I didn’t know I was pregnant

i didn't know i was pregnant

Het programma I didn’t know I was pregnant kennen jullie vast wel. Het gaat over vrouwen die niet wisten dat ze zwanger waren, tot de bevalling. Toen ik het programma nog nooit gezien had, snapte ik echt niet dat dat kon. Je merkt het toch als je niet meer ongesteld wordt? Ik kon me niet voorstellen dat ik het niet meteen door zou hebben als ik zwanger zou zijn. Totdat ik bij mijn zwangerschap van Nomi opeens een heel eind vooruit werd gezet. Ik had zelf dus ook niet doorgehad dat ik zwanger was..

Mensen vragen wel eens hoe dat nou kon, dat ik opeens een stuk verder was. Daardoor denken mensen ook vaak dat Nomi niet gepland was, maar dat was ze zeker wel. Ik was al een tijdje gestopt met de pil en mijn cyclus was een beetje raar. Hij was niet regelmatig, en de ene keer was ik veel ‘erger’ ongesteld dan de andere keer.

In maart 2014 moest ik ongesteld worden en dat werd ik ook. Niet heel heftig, maar dat was wel vaker zo. Ik vond het jammer, want ik wilde graag zwanger worden. Doordat ik netjes op tijd ongesteld was geworden had ik geen zwangerschapstest gedaan en dat deed ik daarna ook niet. Want ja, waarom zou je testen al je ongesteld bent?

De weken daarna voelde ik me een beetje raar. ’s Nachts en ’s ochtend had ik regelmatig last van mijn maag en ik was soms een beetje misselijk. Ik zei nog tegen Bart dat het wel leek op zwangerschapskwaaltjes. Maar goed, dat kon niet, want ik was pas nog ongesteld geweest.

Inmiddels gingen we bijna trouwen en ik wilde me op mijn trouwdag en tijdens onze huwelijksreis natuurlijk wel goed voelen. In april zat ik te twijfelen of ik de huisarts moest bellen, misschien had ik wel één of ander virus. Het was niet zo dat ik ziek was, maar ik voelde me gewoon een beetje raar en dat kon ik op dat moment niet gebruiken.

Toen ik een paar dagen later ’s ochtends misselijk wakker werd, was ik er wel een beetje klaar mee en ik wilde de huisarts bellen. Ik dacht nog, ik krijg vast de vraag of ik zwanger kan zijn. Daarom deed ik voor de zekerheid een test. En ik was stomverbaasd toen ik daar 2 strepen op zag staan. Ze stonden er al heel snel en ze waren heel duidelijk, terwijl ik nog niet eens ongesteld hoefde te worden.

Ik was hartstikke blij, maar aan de andere kant snapte ik er ook niks van. Daarna deed ik een clear blue test en die gaf 3+ aan, wat zou betekenen dat ik minimaal 5 weken zwanger zou zijn. Ik dacht dat dat helemaal niet kon en toen ik op internet zocht naar hoe betrouwbaar die testen zijn, kwam ik erachter dat het aantal weken vaak niet klopte.

Ook Bart was natuurlijk verbaasd, maar wel heel blij. Een paar dagen later belde ik de verloskundige en we planden de intake en de eerste echo als ik 9 weken zwanger zou zijn, net na onze huwelijksreis.

Tijdens onze huwelijksreis voelde ik me prima. Ik had alleen het gevoel dat mijn buik erg opgezet was. Dat vond ik wel heel vroeg, ik dacht namelijk dat ik 8 weken zwanger was. Op internet las ik dat heel veel vrouwen dat hebben en dat het gewoon je darmen zijn. Dat verklaarde het.

18 - kopie

Op de dag van de echo was ik best zenuwachtig. Ik dacht dat zo’n vroege echo inwendig zou moeten, maar de verloskundige wilde het toch even via mijn buik proberen. Meteen zagen we een kindje. Het eerste wat ik dacht was, ‘dat is al een heel kindje!’. Ik wist hoe een echo na 9 weken zwangerschap er ongeveer uit zou moeten zien, en dat was heel anders dan wat wij zagen.

Dat viel de verloskundige natuurlijk ook meteen op. Ze zei ‘je bent wel wat verder dan 9 weken hoor’. Ze meette het op en ze vertelde ons dat ik 14 weken zwanger was. Op dat moment viel eigenlijk meteen het kwartje. Die overduidelijke test, die misselijkheid, die buik.. Maar ik was ongesteld geweest! Volgens de verloskundige was dat ‘gewoon een bloeding’ geweest. Achteraf is het misschien maar goed dat ik het toen niet wist, want bij een bloeding van 5 dagen zou ik toch al snel aan een miskraam gaan denken.

En het gekke is, ook bij deze zwangerschap dacht ik dat ik ongesteld was. Een paar dagen voor de positieve test had ik al een ‘O’ in mijn agenda gezet, om bij te houden wanneer ik ongesteld was. Deze keer stopte het veel sneller en daarom deed ik toen wel meteen een test.

Na hoeveel weken testte jij positief?

