Hoera, vandaag zijn we 5 jaar getrouwd!

5 jaar getrouwd

Vandaag zijn Bart en ik 5 jaar getrouwd! Toen we op 9 mei 2014 trouwden, was ik ongeveer 11 weken zwanger, maar dat hadden we nog niemand verteld. En ik kan je vertellen; op je eigen bruiloft is dat best lastig te verbergen!

Verloofd

In november 2013 vroeg Bart me of ik met hem wilde trouwen. Wat dat betreft zijn we best ouderwets; we wilden namelijk graag eerst trouwen en daarna beginnen aan kinderen. Achteraf is dat maar goed ook, want het lijkt me best een uitdaging om te trouwen met jonge kinderen erbij!

Proberen om zwanger te raken

Niet lang na onze verloving besloten we ervoor te gaan; we wilden graag een kindje. Ik had een hele onregelmatige cyclus en daarom dacht ik dat het wel eens een tijdje zou kunnen duren voordat ik zwanger zou raken. Uiteindelijk viel dat mee en raakte ik in februari 2014 zwanger. De eerste weken wisten we nog niet dat ik zwanger was, ik had een (innestellings)bloeding namelijk aangezien voor een menstruatie. Pas bij de eerste echo kwamen we erachter dat ik 5 weken verder was dan ik dacht!

Omdat het nog zo pril was, besloten we het nog niet te vertellen. We wilden de eerste echo afwachten en die stond gepland na onze huwelijksreis. We moesten mijn zwangerschap dus verbergen en dat was best lastig… Vooral qua alcohol! ’s Middags zei ik dat ik niet dronk omdat ik bang was dat ik ’s avonds dan moe zou zijn, en ’s avonds ‘vergat’ ik telkens mijn glas wijn mee te nemen. Even later nam ik mijn glas wijn mee naar de wc, ik gooide de wijn door de gootsteen en ik ik deed water in mijn glas. Doordat het in de zaal best donker was, viel het niet op. Maar ik had natuurlijk toch vrij makkelijk betrapt kunnen worden!

Alweer 5 jaar getrouwd!

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en wat is ons leven veranderd zeg! 5 jaar geleden zat er een mini baby’tje in mijn buik en inmiddels hebben we 3 kinderen in huis. En ik kan je vertellen; dat is een behoorlijk verschil! Maar dat is alleen maar positief hoor!

Zijn jullie getrouwd?

4 gedachten over “Hoera, vandaag zijn we 5 jaar getrouwd!

  1. Manon schreef:

    Mooi verhaal zo ik 5 jaar! Mooie jurk trouwens. Ik ben niet getrouwd en ik hoef ook niet te trouwen. Ik zie de meerwaarde er niet van in en ik geef mijn geld liever uit aan reizen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.