Leuke uitspraken van Nomi

peuter uitspraken

Nomi kletst zo ongeveer 24/7 (jup, zelfs in haar slaap) en soms zegt ze ontzettend grappige dingen. Ik schrijf regelmatig wat dingen op in een boekje, en het leek me leuk om eens wat van die uitspraken met jullie te delen.

 • ‘Goed zo meid papa!’ Op de peuterspeelzaal wordt regelmatig ‘goed zo meid’ tegen Nomi gezegd, en nu zegt ze het tegen iedereen. Volgens mij kent ze de betekenis van het woord meid nog niet helemaal haha!
 • ‘Baby vies! Baby douche!’ Toen we foto’s keken van Nomi’s geboorte.
 • ‘Lenn, zegge Nomi!‘, nadat ik laatst tegen Lenn zei ‘zeg eens mama’.
 • En ook Guusje moest het proberen; ‘Guusje, zegge Nomi!
 • Toen we laatst naar de dokter gingen, wilde Nomi perse haar pop mee nemen. De dokter vroeg hoe haar pop heette en Nomi zei ‘Baby!’. Oh, en de andere pop heet trouwens ‘pop’.
 • ‘Dokter toe? Dokter leuk!’ Gelukkig vond ze het niet erg om naar de dokter te gaan.
 • ‘Neeeee mama! Nie keuken! Pop slaapt!’, toen ik thee wilde gaan zetten nadat Nomi haar pop in de keuken had neergelegd om te gaan slapen.
 • ‘Zielig hè?’, zegt ze nu telkens als zij of Lenn moet hoesten. Ik zei laatst een keer dat ik het zielig vond dat ze allebei zo moesten hoesten.

groenteboer

 • Nomi was laatst met mijn schoonmoeder bij de groenteboer en daar kreeg ze een knuffeltje; een tomaat met een kerstmuts op. Toen ik haar ’s middags ophaalde vroeg mijn schoonmoeder aan Nomi; ‘van wie heb je die gekregen?’. En Nomi zei ‘Groenteboer!’. Laatst bracht ik haar naar bed en zei ze opeens ‘Groenteboer ook slapen!’, en daar bedoelt ze het knuffeltje mee. Nou, je kon me opvegen!
 • Toen ik later door de babyfoon ‘Slaap lekker groenteboer’ hoorde, lag ik weer helemaal dubbel.
 • Ik probeerde Nomi dingen wat netter te laten vragen, maar nu denkt ze dat ze alles voor elkaar krijgt als ze ‘mag dat’ zegt. Laatste vroeg ze ‘Nomi koekje?’ en ik zei ‘Nee, we gaan zo eten’. Vervolgens vroeg Nomi ‘Nomi koekje mag dat?’ en ze was nogal verbaasd dat het toen nog steeds niet mocht.
 • En wat ik toch wel een van de schattigste dingen vind, is hoe ze ’s avonds ‘Slaap lekker, love you!’ zegt.

Hebben jullie peuters ook zulke leuke uitspraken?

5 gedachten over “Leuke uitspraken van Nomi

 1. Sylvia schreef:

  Heerlijk hè die uitspraken. Omdat onze dochter meertalig wordt opgevoed moet ik soms altijd wel even goed nadenken om wat ze zegt want dan haalt ze alles door elkaar. En ook daar komen hele verassende uitspraken uit. Auto moet drinken anders gaat auto slapen Ja als we niet tanken dan doet de auto het niet meer.

 2. Rachel schreef:

  Heerlijk die uitspraken. Mijn knul zit nu in de fase “nee, hoeft niet”, maar dan ook echt met alles. Wil je hem naar bed brengen, omdat hij zit te knikkebollen. “Nee, hoef nie” zegt dat kleine stemmetje dan. Smelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.