24 gedachten over “I didn’t know I was pregnant

 1. Priscilla schreef:

  Het lijkt me stiekem wel fijn om ineens zo vooruit te worden gezet 😉 ben je eerder uit het eerste trimester! Ik had ook een vriendinnetje die er pas rond 30 weken achter kwam.. tja hoe dat nou precies zat snap ik nog niet maar ze dacht gewoon veel last te hebben van haar darmen.

 2. PinkFairy schreef:

  14 weken, wow! Dat was een heel snel trimester 🙂 En moet je nagaan, jij wilde het graag. In dat programma zijn allemaal vrouwen die er niet eens mee bezig zijn, dus die zullen alle symptomen nog vaker negeren. Ik kwam er bij 8 weken achter, vond het ook vrij laat, maar mijn cyclus was heel onregelmatig. Ik zat juist op de bloeding te wachten als teken van ovulatie, omdat de test daarvoor negatief was. Blijkbaar toch net iets te vroeg getest 😉

 3. Tineke schreef:

  Wat bijzonder dat je bij deze zwangerschap eerst ook weer dacht ongesteld te zijn. Gelukkig heb ik nooit een bloeding gehad, ik zou dan helemaal in paniek raken.
  Liefs

 4. mommy's girl schreef:

  Ik heb bijna hetzelfde meegemaakt ik had de prikpil dus dacht mij gebeurt zoiets niet tot in mei 2012 ik voelde me niet lekker misselijk en duizelig en kwam wat aan. Ik dacht daf komt vast door de prikpil die ik een aantal dagen geleden gehad had ik gebruikte deze echter ookal 3 jaar. 2 weken verder bleven de kwaaltjes en dacht ik laat ik is testen ja hoor positief hoe kon dat nu ik was altijd zo optijd met ee prikpil. Via de dokter doorgestuurd naar de vk en 3 dagen later een echo. Waarna ze ineena vroeg wil je weten wat het word en ik reageerde weten wat het word dat kan toch pas met 16 weken waarop de vk zij ja mevrouw u bent al 20 weken zwanger.
  Verder heb ik elke maand tijdens mijn ongesteldheid moment een bloeding gehad de gehele zwangerschap

 5. Mama van Dijk schreef:

  aaah! Malou, wat mooi om te lezen hoe dat is gegaan! Lijkt me heel bijzonder om zulke verassingen te ontdekken. Zelf was ik totaal een verassing bij de geboorte. Mijn ouders hadden er maar 1 verwacht, met één nawee kwam ik er opeens achteraan. Oops! Gelukkig zijn de echo’s tegenwoordig top!

 6. Marian Zw. schreef:

  Hier hetzelfde met mn eerste zwangerschap….bleef af en toe wat vloeien….nou ja was ik er weer snel vanaf. Totdat ik me toch wel echt raar begon te voelen, werd ook iets dikker rond mn heupen….haha ik naar de huisarts, echo gemaakt, bijna 7 maanden zwanger jaja je zult het gewoon echt niet geloven. Toch was het zo. Gewoon doorgewerkt, zwaar tillen in de zorg…twee keer een brommer ongeluk! En alles is goed gegaan. Helaas kwam ze ook nog eens 3 weken te voreg, dus ben ik echt maar heel kort zwanger geweest

 7. Lilian schreef:

  Het lichaam kan soms heel raar doen als je zwanger bent. Wat fijn dat je toen toch nog het nieuws te horen hebt gekregen wat je graag wilde! Ik voelde al van af het begin dat ik zwanger was.

 8. Liess schreef:

  14 weken of 36 weken zwanger en dan bevallen vind ik wel een verschil. Kan mij niet wijs maken dat je in je hele zwangerschap nooit je baby voelt of ziet bewegen. Toen ik dit van de week zei op een mama pagina werd ik wel aan alle kanten aangevallen enzo maar dat interesseert me niet.

  Bij lotte was ik een paar dagen over tijd.

  Bij deze 1 dag. Wij waren al 2 jaar bezig en elke keer was ik over tijd tot ik een negatieve test deed en dan poef ongesteld. Soms binnen t uur.
  Nu gingen wij dinsdag trouwen en had precies uitgerekend dat ik woensdags ongesteld moest worden en er djnsdags vanaf zou zijn.
  Donderdags niet ongesteld dus denk laat ik een test doen dan ben ik wss vanavond ongesteld als ik negatief zie. En toen was t positief.
  Dus 4 weken en 1 dag haha.

 9. Mona - Vandaagismooi.nl schreef:

  Ik vind het altijd zo raar als mensen het niet doorhebben, maar dat komt misschien ook omdat ik wel alle kwalen uit het boekje heb gehad. Kan me voorstellen dat wanneer je slechts lichte kwalen hebt en je ook nog eens ‘ongesteld’ wordt dat je het makkelijk kan missen.

  Ik testte trouwens ook laat pas positief. Volgens mij was ik 2 weken overtijd. Daarvoor bleef hij toch echt dik negatief.

