Ik biecht op: ik kijk nooit samen met mijn kinderen televisie

televisie kinderen

‘Mam, zullen we samen Frozen kijken?’ ‘Nah, maar we kunnen wel een spelletje doen.’ ‘Vind je Frozen niet leuk dan?’ ‘Nee, niet echt.’ ‘Maar weet je dan wel waar het over gaat?’ Eh, nee, eigenlijk wist ik dat niet. In grote lijnen wel, want ik hoor wel eens wat als Nomi het aan het kijken is, maar echt niet alles. Ik kijk namelijk nooit samen met mijn kinderen televisie.

Ik vind kinderprogramma’s niet leuk

Ik vind er gewoon niks aan, die kinderprogramma’s. Het enige wat ik wel samen met ze wil kijken, is The Lion King. Maar dat vind Nomi te eng. Lenn vind het wel leuk, dus ik heb er samen met hem wel eens naar gekeken. Maar andere programma’s? Nee, ik moet er niet aan denken om een uur lang naar Peppa Pig, de Teletubbies, Mia and Me of wat dan ook te kijken. Eigenlijk vind ik vrij veel programma’s gewoon erg irritant.

Een kwartiertje, met mijn telefoon in mijn hand

Soms kijk ik eventjes met ze mee. Als ik Elena aan het voeden ben of als Nomi iets kijkt wat ze wel heel spannend vindt. Dan roept ze ‘mam, wil je bij me komen zitten? Ik vind het eng!’. Vooruit dan maar. Ondertussen heb ik mijn telefoon in mijn hand, iets wat ik eigenlijk niet te veel wil doen als ik iets doe met de kinderen. Maar als ik samen met Nomi en Lenn televisie kijk, hebben ze dat totaal niet door. Dus ondertussen kijk ik even op Instagram en zij vinden het fijn dat ik toch bij ze op de bank zit.

Peppa Pig

Als ze Peppa Pig kijken, ben ik altijd zo snel mogelijk weer weg. Het liefst vlucht ik naar boven als ze dat kijken. Ik ga niet zeggen dat ze het niet mogen kijken, maar de stem van Peppa Pig vind ik echt één van de verschrikkelijkste geluiden op aarde.

Dus als ze vragen om Peppa Pig, probeer ik ze wel eens op andere gedachten te brengen. ‘Woezel en Pip dan? De film daarvan staat op Netflix!’. Woezel en Pip vind ik dan weer helemaal niet irritant, ik vind het zelfs bijna leuk. Daar mogen ze van mij de hele dag wel naar kijken. Maar volgens Nomi is dat ‘echt voor baby’s’, helaas. ‘Buurman en Buurman dan?’ ‘Jaaaa!’ roept Lenn, want hij is helemaal fan van Buurman en Buurman.

Soms moet ik er toch echt aan geloven. Gelukkig kwam ik er een tijdje geleden achter dat Peppa Pig in het Engels een stuk minder irritant is. Ik heb Nomi verteld dat ze Engels leert als ze Peppa Pig in het Engels kijkt, en sindsdien staat hij nooit maar aan in het Nederlands. Há!

Nomi’s smaak

Ik weet niet of het aan Nomi’s leeftijd ligt, of aan haar smaak, maar ik vind de programma’s die zij kijkt echt helemaal niks. Ze is bijvoorbeeld helemaal fan van ‘Mia and Me’ en ‘H2O’. Vréselijk, als je het mij vraagt. Ze heeft alle afleveringen al meerdere keren gezien, maar ze blijft het leuk vinden.

Verder is ze fan van Elsa, maar op Frozen is ze een beetje uitgekeken. En ik heb 10 keer liever dat ze naar Frozen kijkt, dan naar haar series. Sowieso kijk ik liever Disney. Deze vakantie hebben we een paar Disneyfilms gekeken en gelukkig vond ze die ook erg leuk, maar daarnaast kijkt ze ook nog steeds graag naar haar eenhoorns en zeemeerminnen.

Nou ja, dat moet ze natuurlijk ook zelf weten. Maar samen kijken? Nee, als zij televisie kijken, ga ik liever even bloggen of doe ik het huishouden. Ik doe liever echt leuke dingen met ze samen, dan naast elkaar op de bank zitten. Een spelletje bijvoorbeeld, of lekker naar buiten. En gelukkig vinden ze dat ook erg leuk!

3 gedachten over “Ik biecht op: ik kijk nooit samen met mijn kinderen televisie

  1. Kirsten Mamagiscj schreef:

    Hier zijn er strikte keuzes op Netflix. Peppa mag ECHT niet meer, wat een ellende zegt hier wordt veel Smurfen gekeken en Barbapapa, Winnie de Poeh en Madagascar.

    Ook Dora komt het hier niet in. Het scheelt dat wij amper de tv aan hebben staan op normale zenders, eigenlijk gaat ie alleen aan voor Netflix. Dus ze krijgen ook niet veel anders te zien dan dat ik voor ze aanzet.

  2. Priscilla schreef:

    Ik vind de series juist beter te pruimen dan die tekenfilms. Maar een ding mag niet en dat is het Zandkasteel, daar krijg ik echt braakneigingen van. Mijn oudste kijkt weleens series als de Thundermans en Ricky, Nicky, Dicky en Dawn ofzo. Dat kan ik nog wel handelen. Qua tekenfilms vind ik Miraculous Lady Bug wel te doen. Maar verder houdt het snel op. Dochter zit nu ook in de Buurman en Buurman fase. Daar kijk ik nu dan al een jaar of negen naar want mijn zoon is daar net uit. En ik heb ze altijd al verschrikkelijk gevonden. Maar ik heb altijd mijn telefoon in mijn hand, zelfs wanneer ik voor mezelf tv kijk hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.