Help, mijn peuter wil oorbellen

peuter oorbellen

Het begon een paar weken geleden, net voor Nomi’s tweede verjaardag. ‘Mama die mooi!’, riep ze toen ze zag dat ik oorbellen in had. Vervolgens was ze heel geïnteresseerd in oorbellen, het viel haar telkens op dat andere mensen ze ook hadden.

Al vrij snel volgde de vraag ‘Nomi ook?’. Ze vindt sieraden sowieso heel leuk. Ze wil telkens haar armbandje en kettinkje om en ze begint echt een ijdeltuitje worden. ’s Ochtends vraagt ze of ik bij haar een staartje wil maken en ze wil dan zelf de kleur van het elastiekje kiezen. Dat ze oorbellen ook mooi zou gaan vinden is dus eigenlijk niet zo gek.

Ik zei altijd dat ze oorbellen zou mogen als ze er zelf om zou vragen. Ik had verwacht dat ze dan een jaar of 3 à 4 zou zijn en dat vond ik wel een mooie leeftijd voor oorbellen. Maar Nomi is net 2 en ze vraagt nu bijna dagelijks om oorbellen. Zelf doe ik bewust even geen oorbellen in, maar ze vergeet het echt niet.

Ik heb al haar uitgelegd dat het pijn doet, maar dat maakte weinig indruk en ik denk niet dat ze het helemaal snapte. Ik zocht op YouTube een filmpje op van een meisje van Nomi’s leeftijd die oorbellen kreeg. Toen de gaatjes geschoten werden moest het meisje huilen en daar was Nomi nogal van onder de indruk. ‘Kindje huilen. Kindje oorbel huilen!’ ‘Ja, dat doet even pijn. Wil jij ook oorbellen Nomi?’ ‘Neeeeee’.

Oké, opgelost. Of toch niet. Een paar uur later begon ze er alweer over en ik herinnerde haar er even aan dat het pijn doet. ‘Oorbel pijn. Nomi oorbel?’ Hm..

Ik weet nog niet of ze ze binnenkort echt gaat krijgen. Ik denk dat ik nog even afwacht of ze er echt om blijft vragen en als dat zo is zal ik het er met Bart nog eens serieus over hebben. Hij was er eerst namelijk nog niet zo’n voorstander van, maar toen Nomi ook tegen hem over oorbellen begon, ging hij toch een beetje twijfelen.

Hebben jullie kinderen oorbellen? En op welke leeftijd hebben ze die gekregen?

21 gedachten over “Help, mijn peuter wil oorbellen

 1. Alicia Hofman - Voshol schreef:

  Mijn oudste dochter is 3 en heeft ze nog niet. Als het aan mij ligt duurt het nog even.. Zelf werkzaam bij een juwelier en wij doen het vanaf 4 jaar met onder andere de reden dat we ze apart schieten. Doe je ze tegelijk en beweegt het kindje (aannemelijk op jonge leeftijd) zit je met twee verschillende gaatjes.
  Overigens begint ze er nog niet over en probeer ik het zo lang mogelijk uit te stellen. Ook qua spelen/haar erin

 2. Nicole schreef:

  Oh wat een lastige kwestie. Opzich zou ik denken: zo erg is het toch niet, het is in ieder geval geen tatoeage haha maar toch op twee jarige leeftijd is wel erg jong. Ik kan me herinneren dat in mijn tijd je pas vanaf je 4e of 6e ofzo oorbellen mocht laten schieten, dus toen heb ik dat op die verjaardag nog laten doen.
  Nicole onlangs geplaatst…All I Want For Christmas Is ……My Profile

 3. Sjoukje - meergeldminderstress schreef:

  Ik zou ook nog even wachten. Mijn dochter is er nog nooit over begonnen (ze is 5). Ik ben zelf allergisch, dus ik moest mijn gaatjes dicht laten groeien. Als ik ze zelf wel had gehad, had ze ze waarschijnlijk wel graag gewild, aangezien ze ook geobsedeerd is door andere sieraden.
  Misschien kun je zeggen dat ze ze mag als ze 4 is of zoiets. Dat is duidelijk.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Nieuwe records! De blogstatistieken van november in woord en beeld (maar vooral woord) 🙂My Profile

 4. Tineke schreef:

  Ik zou niet teveel focussen op dat het pijn doet. Straks wil ze als ze 4 is ook geen oorbellen meer omdat het pijn doet. Die pijn is ze na het schieten zo weer vergeten. Ik zou het net zo aanpakken als Nicole, gewoon zeggen als Nomi 3 of 4 is mag je oorbellen.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Educatieve kinderpostersMy Profile

 5. Jamila schreef:

  Mijn dochtertje was 11 maanden toen ze oorbellen kreeg eigenlijk wou ik met 6 weken omdat ze zeggen hoe eerder ze er niet bewust van zijn maar iedereen moet zelf weten wanneer ze hun dochtertje oorbelletjes geven ik zelf was 4 jaar toen ik oorbellen kreeg

 6. Manon schreef:

  Onze dochter had pas ook zoon periode en het leek ons ook wel leuk dat ze met haar tweede verjaardag oorbelletjes zou hebben. Toen we bij de juwilier waren gaf deze echter aan dat haar oorlelletjes nog te dicht bij haar hoofd zitten dus dat het nog niet ging. Ook vond ze het niet echt een succes dat er wildvreemden direct aan haar oor zaten. Afkloppen maar we hebben er daarna niets meer over gehoord. Succes met de keuze!
  Manon onlangs geplaatst…Mini Wibra ShoplogMy Profile

 7. willie-anne schreef:

  Ik snap niet zo goed waarom er zoveel mensen zo moeilijk over doen, ik bedoel 95 procent neemt toch later wel oorbellen, en anders laat je de gaatjes weer dicht groeien. mijn 2 meisjes zijn 2 en 4 jaar en hebben ook al oorbellen en het staat zo leuk bij ze!!

 8. kimberley schreef:

  De meningen zijn nogal erg verdeeld. Mijn dochter heeft oorbellen gekregen met 10 maanden. Meer omdat ik dit zelf leuk vind dan dat ze er zelf om kon vragen (natuurlijk :-)). Ik vind het haar mega schattig staan maar ook hiervoor geldt. Smaken verschillen. Bij ons heeft ze nog geen 20 seconden gehuild en ze zit er nooit aan. Ik ben er nog steeds blij mee. Succes met het maken van een keuze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.