IN MIJN LAATSTE ZWANGERSCHAPSWEEK

Jullie wisten het nog niet, maar ik wel, week 38 was mijn laatste zwangerschapsweek. De keizersnede stond gepland op maandag 10 november, toen ik precies 39 weken was. Ik wilde de datum niet online zetten, zodat het nog een beetje een verassing zou zijn. Omdat jullie mijn hele zwangerschap hebben kunnen volgen, wilde ik natuurlijk nog wel even vertellen hoe mijn laatste week eruit zag.

In mijn laatste zwangerschapsweek:

– Draaide de wasmachine overuren
De droger ook, trouwens. Ik was even bang dat ze het niet zouden overleven, want ze stonden echt heel veel aan. Alles moest schoon. Kleding natuurlijk, maar daarnaast ook zo ongeveer alles je verder in de wasmachine kunt stoppen. Dekens, kussens, kattenspulletjes, et cetera. Alles moest in de wasmachine.

– Maakte ik een lijstje met dingen die ik die week nog wilde doen
Omdat ik bang was dat ik dingen zou vergeten. Ik wilde het huis natuurlijk schoon achterlaten, maar ook andere klusjes die ik bleef uitstellen, stonden erop. Onze administratie bijwerken bijvoorbeeld. Daar had ik totaal geen zin in, maar ik wist dat ik daar in mijn kraamtijd ook niet aan toe zou komen. Dus ik deed het toch maar.


– Twijfelde ik of ik mijn haar nog even zou verven
Want ik wilde er wel een beetje charmant uitzien in mijn kraambed. Daarom bedacht ik eerst om mijn haar te verven, maar door hormonen pakt de verf vaak anders uit. Op zich zou het beter zijn om nog even te wachten, maar uiteindelijk kon ik het toch niet laten en op zondag verfde ik mijn haar nog snel even.

– Kreeg ik een hele andere vorm van nesteldrang
Ik wilde mijn huis opnieuw inrichten. Alles moest anders en ik wilde meer gezellige dingen in huis. Uiteindelijk kon ik niet helemaal vinden wat ik zocht, maar ik kocht toch wat dingetjes in het tuincentrum en bij Action.

– Had ik mijn laatste controle bij de verloskundige
Alles was prima, maar het was toch gek om te weten dat dat de laatste controle was. Toen ik wegging, zei ze dat ze me in mijn kraambed weer zou zien, en dat was natuurlijk best een gek idee.

– Zocht ik zoveel informatie op over keizersnedes, dat ik het bijna zelf had kunnen doen
Zo kwam ik erachter dat er op YouTube filmpjes van keizersnedes staan, waarbij je precies ziet wat de artsen doen. Heel gaaf, maar het was raar om te bedenken dat ze dat met mijn lichaam ook zouden gaan doen. Samen met Bart keek ik een aantal filmpjes en ik las er heel veel over. Ik wist dus precies wat er zou gebeuren en dat gaf wel een fijn gevoel.

17 gedachten over “IN MIJN LAATSTE ZWANGERSCHAPSWEEK

 1. nicolish schreef:

  Gefeliciteerd met de geboorte van je kindje! Heel erg leuk en interessant om te lezen dit. Zo leuk dat je heel je zwangerschap met ons heb gedeeld! Ik vind het altijd zo een wonderbaarlijk (maar ook een beetje eng) proces.

 2. Jennifer schreef:

  Lijkt me inderdaad ook heel vreemd om écht naar een datum toe te kunnen leven, in plaats van dat spannende afwachten. Wel lekker dat je zo optimaal gebruik hebt kunnen maken van je laatste week en je wist wat je te wachten stond.

 3. Anneleen schreef:

  Lijkt me best eng zo'n keizersnede maar ik kan me voorstellen dat het toch een beetje geruststellend werkt wanneer je weet wat er je juist te wachten staat. Ach, van die ingreep ben je nu vanaf 😉 nu volop genieten van jullie mooi dochtertje!!

 4. Bertine schreef:

  Ik dacht al: een keizersnee moeten ze toch plannen, aangezien ze de meeste operaties inplannen..maar jij wist het gewoon al! super leuk dat je niks hebt gezegd! heb je het je familie wel gezegd of ook niet?

 5. Manon schreef:

  Zal wel ontzettend spannend zijn geweest, die laatste week. Ik zou de uren en minuten af tellen zoveel als kon. Fijn dat je je zo goed hebt voor kunnen bereiden er op 🙂

 6. Floor Daasvand schreef:

  De laatste week zal wel spannend geweest zijn! Ikzelf ben gehaald met een keizersnede, omdat het anders gevolgen had voor zowel mezelf als mijn moeder vanwege een bacterie in mijn lichaam die mijn darmen aan het aanvreten waren… Uiteindelijk ben ik met 32 weken geboren en ben dus een couveuse kindje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.