 10. Elisabeth schreef:

  Ik kan het me best voorstellen hoor, dat je het niet meteen doorhad. Zeker als je nog een bloeding had die op een menstruatie leek. Vroeger waren vrouwen veel onzekerder over zwanger zijn of niet natuurlijk. Toen waren er geen testen. Nu wil iedere professional precies weten wanneer de bevruchting was en wanneer de uitgerekende datum… Echt iets van de laatste jaren. Heel verklaarbaar en helemaal niet erg denk ik, dat je er ietsjes later achter kwam!

 11. marjolein schreef:

  op een dag na 5 maanden zwanger bij de eerste, 17 jaar en absoluut ongepland… was zelfs nooit in me opgekomen dat ik weleens zwanger zou kunnen raken door de pil heen, was wel even schrikken, met de tweede lagen we ‘ s avonds in bed en vroeg ik me ineens hardop af of ik niet een week eerder al ongesteld had horen zijn…we waren gestopt met proberen na zo’n 2 jaar en ja hoor, 5 weken zwanger van ons prinsesje

 12. Liesette van der meer schreef:

  Ik kwam er achter dat ik 26 weken was, het is dat ik de bekende trap in me kruis herkende die ik me kon herinneren van me dochter. Anders had het vast nog veel langer geduurd. De rede dat ik de zwangerschap niet herkende was dat ik twee zware darm operatie,s heb gehad. Waarvan ik de tweede operatie dus Al zwanger was, en de artsen dat gemist hebben. Dat je buik anders aanvoelt na zulke operatie,s is niet zo gek. Achteraf heel blij dat ik zover was, want we konden gelijk kijken of er geen problemen waren met de kleine man. Ik had toch narcose morfine enz gehad. Het rare is wel.. Dat ik echt geen zwangere buik jad, pas toen ik erachter kwam groene hij zowat per dag .

 13. Sabine Hansen schreef:

  Ongeveer mijn verhaal, alleen had ik het wel ‘door’. Ook ik had 5dg bloedverlies, alleen bij mij waren mn menstruaties normaal gesproken vrij lang en meestal op dag 4-5 heftig en dit keer niet. Daarbij pijnlijke borsten die normaal over gingen op 1e dg menstruatie en nu ook niet, dus voor de zekerheid test en ja hoor; zwanger! Waarschijnlijk een innestellingsbloeding!

 14. liselotte schreef:

  Bij mijn tweede had ik het juist andersom! 14 weken niet ongesteld geweest en bij de echo was ik maar 5 weken zwanger, dacht dat t niet goed zat, maar dat was her gelukkig wel. Onopgemerkte zwangerschap komt trouwens regelmatig voor, ook wanneer je er pas heel laat achter komt, misschien zelfs wel pas bij de bevalling. Zo jammer dat er zo’n taboe op rust, vrouwen die dat overkomt verdienen steun ipv veroordeeld te worden vind ik.

 15. Jodi - liefthuis schreef:

  Mijn eerste trimester had ik nergens last van. Behalve moe zijn, maar dat kun je ook aan hele andere dingen wijten. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat je het dan niet merkt. Later kan in me echter totaal niet voorstellen en toch gebeurt het. Bizar.
  Vroeger dacht ik altijd dat ik door de pil zwanger zou worden en ongesteld zou blijven en dan dus ineens 30 weken zwanger haha.

 16. Nathalie schreef:

  Wat een mooie verrassing!
  Bij onze oudste bleek ik ook wat verder te zijn als we dachten, maar weet niet meer precies hoeveel… dat zou ik moeten nazoeken. De jongste wist ik gewoon dat ik zwanger was 🙂

 17. demallemolenmoeder schreef:

  Schrikken maar ergens ook fijn dat je de twaalf weken grens voorbij was. Die vond ik zo onzeker..

  Ik wist het exact maar dat kwam doordat wij zwanger zijn geraakt d.m.v. ICSI

 18. Nicole schreef:

  Ik was er heel erg mee bezig, dus ik heb gelijk de eerste dag dat het mocht getest. Dus ja wat ben je dan? 5 weken zwanger ofzo. Die weken tot 12 weken vond ik slopend, die onzekerheid!

 19. Marguerita schreef:

  Beide zwangerschappen al met 4 weken. Bij de eerste was ik er heel druk mee bezig. De 2 e was niet gepland, maar ik was heel regelmatig ongesteld en nu niet plus mijn borsten deden pijn en ik bleef naar het toilet rennen. Dat gevoel herkende ik, dus ik deed een test. Raak! Ze was overigens wel gewenst, alleen hadden we bedacht nog even te wachten tot de oudste wat groter zou zijn (die was bij de positieve test 8 maanden)

 20. Birgit schreef:

  Jeetje 14 weken al. Een kennis van mij kwam erachter bij de bevalling!! Het was een heel klein tenger meisje. En ze kreeg wel iets een buikje, maar geen typische zwangerschapsbuik. Ze werd elke maand ongesteld en had wat zij dacht, last van rommelend darmen. Testen waren steeds negatief en ze liep in het ziekenhuis voor onderzoeken naar wellicht crohn, want de artsen wisten het anders ook niet. Tot ze ineens hele erge buikpijn kreeg en aan het bevallen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.