. En als je 9 jaar bent, klinkt dat natuurlijk hartstikke leuk. Maar op dit moment is ze echt nog te jong om goed in te kunnen schatten wat voor invloed ‘beroemd zijn’ heeft op je leven. Nou is de kans natuurlijk heel klein dat ze ook echt beroemd zou worden met haar video’s, maar toch. Het kán, en ik moet er niet aan denken.

Ik heb het daar laatst met haar over gehad, maar het blijft haar droom om beroemd te worden. Dat mensen haar dan overal zouden aanspreken en met haar op de foto willen lijkt haar heel leuk, negatieve reacties van mensen ‘boeien haar niet’… Het is harstikke leuk dat ze zo optimistisch is, maar ik denk dat ze niet helemaal snapt dat beroemd zijn ook echt negatieve kanten heeft.

Een middenweg

Nomi vindt het leuk om te vloggen en dat wil ik zo nu en dan best met haar doen. Toen we laatst naar het concert van Niall Horan zijn geweest hebben we weer gevlogd en die video zal ik binnenkort op mijn YouTubekanaal zetten. Maar een eigen YouTubekanaal waar ze meerdere keren per week filmpjes opzet, wordt hem echt niet. Op haar leeftijd is dat echt niet iets waar ze teveel mee bezig moet zijn. Ik heb veel liever dat ze gewoon lekker kind blijft en dingen doet die beter passen bij haar leeftijd.

Een gedachte over “Help, mijn kind wil vloggen

  1. Rory schreef:

    Ik ben het helemaal met je eens Malou. Hier ook een meisje van 12 jaar die weg is van de Bellinga’s, Meisje Djamila en Creachick. En de eerste en laatste laten ook veel / continu hun kinderen zien. Maar ik vind dat dus ook helemaal niet zo leuk. Goed om je kind er nog tegen te beschermen. Want het lijkt leuker dan het is denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.