Een jaar borstvoeding

borstvoeding

Toen ik zwanger was, zei ik dat ik graag minimaal een half jaar borstvoeding wilde geven. Toen dat in zicht kwam ging ik voor 9 maanden en uiteindelijk was mijn doel om sowieso een jaar borstvoeding te geven. Jullie hebben kunnen lezen dat Nomi dinsdag 1 is geworden, dus een jaar borstvoeding geven is ons gelukt!

Eén jaar borstvoeding, een mijlpaal!

Ik zie het wel echt als een mijlpaal en ik heb eigenlijk geen volgend doel meer. Nomi wil overdag meestal niet meer drinken dan een paar slokjes, dus alleen de eerste en laatste voeding drinkt ze nog echt. En dat vind ik eigenlijk wel prima. Het enige wat ik lastig vind, is dat Nomi weinig ander drinken drinkt. Ze lust wel water, thee en sap, maar ze drinkt hooguit drie slokjes. Nu ze een jaar is en nog weinig borstvoeding krijgt, moet ze toch andere dingen gaan drinken. Daarom geef ik haar als ontbijt (ongeveer een uur na de borstvoeding) een bordje havermout met kunstvoeding.

Kunstvoeding

Waarom kunstvoeding? Omdat ze gewone melk niet zo lekker vindt. Als dit zakje kunstvoeding op is, ga ik het wel weer proberen trouwens. Ik zou het natuurlijk ook met gekolfde melk kunnen maken, maar kolven gaat niet meer zo makkelijk. Het schijnt dat de meeste melk aangemaakt wordt tijdens het drinken, dus vandaar dat je er met een kolf bijna niks meer uit krijgt. En  eigenlijk heb ik ook niet meer zoveel zin om te kolven.

1 jaar bv1

Zuivel

Havermout vindt ze heel lekker en ook Griekse yoghurt is favoriet, dus ze krijgt wel genoeg zuivel binnen. Ik weet natuurlijk niet hoeveel te binnenkrijgt als ze bij mij drinkt, maar sowieso wel iets. Ik denk dus dat ze op deze manier wel genoeg vocht binnenkrijgt.

Hoe lang ik nog doorga met voeden weet ik nog niet. Het ligt vooral aan Nomi zelf. Overdag heeft ze dus nauwelijks interesse voor borstvoeding en als ze straks besluit om ook ’s ochtends en ’s avonds niet meer te willen drinken, vind ik het prima. Als ze dat nog wel een hele tijd wil, mag dat natuurlijk ook. Het hangt dus eigenlijk gewoon van haar af.

22 gedachten over “Een jaar borstvoeding

 1. Elisabeth schreef:

  Wat goed meid! Wij zitten dus ook bijna op een jaar. Jim heeft hetzelfde, alleen ’s ochtends en ’s avonds en verder niet echt interesse. Ik ben ok bang dat hij te weinig anders drinkt overdag… en ik heb m al n paar slokjes gewone melk gegeven om te proeven maar geen succes. Al mn mooie voornemens over koemelk en alleen water worden niks dus, ben ik bang… haha
  Elisabeth onlangs geplaatst…De Ja-Nee KoelkaststickerMy Profile

 2. Marlous schreef:

  Super goed! Bij mij ging het precies hetzelfde. Met 13,5 maand wilde mijn zoon ook ’s ochtends niet meer dus het is heel natuurlijk gestopt toen hij zelf niet meer wilde.

 3. Wendy schreef:

  Super fijn! Ikzelf heb maar twee weken bv kunnen geven… daarna was het op, haha! Maar ik ben iig blij dat Noor de eerste dagen bv binnen heeft gekregen en daarna gingen we gewoon over op kv, daar doet ze het heel goed op! Ze is nu 14 maanden en krijgt het nog steeds bij haar ontbijt en lunch.

 4. Marije schreef:

  Super hoor! Ik sta er helemaal hetzelfde in als jou. Lynn drinkt nu alleen ’s ochtends en ’s avonds nog. Overdag geef ik haar vaak diksap uit een tuitbeker of flesje. Maar dan drinkt ze niet zoveel, vaak maar een paar slokjes per keer. Aan de borst drinkt ze wel goed.
  Als iedereen zich er goed bij voelt, waarom zou je dan stoppen? Lekker doorgaan zou ik zeggen:)

 5. jodi - liefthuis schreef:

  Ik snap je doelen volledig. Mijn doel was eerst maar eens kijken of het uberhaupt lukt. Na flink wat moeite met drinken in de eerste twee weken, liep het daarna als een tiet :p
  ivm met werk ben ik vanaf 4 maanden gaan afbouwen en geef ik overdag 2 voedingen de fles. en nog drie voedingen de borst. Dit hoop ik sowieso tot 6 maanden vol te houden, daarna zien we wel weer verder.
  Knap hoor zo lang, al wordt het steeds meer gewoonte en normaal
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Spruit in ontwikkeling… De eerste twaalf wekenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.