‘Hukkee broek’

hukkee-broek

Een wat? Een ‘hukkee broek’, aldus Nomi. Nou snap ik heel goed dat jullie geen idee hebben wat een ‘hukkee broek’ is. Ik snapt het eerst ook even niet. Totdat ik samen met Nomi naar de video van het liedje ‘Hupsakee’ van Kinderen voor Kinderen keek. Het meisje in die video heeft een tuinbroek aan, en nu wil Nomi die ook. Weet zij veel dat zo’n ding een tuinbroek heet, voor haar is het een broek zoals in het liedje, vandaar een ‘hukkee broek’.

Ik had verwacht dat het nog wel een paar jaar ging duren voordat Nomi zich zou willen kleden als meisjes op tv. Maar nee, madam is nog niet eens twee en blijkbaar let ze al heel erg op kleding. Ik wist wel dat ze kleding leuk vindt, ze wil zichzelf telkens aankleden en toen ik laatst een nieuwe broek voor haar gekocht had, wilde ze hem keer op keer weer ‘passen’.

tuinbroek-hema

Maar goed, Nomi had eigenlijk nog wel een nieuwe broek nodig, dus ik vond het niet zo’n gek idee om op zoek te gaan naar een tuinbroek. Na haar slaapje gingen we de stad in. Bij de Hema zag ik iets wat op een tuinbroek lijkt en ik vond hem heel schattig. Ik vroeg Nomi of ze hem mooi vond en ze zei ‘nee’. Nou zegt ze vrij vaak ‘nee’, dus ik besloot toch haar schoenen en broek uit te doen om de tuinbroek te passen. Ik mocht haar wel uitkleden, maar de tuinbroek mocht niet aan. En dat liet ze nogal duidelijk merken. Nou goed, dan niet. Maar toen moesten haar eigen kleren weer aan en terwijl ik dat deed, lag zij te krijsen op de grond. Na veel pijn en moeite (en een schop in mijn gezicht) was ze weer aangekleed, maar toen wilde ze de Hema niet uit. ‘Doeg Nomi, ik ga naar de auto’, maakte geen enkele indruk, dus uiteindelijk tilde ik een gillende dreumes de winkel uit. Gênant.

Na dit avontuur was ik wel weer even klaar met winkelen met Nomi en ik besloot op koopavond zelf maar even te gaan winkelen. Ik ging naar de H&M en daar zag ik een ontzettend schattig exemplaar hangen. Ik dacht even dat Nomi’s maat er niet meer was, maar de achterste tuinbroek was gelukkig een maatje 86. Die ging natuurlijk mee naar huis.

tuinbroek-hm

Toen ik thuis kwam sliep Nomi al en de volgende ochtend liet ik hem aan haar zien. Haar reactie was ‘Mooooooi!’ en vervolgens riep ze ‘passen passen!’. Hij past heel goed en ik vind het haar heel schattig staan. En Nomi is helemaal gelukkig met haar ‘Hukkee broek’.

10 gedachten over “‘Hukkee broek’

  1. MetMirjam schreef:

    Aah hij staat super stoer! Ik vind het ook altijd zo leuk staan bij Fiene – ze heeft een korte voor de zomer maar ook zo eentje als deze, die ook in de winter kan. Echt een leuke tegenhanger van de schattige jurkjes 😉

  2. Angela - Mama met passie schreef:

    Ik las de titel en dacht: Huh? Maar ik snap Nomi nu helemaal. En stiekem moest ik wel lachen dat ze duidelijk wist dat ze de hukkee broek van de hema niet wilde. En toen ik uitgelachen was, realiseerde ik mij dat ik over een aantal maanden misschien ook wel zo in de Hema sta :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.