African Black Soap

african black soap
Zoals beloofd is hier de review over de African Black Soap.
Deze zeep komt uit een klein dorpje in Ghana waar het door de vrouwen met de hand gemaakt wordt. De vrouwen gebruiken een eeuwenoud recept op basis van cacao, ongeraffineerde sheaboter en palmolie. Er word geen geur of kleurstof aan deze zeep toegevoegd, de zeep heeft een enigzins rokerige geur. African Black Soap wordt van oudsher in Afrika gebruikt om huidklachten zoals acne en andere huidirritaties te verbeteren.


 
 
Een natuurlijke zeep die echt in Afrika wordt gemaakt dus, wauw! Ik houd echt van dat soort producten. De zeep ruikt echt heel lekker, echt een tropisch geurtje waarin je de cacao goed ruikt.
Ik gebruik deze zeep om de dag op m’n gezicht. Volgens Anita, de eigenaresse van Il Sapone, kun je de zeep beter niet iedere dag gebruiken, omdat deze je huid dan zou kunnen uitdrogen. Om de dag is voor mij perfect. Ik gebruik de zeep door met een washandje over de zeep te gaan en daarna mijn gezicht te wassen met het washandje. Daarna spoel ik het meteen af. Omdat het een sterke zeep is, kun je deze het beste niet te lang op je gezicht laten zitten.
Al na de eerste keer merkte ik dat mijn huid heerlijk zacht aanvoelde. Nu ik hem iets langer gebruik, merk ik echt dat mijn huid er beter uitziet! Deze zeep doet dus echt wat het belooft.
Cijfer: 8,5

 

28 gedachten over “African Black Soap

 1. Kiek schreef:

  Lijkt me een fijn zeepje. Ik vind het qua lelijkheid van het zeepje wel meevallen, het ziet er juist heel natuurlijk uit (:.
  Haha ja, macarons zijn jummie! Ik heb ze één keer in Frankrijk gemaakt, maar het is erg moeilijk…
  Liefs, Kiek.

 2. Life is beautiful schreef:

  leuk! ik moet het ook maar is proberen want het lijkt me echt een goede zeep. al ben ik niet echt voor zeepjes, heb liever douchegel enzo, maar 't lijkt me echt fijn
  liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.